- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Има ли случайни неща?
"Има ли случайни неща? Или вяка случайност води до неслучайността? Или всяка неслучайност до случайност?"
Чакам вашите мнения по въпроса. Лично аз от месеци обръщам миналото си, за да си отговоря на въпроса как си позволих всичките извършеи/неизвършени глупости! Наистина е имало моменти в които съм си казвал, че случайни неща няма. След дни съм се замислял, че е точно обратното. Премислял съм същите събития и факти, които са ме водили винаги до различни отговори, по различно време. Незнам темата дали е за този раздел ..
няма случайни неща. просто светът е прекалено малък
И аз съм се чудил. Общо взето случайности има, но чистите случайности, които не са нагласени от никого са доста редки. Поне според мои наблюдения =)
..
Търсещият щастие е като пияния,който не може да намери пътя към дома си,но все пак знае,че има дом! ;]
Аз съм на мнение, че всеки избира по какъв път да тръгне и сам изгражда бъдещето си, но със сигурност нещата, които се случват в живота ни, но не зависят по никакъв начин от нас, не са случайни. Не може например да стоиш и да не пипваш учебник, защото си вярваш, че ти е писано да завършиш Harvard и да станеш президент, нали?Но все пак да, определено няма случайни неща.
И какво, тоест не е случайност, че примерно сте срещнали човек от детската ви градина в мола така ли ?
Първоначално написано от Pa3yMeH
Абсолютно! Всеки човек, който сме срещнали някога през живота ни, е трябвало да го срещнем, независимо колко маловажно ни се струва. И не, няма случайности![]()
B
Съгласна съм с Sofia...![]()
Да и аз съм на това мнение!Първоначално написано от sofia1914
![]()
Big or small, lies are lies!
Има случайни неща, но ако се надяваш само на тях си загубен/а..![]()
Всеки твой избор влияе върху бъдещите събития. Но аз бих те посъветвал да не живееш в миналото, а в настоящето. Миналите неща са се случили и отминали, а в този живот рядко имаме възможност да поправим стореното.
--------------------------------------------------------
Според мен има случайни неща.. Днес ми се случи нещо наистина случайно и което ме накара да се усмихна до ушите.. така, че всичко е възможно...
~ ` всяка минута, в която сu тъжен,
губuш по една мuнута щастuе.. ♥♥
Оф, наскоро четох една книга по тая тема и цяла седмица не мога да се отърся. В главата ми е пълна каша. Преди да я прочета поне знаех какво мисля за живота, сега и т'ва не знам.Случайни или не- нещата се случват и трябва да им се наслаждаваме. Адски е трудно човек да живее само в настоящето, но т'ва е най-добрия начин да си изживееш живота. Няма особен смисъл да се умува "ама сега т'ва случйно ли е или не е случайно?" Ебаси, времето лети, не знаеш какво ще ти се случи в следващата минута, камо ли дали ще се събудиш на сутринта..т'ва вкарва такъв адреналин..трябва да се живее сега, случайно или не ни е подарен тоя живот. ^^
Няма случайни неща в живота, всичко е свързано. Всеки си има начертан път, през който да мине всичко е съдба.![]()
Най-скъпото е онова,за което плащаме със сълзите си!
Трудно е да очакваш нещо,което знаеш,че няма да се случи.. но още по-трудно е да се откажеш,когато знаеш,че това е всичко,което искаш!![]()
Едва когато се докоснеш до истинското,разбираш колко фалшиво и незначително е било всичко останало!
значи според мене случайности има но всяко нещо станало случайно води до някакви последици.. смиъл всяко станало нещо води до сегашния момент.. ддз мойте логики са мн странни попринцип и не знам дали ме разбрахте... то и аз не мога да обяснявам както трябва![]()
![]()
BREAK DANCE (H) BEATBOX (H) GRAFFITI (H)
Трудно ми е да обясня теориите си. Не смятам,че има случайни неща,сякаш за всичко си има някаква причина,но и не вярвам в предопределеното,че "пътят" ни е начертан и за всичко можем да намерим отговор в "съдбата". Смятам по-скоро,че едно решение,един избор,те довежда до друг,който не е случаен,но от друга страна пък си стигнал дотам,защото вече си избрал/направил предходното..объркано стана.
One day you're a muse. The next day you're old news.
Няма случайни неща.
Всичко е свързано последователно,по един или друг начин.
Като направиш дадено нещо,след тази постъпка следват много други последствия.А тези последствия,има вероятност да не са,само за самият теб,a и за околните.Дали последствията щ са добри или лоши,зависи от това как си,си изиграл предният ход.Всеки си има глава на рамене и сам преценя как ще постъпи в дадената ситуация.
лично моето мнение е,че случайни неща съществуват..просто ние не го осъзнаваме или разбираме.Случайните неща са най-сладки,защото и най-малко ги очакваш![]()
Не можеш да забравиш нещо, което е променило живота ти, не можеш да забравиш чувства, които са те накарали да пораснеш!
За мен няма никакво значение дали има съдба, случайност, карма или нещо друго там. Аз вярвам само в едно - личния избор. Ако има нещо на този свят , то това са възможности, които ние избираме да последваме или не. Ако срещнеш човек от детската градина, който те е кефил и все още те кефи, ако мислиш, че това значи нещо, тогава поемаш този шанс и възможност, избираш своя път и това за теб няма да бъде случайност. Ако срещнеш просто някакво познато лице и му махнеш... И го подминеш... Това ще е случайност.
Всичко зависи от това колко и какво значение придаваме на случващите се неща.
I have the thin line between
destruction and creation
drawn through me.
For that
I am cursed to never feel the peace in rest
and to find
new begginings in my restless soul.
I will never get the approval of the people
that are close to me,
but I hope to get it from a greater power.
For that
I accept myself the way I am today
and hope to find
the strenght to do the same tomorrow.
мисля, че няма случайни неща, но не вярвам в теориите, че всичко е предначертано от съдбата ... не знам как да го обясня
Аз ще ти говоря тихо,
да ме чуеш само ти.
За мъничко до мен се спри.