- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Училища, Желания и Резултати - Прием след 7 клас (2011)
Аз вече влязох в час,прецених нещата и реших,че като първо желание ще си пиша НПМГ,ще драсна профил химия и химия и биология.Аз имам точки от олимпиадата по химия,но да видим като ги приравнят към оценка как ще е.Мисля,че ще е към 5 - 5,30,те не са много точките - от 100 са 76изложила съм се :d Ще си ида задължително на вътрешен обаче,мисля,че имам шанс за по-висока оценка.По нататък второ и трето може би 1 АЕГ и 2 АЕГ.Чудя се дали да пиша НЕГ и дали изобщо имам шансове за там,ще видим. Късмет на всички
![]()
What is the right thing to do,when you realize you don't belong to anything around you? Face the problem? Or just run away?! .. [авторско]
и аз мисля да кандидатствам в ПМГ сливен с биология и АЕ..попринцип повече химията ми върви,а знам че в тази паралека също наблягат на химията... мисля че приемат и с 26-8 бал ... но незнам...ще видим .. мен само испита по математика ме притеснява ...Първоначално написано от flower757
Еми аз щях да кандидатствам във Варна в първа или пета с първи немски или испански и втори английски, но се преместих в друг град и сега се боря за езиковата в Хасково с горепосочените.![]()
So baby, don't feel no pain, just smile back <3
Ако ще пишеш НЕГ , задължително я сложи преди английските .Първоначално написано от ann321
![]()
Аз мисля в гимназията по туризъм-софия.Някой знае ли колко е бала тази година??
Туризъм-София това Софийска професионална гимназия по туризъм ли е?Първоначално написано от asky
Имам "Наръчник за родители и седмокласници от цялата страна" и там пише баловете за всички гимназии и паралелки и в София и още места. За тази Софийска ПГ по туризъм има три специалности - минималните балове са от 29.714 до 27.608. Не знам как се образува обаче бала - пише балообразуващи предмети - химия и география. Как си с химията?
Аз също съм седми клас и мн се чудя м/у НЕГ и АЕГ..
Всъщност ходя на курсове, при които правим пробни изпити, ама точно както ще са в действит. .. и там ти казват резултатите.. на мен най-високия ми досега беше 5,64 по БЕЛ и 4.82 по МАТ ( вече сиг. се досетихте къде ми е слабото място )..
Наистина се притеснявам за изпита.. ако дадат лесни задачи, това ще направи висока конкуренция, а ако дадат трудни задачи пак ще е трудна конкуренцията, ако се справяш зле.. Изобщо..
балът ми излиза (ако имам 6-ци за годината и оценките по-горе) .
.. около 32,92.. което е доста несигурно като резултат.. МНого се притеснявам, но се успокоявам като си помисля, че остава около 1 месец, освен това ако вляза в елитно училище ще получа лаптоп!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Аз се целя към:
1- НЕГ
2- АЕГ
3- ФЕГ
4- ИЕГ
5-СМГ , и общо взето е това основно.. да се надяваме за успех! Успех на всички ви и дано влезете, където искате! =D>
Охх, много ми е гадновлече ме рисуването и дизайна, но на 1-во място ще пиша ПГИУ Елиас Канети Русе а на 2-ро мисля Английската гимназия...
Според мен най-добрите училища в София са СМГ и 91НЕГ. Зависи от това какво те влече- в 1-ва немска математиката е на много ниско ниво. За СМГ мога да кажа, че учителите са много печени , знанията не само по математика са на ниво , но и по немски, и по физика, и по информатика, и по химия , имаш много сипове и най- важното е , че имаш възможността да станеш добър по любимия ти предмет !!!
Бъдещето принадлежи на тези, които вярват в красотата на мечтите си !!!
Mecheto506, ти наистина ли СМГ? И моите резултати са подобни на твоите и не ми и хрумва към СМГ. Мама е завършила 1английска и на мен това ми се иска, но не знам дали ще успея. Или пък Испанската. Мн високи баловете мин година.
Аз ще кандидатствам така:
1 . 164 “ Мигел де Сервантес” - испански и английски
2 . 2 ра английска • английски език, испански език, математика, география и икономика;
3. 2 ра английска • английски език, руски език, математика, информационни технологии.
4. 18 СОУ -Китайски език (І чужд), Английски език (ІІ чужд), БЕЛ, История;
5. 175-ма “Сесар Вайехо” – математика/ информационни технологии
(листът ще бъде продължен поне до '20.' )
Като най-преди всичко искам в НГДЕК![]()
Chichaaaaaaaaaaaaaaa ! ♥
В ПМГ Сливен за Биология и АЕ ще ви стигне бал около 26-27, именно, защото сте адски малко на брой. Както и всички набори от 94 до 98.
В 8 клас както знаете имате само БГ, Математика и Английски + Музика и изобразително. Можете да се запишете на СИП Биология, 2 часа седмично е, дават ви се уроци на които после ви изпитват.
В 9 клас най-много разбира се се набляга на Биологията и на Химията. За химията знам, че от 9 клас са по 2 часа седмично, био-то май по 3. Постепенно нагоре ви се увеличават.
Здравей ! Защо мислиш че се очертава лесен изпит , мойта учителка по мат ми каза , че тази година ще е по труден ??Първоначално написано от kamen971
Никой не знае какъв ще е изпита,само можем да предполагаме.Твоята учителка може да си говори ,каквото си поиска,но виж изпита през 2010 какъв и после ми говори.При положение ,че 7-класниците са с 5000 по-малко нямат повод да дадат труден изпит.И това за по-труден изпит ви го казва само да ви нахъсва не за друго,а и сега сме по новият закон с 30 задачи.
Ами аз мисля да си остана в моето у-ще, което не е нещо особено, но ще вляза в профилирана паралелка. Защо всички искате толкова да се напъвате? Според мен е 1000 пъти по-добре да завършиш някое не толкова елитно у-ще (сега не говоря за някое съвсем пропаднало, ами просто за съвсем нормално у-ще) с 6, отколкото да завършиш в някое "елитно" с четворка или петица. Все пак после никой не гледа какво средно образование сте завършили. Ако знаете със сигурност после с какво ще се занимавате - да. Примерно ако е нещо с математика - СМГ е перфектно (говоря за София, на другаде не знам). Нищо, чее там на другите предмети много внимание не им обръщат, математиката я знаят перфектно (повечето, навсякъде има по някой тъпак). Но това при положение, че сте сигурни. Ако сте като мен без някакви специални предпочитания все още е много по-добре да си завършите някое нормално у-ще. Ако толкова държите на език, не се лъжете от "големите" имена. Мога да кажа, че като езикова гимназия немската е най-добра. Моята учителка по Бълг. и литература преподава във френската и наистина е много добра. Следователно - какъв е смисълът да ходя някъде длугаде, като мога и в моето у-ще да натрупам добре знания. ; ))
За тези, които са зе запътили към АЕГ - пълно е с наркомани там, наистина, ужасно е. Ако искате толкова да имате сертификат, ще е много по-лесно да се запишете на уроци 1-2 пъти седмично и после да си ходите задочно да си вземете диплома (т.е се явявате само на изпити). Някой питаше за балообразуването - купи си справочник за училищата. Аз имам такъв за у-щата в София и наистина е доста полезен : )) А тези, които са се запътили към немската - балът е над 35, а видях доста неграмотно написани постове, така че, не знам на къде отивате.![]()
Ами аз мисля да си остана в моето у-ще, което не е нещо особено, но ще вляза в профилирана паралелка. Защо всички искате толкова да се напъвате? Според мен е 1000 пъти по-добре да завършиш някое не толкова елитно у-ще (сега не говоря за някое съвсем пропаднало, ами просто за съвсем нормално у-ще) с 6, отколкото да завършиш в някое "елитно" с четворка или петица. Все пак после никой не гледа какво средно образование сте завършили. Ако знаете със сигурност после с какво ще се занимавате - да. Примерно ако е нещо с математика - СМГ е перфектно (говоря за София, на другаде не знам). Нищо, чее там на другите предмети много внимание не им обръщат, математиката я знаят перфектно (повечето, навсякъде има по някой тъпак). Но това при положение, че сте сигурни. Ако сте като мен без някакви специални предпочитания все още е много по-добре да си завършите някое нормално у-ще. Ако толкова държите на език, не се лъжете от "големите" имена. Мога да кажа, че като езикова гимназия немската е най-добра. Моята учителка по Бълг. и литература преподава във френската и наистина е много добра. Следователно - какъв е смисълът да ходя някъде длугаде, като мога и в моето у-ще да натрупам добре знания. ; ))
За тези, които са зе запътили към АЕГ - пълно е с наркомани там, наистина, ужасно е. Ако искате толкова да имате сертификат, ще е много по-лесно да се запишете на уроци 1-2 пъти седмично и после да си ходите задочно да си вземете диплома (т.е се явявате само на изпити). Някой питаше за балообразуването - купи си справочник за училищата. Аз имам такъв за у-щата в София и наистина е доста полезен : )) А тези, които са се запътили към немската - балът е над 35, а видях доста неграмотно написани постове, така че, не знам на къде отивате.![]()
Аз съм твъдо за математическа гимназия. В София най-добрите са СМГ и НПМГ. Склонна съм на 2НЕГ. Чесно казано се чудя за НПМГ паралелката ми математика и информатика ли да е или Химия и Биология...
Някакви отзиви за Златарски от първа ръка??
Трябва да си подобриш бала за Немската-минималният миналата година там е бил 34.572 !Първоначално написано от Mecheto506
Аз взех малко да се поуспокоявам, защото балът ми излиза 34.9 о последните пробни изпити и може и да вляза в 1НЕГ !![]()
I'm great in bed.
I CAN SLEEP FOR DAYS.
-I love you.
-Cool. I love food.
asky написа:
Аз мисля в гимназията по туризъм-софия. Някой знае ли колко е бала тази година??
Туризъм-София това Софийска професионална гимназия по туризъм ли е?
Имам "Наръчник за родители и седмокласници от цялата страна" и там пише баловете за всички гимназии и паралелки и в София и още места. За тази Софийска ПГ по туризъм има три специалности - минималните балове са от 29.714 до 27.608. Не знам как се образува обаче бала - пише балообразуващи предмети - химия и география. Как си с химията?
Мерси, ми с химията горе-долу. И да говорех за Софийската гимназия по туризъм.
Тука няма Пловдивчани ХД Иначе смятам да кандидатствам в ЕГ "Пловдив" с немски или в ЕГ "Иван Вазов" пак с немски. Мислила съм и в МГ-то с дизайн обаче се отказах щото математиката куца..ХД.
Хеей!Кога са ви изпитите? Помня миналата година как бях изпаднала в някакъв ужас покрай кандидатстването, мненията ми оттогава са някъде из форума.
Пожелавам ви на ВСИЧКИ да влезете там, където най-много желаете и да попаднете в хубави класове и на добри учители! И най-вече живот и здраве, това е най-важното, другото се постига.
![]()