Офффффффффффффф, как ендокринологът ще лекува поликистиза, червенокоско/червеноскоске? Направо ме изумяваш! А бях останала с впечатление, че си в сферата на здравеопазването. Досега не съм видяла ендокринолог, който да прави ехо на яйчници и да контролира лечението. Плюс това лечението на ПКЯ е точно с полови хормони /били те и ОК/. Не обърквай момичето.

Авторке, ако толкова ти пука за здравето и репродукцията ти, не си губи времето и не си харчи парите за глупости, ами започвай да се лекуваш с каквото си трябва. Хиперестрогенемията, породена от това състояние, води до задебеляване на ендометриума /защото го няма антагонистът прогестерон/, увеличена кръвозагуба по време на менструация и болезненост. Отделно пък хиперестрогенемията ти повишава риска от рак на ендометриума и рак на гърдата в по-далечен план. Не си пропилявай времето, за да не се стига да индукция на овулация с по-тежката /според мен/ артилерия.
Отделно в омагьосания кръг на ПКЯ има риск от развитие на инсулинова резистентност и последващ диабет.