Привет!
Дъщеря ми изкара близо 30бал, има шестици по всички предмети за края на годината, но беше притеснена на матурите и не се представи добре. Приета в 18то СОУ с френски и испански. Все още се чудим дали да продължим на 2ро класиране. За 22ро се говорят хубави неща,а и там има доста познати. Следващото училище за което се колебаем е 32ро, то е близо до 18то в което е приета. Друг е въпросът и за бастилията 31во. Дъщеря ми обича да учи и предполагам, че бастилията ще и допадне.
Все пак гледаме училища с висок бал. На първите места изредихме езиковите,а след тях следните училища:
1. 31во-ЧЕ -ИЕ/АЕ
2. 31во - ЧЕ-АЕ/ИЕ
3.31во прм-АЕ
4. 22ро- ЧЕ-ИЕ/АЕ
5. 22ро- ЧЕ - АЕ/ИЕ
6. НТБГ- Бизнес администрация-ИЕ
7.НТБГ-Банково дело-АЕ
8. 32ро ЧЕ-АЕ,ИЕ,БЕЛ,Г
9. 32ро-ЧЕ-АЕ;ИЕ;БЕЛ;М
10. 18то-ЧЕ-ФЕ;ИЕ
Моля ви да ни помотнете с решението, кажете какво мислите. Дъщеря ми не иска да влиза в НТБГ, а и предполагаме, че балът няма да и стигне. Предварително Ви благодаря!
Здравейте. На 5 и 6 ноември в София ще има изложение за средно образование. Сигурно ще е полезно за много хора тук. Ето го линка за подробностите http://bsfair-bg.com . Ще има информация за добри училища в цяла Европа, за кандидатстване, стипендии, образователни програми. Интересно е, че ще има възможност за полагане на тестове за прием и стипендии в избрано училище.
Благодаря, че го споделяш. Аз съм била и друг път на подобно изложение за образование и наистина се получава на куп много полезна информация.
Виждам, че ще се представят програми на училища с обучение и на испански, френски, немски, а не само на английски. И това, което казваш, че ще може на място да се полагат тестове за кандидастване е хубава възможност (или най-малкото е добър трениниг ). Но не разбрах дали тестове за определяне на езиковото ниво ще са само за английски или и за другите езици?
Тест за проверка на нивото на езика мисля, че е само за английски. Ето виж http://bsfair-bg.com/registration/index.php#begin там в падащите менюта са описани тестовете. От там се регистрират всички, които искат да посетят изложението, презентациите и/или да направят тестове. Не се плаща нищо, просто се регистрираш и отиваш.
Ще има и за езикови ваканции, ето тук има статия http://dnes.dir.bg/news.php?id=24335679 пише " можете да изберете подходяща езикова ваканция сред голямо разнообразие от предлагани комбинации от език + спорт или изкуство".
Живея във Варна. Чудя се между първа (да уча Немски), МГ(за Информатика най-вече) или ПГЕ(близо ми е, познавам сградата и за Информатика + ще вляза лесно и няма да е натоварено). Въобще искам да се занимавам с прогармиране, IT и др. Любими са Математика(харсевам го, но за сега е предизвикателен), Информационни технологии, История, Химия, Английски език и Физика. Приятелят ми, който има долу-горе еднакви цели в живота, ще остане в ПГЕ (казвам остане, защото учим в сградата, а училището ни е ОУ "Иван Вазов") Благодаря предварително .
И аз ще отида, но ще мога само за втория ден. Видях в програмата, че тогава ще са презентации за държавните колежи, които по принцип са и по-достъпни финансово.