.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 67

Нормативите 50/600м и скок от място

Как да си тренирам краката в домашни условия за да подобря нормативите?

Първи срок:
    50м спринт - 7 секунди
    600м - 2,38 минути
    скок - 2,47 метра

От попълването на тези нормативи до сега почти всеки ден бягам не по много, но за мен е достатъчно.

Целя да постигна:
    50м - под 6,9
    600м - под 2,07 мин (127s)
    скок - над 2,50

Супер фен
    Град
    ™ Варна ™
    В домашни условия не можеш да направиш нищо отиди на стадиона времето е хубаво вече. За скок от място пробвай отскоци с тежест. А това за 600 метра не е ли твърде много, при нас е около 1:40 норматива за 6
    Цитирай Първоначално написано от machoka
    Цитирай Първоначално написано от TheManTheLegend
    защо .......
    щот си тъп кат' мензис
    Цитирай Първоначално написано от dirtyyy
    ама мензиса не е тъп
    neeDaBosS

Мега фен Аватара на awerw
    Град
    у ТилиЛеЙската г0рА
    В моята загрявка подскачам клекнал и върши работа при отскока от 180 стигнах 220, а за 600м трябва кросчета да правиш.
    sapphire5

lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?
    miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek

Супер фен Аватара на fatrat
    В домашни условия не можеш да направиш нищо отиди на стадиона времето е хубаво вече. За скок от място пробвай отскоци с тежест. А това за 600 метра не е ли твърде много, при нас е около 1:40 норматива за 6
    ЕДно време като ходех още на училище си помна, че норматива беше 120 сек 600м за отличен, скока над 2.30.

Иначе 600метра- повече обиколки на стадиона и правиш маратонски вдишвания. Аз помня ,че съм постигал 110 сек ...
    за отскока- клек- скок правиш и се стремиш всеки път да докоснеш тавана/ нещо друго. За 50м- зависи на какво разчиташ, аз бих тренирал прасци и бедра и разбира се 50метрови спринтове

Супер фен
    Град
    ™ Варна ™
    Цитирай Първоначално написано от fatrat
    ЕДно време като ходех още на училище си помна, че норматива беше 120 сек 600м за отличен, скока над 2.30.

Иначе 600метра- повече обиколки на стадиона и правиш маратонски вдишвания. Аз помня ,че съм постигал 110 сек ...
    за отскока- клек- скок правиш и се стремиш всеки път да докоснеш тавана/ нещо друго. За 50м- зависи на какво разчиташ, аз бих тренирал прасци и бедра и разбира се 50метрови спринтове
    Еми в различните класове е различен норматива. При нас 2.50 е за отличен и го правят 1-2ма дето са по 50 кила.....
    И като скоча 2.15-20 имам 3 или 4 ама за срока винаги имам 6
    Цитирай Първоначално написано от machoka
    защо .......
    щот си тъп кат' мензис
    Цитирай Първоначално написано от dirtyyy
    ама мензиса не е тъп
    neeDaBosS

Град
    София
    а кои клас си?

Ами в 10 клас съм 63 кила/179см

Значи на мен най-големия ми проблем е норматива 600м щото хич не съм издръжлив на последните 100м съм наполовина умрял. За 158 сек. ми писаха 3-ка и то само щот се пак съм финиширал не съм сигурен, но мисля, че за 6 трябва да направиш под 125 сек. 50м също са ми труднички там пък трябва да направя под 6.7 за 6 МАЙ!

Абе накратко трябват ми упражнения за бързина и издръжливост.

абе ти в кво училище учиш ве, за някви изостанали с физическото развитие? уча в пмг и има момчета които ги бягат за под 90 сек. 600м.

Имам приятел, който е 7 клас и минава 50 метра за 6 секунди точно!Какви са тия нормативи в твоето училище?!
    Be natural, don't copy people that aren't better than you!

Не съм много сигурен какви са нормативите за 6, и не съм казал, че сичките са някви бавни и ние имаме рекордьори дет много бягат, но не мисля, че това има значение. Аз повече гоня лични цели, а не 6-цата.

Мисля да тренирам така:
    1) скачане на въже
    2) спринтове от по 100м
    3) кросчета от 600 до 1000м
    4) скокове на височина
    5) скокове на дължина
    6) клек с тежест

Естествено не всичкото в един ден, а да речем в три дни. И тук идва въпроса каква почивка да правя между дните за тренировка, и как да комбинирам упражненията за да ми е по-лесно?

нали искаш резултати, за к'во искаш да ти е лесно.. при спринтовете старта ли ти е слаб.. 600м просто трябва да бягаш много, в едно темпо, за да може организма ти да свикне на натоварването. за скока прави някакви клекове, за да тренираш краката още повече. друго не се сещам.

Цитирай Първоначално написано от lubomirky
    нали искаш резултати, за к'во искаш да ти е лесно.. при спринтовете старта ли ти е слаб.. 600м просто трябва да бягаш много, в едно темпо, за да може организма ти да свикне на натоварването. за скока прави някакви клекове, за да тренираш краката още повече. друго не се сещам.
    Абе и старта ми не става и аз съм бавен Иначе добре ще правя клекове, ще продължа да бягам. Ами благодаря ви за помоща.

Голям фен Аватара на Naik1
    Приятел казваш, че си 10 клас и си 63 кила/179см и същевременно скачаш ~2.20 ?! Аз съм 9 клас, г/д 100кг и около 183 висок и скачам 2,50+, без да съм си тренирал някога скока. Как може да си толкова неподдържан? Че ако и бягането ти е така ти надали често си хващаш автобуса навреме
    Цитирай Първоначално написано от NeSumSuglasen
    Дори и аз съм съгласен.

Град
    София
    Зависи кой клас си.Но въпреки всичко ми се вижда невъзможно норматива за скок да ви е 2.50....На нас в 8 клас ни е над 2.00 за 6ца и много малко хора го покриха....

Град
    burgas/pomorie
    Здрасти аз съм така:
    1:50м-6.8
    2:600м-1,48мин
    3:скок:265

Аз лично тренирам:
    1-бягане 1-2 км най-малко
    2-лостове сичко(кофички,набиранки идруги опражнения)
    3-в нас коремни,лицеви,гири
    4-на фитнес не ходя щото не ме кефи затова компенсирам с супер серии на лостове(супер сериите са като направиш 10кофи примерно почиваш 5-10сек и пак правиш).Като цяло това е

А мога да добава бои с въображаем противник незнам за вас но при мен е мн ефективно.

Голям фен Аватара на Naik1
    Цитирай Първоначално написано от Greennight
    Зависи кой клас си.Но въпреки всичко ми се вижда невъзможно норматива за скок да ви е 2.50....На нас в 8 клас ни е над 2.00 за 6ца и много малко хора го покриха....
    Не съм казал, че нормативът ни е 2.50, просто казах г/д колко скачам
    Цитирай Първоначално написано от NeSumSuglasen
    Дори и аз съм съгласен.

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Greennight
    Слаби са ви изискванията. 8ми клас скачах 2.32, сега към и 50. Което пак не е много, виждал съм да скачат много повече, всичко е въпрос на техника и ръст.
    МОМЧЕ

аз като бягам, бягам на пръсти и правя по големи крачи все едно летя .. може да ви струва налудничево, но на мен ми помага
    обаче скока ми е труден ....
    Женско съм

Banned Мега фен
    Aбе хора. Аз също съм 10 клас . И аз не съм много по-бягането и скачането. Всъщност краката ми не са мн. силни щото не ходя да ги тренирам с бягане и скачане...
    А по ф в с се пишат оценки само упражнения за крака (бягане, скок, и др )... Което е изгключително тъпо и гадно! Едно упражнение за ръце не съществува. Което много ме нерви.
    Значи имам съученик/ци ,които са доста бързи (фидболисчета) и минават нормите за 6. За срока имат шестици. А аз 5. Нищо,че те дори 20 лицеви опори не могат да направят. Или 2 кофички и ще се подрискат...
    Да да.. и в имаали според училищната система ,отлична физика''.
    Аз трябва да кажа на господина другия път да ме изпитва на упражнения за ръце на лостовете. Ама в мойто даскало фитнесс и лостове НЯМа..

Къде си ве лост ...
    А хвърлянето на топка, пак ли е за крака? Волейбола, баскетбола, пак ли само крака участват? Пъргавината също така?

Banned Мега фен
    Tuk sym be fitneso.
    Е какво? Пъргавината да не ти е силово упражнение? Това е пак простотия. Трябва да си съсредуточен да хванеш бързо топката. И да я хвърлеш на определено място. късмета също играе роля. Баскедбола - пак бягане. Или какво? Като хвърляш кош - изразходваш огромна енергия на ръцете ли ?
    Волейбола и баскедбола са си игри. На които трябва да се научиш да играеш. А и на тях оценки не пишат... Не са някакви силови упражнения за ръце.

Имам доста познати от НСА , включително завършили и мога да ти кажа ,че точно хвърлянето на топка си е тренировка за раменен пояс така че ....

Banned Мега фен

Пич. Кой ще тръгне да ти тренира хвърляне на топка.
    Какво? Аз да отида да поискам значи да ме изпитат на хвърляне на топка ли. ;ддд
    Аз за такава топка не съм чувал от 6, 7 клас

Значи даскала ви по физкултура е пълен идиот! Ако си мислиш ,че той си измисля упражненията и нормативите ... Всичко е вписано (мисля със закон)

Banned Мега фен
    Според мен за учениците от по -горните класове трябва да измислят някакви по- силови упражнения (освен това с топката).
    Поне една успоредка и лост трябва да има във всяко училище.
    А да не говорим ,че някои училища има фитнес зали. Такива трябва и в останалите , но...
    То дограмите от 30 години са знак ,че училището е към разпадане.
    Само в един салон (Колкото килия) се преобличаме 2 класа на веднъж като овце.. А униформите трябва да ги тъпчем в раниците (едвам едвам). ДокАзва каква държава сме.

А на времето след 12 клас като се е влизало в казарма. Преди това за какво е било физическото като децата не са се учили на упражнения за казармата...?>

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си