- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Училища, Желания и Резултати - Прием след 7 клас (2011)
Изпитите за осми клас тази година (т.е. миналата де) бяха елементарни. За който си е скъсвал гъза от учене цяла година де.
Хайманите по кафенца си излизаха, к'во ли не правеха, само не и да учат (а хайманите са 90% от моите наборчета). И после? Ми, влязоха в електро, авто и разни други "елитни" варненски училища (преди може наистина да са били елитни, обаче сега са невероятно пропаднали и единствено тройкаджии влизат там).
Поколението ни е пропаднало и мързеливо.
При подготовката за изпитите, ми даваха изпити по математика от минали години. Над 4-ка НЕ съм изкарвала на тях. А на нашите си изкарах високите оценки. Тъй че, правете си сметката... трудно им било.
Може ли някой да изкаже мнение за Руската или Френската в Бургас![]()
Принципно мога да ти кажа мнение на приятели, които са в руската. Значи в нея образованието не е много добро, но ако ти харесва езика - отивай. Друго е, че там са едни от най-големите к*рви, нищо лично.Не искам да слагам име на гимназията, преди беше много елитно училище, но сега беше изместено от Немската.
За френската да каже някой, който е бил в нея, но съм чела, че преподават дори френски учители там или поне са преподавали. Успех и дано те приемат там, където искаш, че не остана време![]()
Здравей!Мога да ти кажа, че ГЧЕ "Васил Левски" (руска) е едно наистина добро училище. Тази година напливът за нещо ще бъде доста голям и ще има конкуренция. Руският език е хубав, макар и труден, освен това е пълно с руснаци по морето. Образованието в училището е на високо ниво, единствено много униформата не ми харесва.. Не слушай глупости от сорта, че това е "пропаднало училище", пълно с наркомани. Разбира се, навсякъде ще има и умни, и не толкова, и наркомани, но на теб какво ти пречи?
А относно ГРЕ "Г. С. Раковски" – също е хубаво училище. Романските езици са много приятни, а и ще ти потрябват – френският език е официален език в Европейския съюз, освен това се говори и в Канада. Испанският е вторият най-говорен език, а италианският е много музикален.
Аз предпочитам Руска пред Френска. А на теб ти желая успех с кандидатстването и да влезеш там, където искаш!!!:*
А някой може ли да изкаже мнение за френската гимназия в Бургас?![]()
Някой да знае бала за приемане в Екзарх Йосиф I в ловеч?
Ъмм я пак. Явно и аз съм от "хайманите", но защо смяташ, че всички, които не учат за изпитите ще изкарат 2-ки и 3-ки? Ти, която според теб си "учила", за най-добре отиди на уроци по Български и дано там да те научат къде се поставя запетая, къде тире, къде въпросителен знак, защото аз- "хайманът" открих на "училата" поне 5-6 пунктуационни грешки!!!
@muhatacece, може би най-трудният изпит е бил през 2010г., но и през 2012г. (на 28.05, който беше проведен само в Перник) не е за подценяване. А до това, че брат ти е тъп не означава, че изпитите са трудни. Точно обратното е - те са направени за тъпаците (които в клас преписват и едвам изкарват 3-ки на тестовете) да изкарат 3-ки, колкото да не ги оставят на поправка. Айде кажи ми, нормално ли е едно момче (геймърче) на 13 да не може да си сметне средно аритметичният успех - истински премер от края на 6-ти клас.
Отново към Li Na - аз "хайманът", който наистина цяла година не е учил, как можа да изкарам 95 точки на пробен изпит по БЕЛ и 100 точки - по Математика? Както казах по-горе, изпитите са направени за тъпаци. Имам една приятелка, която учи по цял ден като теб и в училище е "супер умна"(според нея и брат й), а на пробния изпит по БЕЛ изкара 71 т., а по Матем. -84. За най-добре направи като мен (вече е късно) през годината учи, колкото да ти пишат добри оценки, а пък през месец Май, зарежи всички предвети като Музика, ФВС, ИИ, Технологии, ИТ, История, Географияы Биология, Химия, физика, Английски (или там какъвто език учиш) и наблегни на Математика и Български. Но аз тъпия "хайман" не мога да давам съвети на "училите умници".
Обожавам хора с самочувствие като твоето и на приятелката ми (не гадже), които учат и се смятат за умни и опа идва време за изпити и от паника да не забравят най-малката подробност (например, че 2 на 10 степен е 1024), която нито на изпита, нито някога ще им потрябва, забравят абсолютно всичко и се изложат. Чао и приятни празници.
Направих по същия начин като теб (явно и аз съм хаймана...) и в момента балът ми е 34.650. Даже през цялата година учих само по БЕЛ и математика и другите предмети тотално ги зарязах. В последния момент психясах и вече чак сънувах тройки и четворки и като ми дадоха тестовата книжка не знам какво стана, всякакви притеснения се изпариха, успях да се концентрирам и съм доволна от резултата. Винаги може и по-добре, но на мен това ми е достатъчно.![]()
аз изкам Димчо Дебелянов
със пене
Приета съм с първото си желание - ЕГ "Иван Вазов" - гр. Пловдив и съм доволна от резултата си.![]()
Може ли някой да ми даде подробности относно кандидатстването и учителите в 1 НЕГ, София? И може ли да ми разясните относно Лайстунгскласе - как да вляза там и какви дипломи ще получа?
Не съм учила там, но една позната сега завърши точно Лайстунгскласе. Не мога да ти помогна с кандидатстването, но знам, че излизаш с две дипломи - немска и българска, като държиш матура по български + там всичките немски изпити. Доста е тежичко, но определено си струва. За другите паралелки си кандидатстваш по редовния начин![]()
За всички паралелки се кандидатства по редовния начин. И няма как да е иначе, тъй като лайстунг се обособява чак от 9 клас нагоре. В 8 клас всичките 7 паралелки учат на равни начала. Приети са с достатъчен бал от изпитите по математика и БЕЛ. В края на 8 клас се провежда изпит от немския отдел на гимназията, който има писмен и устна част. Най-добре представилите се ученици биват приети в две паралелки лайстунг. Учат по немска програма, имат учебници от Германия, имат повече немски преподаватели отколкото в другите паралелки. Позитиви със сигурност има, но е редно да се упоменат и негативите. Първият е по-ниските дипломи, с които завършват в общия случай. Отделно в 12 клас държат доста повече матури. И фактът, че има даскали немци не означава непременно, че всичките са на ниво. И сред тях има спорни елементи. Така че дали си струва лайстунг или не - това е въпрос, на който няма еднозначен отговор, всеки е най-добре да си прецени сам. Има ученици, които се съдират от яд, че не са влезли. Има и такива, които са влезли там с лекота, но се отказват. На тяхно място влизат резерви по реда им в списъка. Ако заветната цел е следване в Германия, то статистиката показва, че и завършилите лайстунг, и тези от другите паралелки успешно се справят с ученето навън. Преди години, когато България не беше член нa ЕС, несъмнено лайстунг е бил много добър трамплин за Германия, тъй като учениците имат немска диплома. Но днес е достатъчно просто да имаш висока бг диплома за средно и сертификат за владеене на езика и никое немско уни няма да те върне. Факт е, че доста от лайстунг кандидатстват именно с по-високата си бг диплома.
Колкото до учителите - както навсякъде има и добри, но има и такива, които човек се чуди защо се зоват преподаватели. С две думи - училището е малко или много прехвалено.Но като знам, че и в другите е така (ако не и по-зле), пак бих учила в него.
Последно редактирано от irrationalDecision : 08-22-2014 на 07:06
В ПМГ''Св. Климент Охридски'' - гр.СилистраАаа, ако знаете някакви училища, свързани с акрьорство или изобразително изкуство, моля кажете.
![]()
))
1 matematicheskata
Здравейте ;д Уча в едно частно в София, но искам да се преместя в 1 Испанска някакви мнения за там, зле ли е и да си търся ли друго училище ?
чета варианти математическа, не е лошо училище, но зависи какво искате да учите, то предлага информатика като цяло и биология, другото вече, си избираш паралелка от дадените, стига да ти стигне бала където си искаш ходиш
Аз бях от 5 до 7 клас в природоматематическата гимназия в стара загора, после влезнах след 7 клас в същата гимназия с математика и информатика, като втори език се учеше немски, в последствие, се преместих от училището и отидох в едно друго , с информатика и телекомуникация, в Италия, обаче поне предлага разнообразие и е оборудвано, можеш да ползваш електронните учебници на таблета, да си видиш оценките в онлайн регистъра или да ползваш безплатният интернет на училището, има предмети като "право" като ти предоставя възможност да станеш не само програмист или нещо такова, а дори адвокат