- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Нормативите 50/600м и скок от място
Как да си тренирам краката в домашни условия за да подобря нормативите?
Първи срок:
50м спринт - 7 секунди
600м - 2,38 минути
скок - 2,47 метра
От попълването на тези нормативи до сега почти всеки ден бягам не по много, но за мен е достатъчно.
Целя да постигна:
50м - под 6,9
600м - под 2,07 мин (127s)
скок - над 2,50
В домашни условия не можеш да направиш нищо отиди на стадиона времето е хубаво вече. За скок от място пробвай отскоци с тежест. А това за 600 метра не е ли твърде много, при нас е около 1:40 норматива за 6
Първоначално написано от machoka
neeDaBosSПървоначално написано от dirtyyy
В моята загрявка подскачам клекнал и върши работа при отскока от 180 стигнах 220, а за 600м трябва кросчета да правиш.
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
ЕДно време като ходех още на училище си помна, че норматива беше 120 сек 600м за отличен, скока над 2.30.Първоначално написано от TheManTheLegend
Иначе 600метра- повече обиколки на стадиона и правиш маратонски вдишвания. Аз помня ,че съм постигал 110 сек ...
за отскока- клек- скок правиш и се стремиш всеки път да докоснеш тавана/ нещо друго. За 50м- зависи на какво разчиташ, аз бих тренирал прасци и бедра и разбира се 50метрови спринтове![]()
Еми в различните класове е различен норматива. При нас 2.50 е за отличен и го правят 1-2ма дето са по 50 кила.....Първоначално написано от fatrat
И като скоча 2.15-20 имам 3 или 4 ама за срока винаги имам 6![]()
Първоначално написано от machoka
neeDaBosSПървоначално написано от dirtyyy
а кои клас си?
Ами в 10 клас съм63 кила/179см
Значи на мен най-големия ми проблем е норматива 600м щото хич не съм издръжлив на последните 100м съм наполовина умрял. За 158 сек. ми писаха 3-ка и то само щот се пак съм финиширалне съм сигурен, но мисля, че за 6 трябва да направиш под 125 сек.
50м също са ми труднички там пък трябва да направя под 6.7 за 6 МАЙ!
Абе накратко трябват ми упражнения за бързина и издръжливост.
абе ти в кво училище учиш ве, за някви изостанали с физическото развитие? уча в пмг и има момчета които ги бягат за под 90 сек. 600м.
Имам приятел, който е 7 клас и минава 50 метра за 6 секунди точно!Какви са тия нормативи в твоето училище?!
Be natural, don't copy people that aren't better than you!
Не съм много сигурен какви са нормативите за 6, и не съм казал, че сичките са някви бавни и ние имаме рекордьори дет много бягат, но не мисля, че това има значение. Аз повече гоня лични цели, а не 6-цата.
Мисля да тренирам така:
1) скачане на въже
2) спринтове от по 100м
3) кросчета от 600 до 1000м
4) скокове на височина
5) скокове на дължина
6) клек с тежест
Естествено не всичкото в един ден, а да речем в три дни. И тук идва въпроса каква почивка да правя между дните за тренировка, и как да комбинирам упражненията за да ми е по-лесно?
нали искаш резултати, за к'во искаш да ти е лесно.. при спринтовете старта ли ти е слаб.. 600м просто трябва да бягаш много, в едно темпо, за да може организма ти да свикне на натоварването. за скока прави някакви клекове, за да тренираш краката още повече. друго не се сещам.
Абе и старта ми не става и аз съм бавенПървоначално написано от lubomirky
Иначе добре ще правя клекове, ще продължа да бягам. Ами благодаря ви за помоща.
![]()
Приятел казваш, че си 10 клас и си 63 кила/179см и същевременно скачаш ~2.20 ?! Аз съм 9 клас, г/д 100кг и около 183 висок и скачам 2,50+, без да съм си тренирал някога скока. Как може да си толкова неподдържан?Че ако и бягането ти е така ти надали често си хващаш автобуса навреме
![]()
Първоначално написано от NeSumSuglasen
Зависи кой клас си.Но въпреки всичко ми се вижда невъзможно норматива за скок да ви е 2.50....На нас в 8 клас ни е над 2.00 за 6ца и много малко хора го покриха....
Здрасти аз съм така:
1:50м-6.8
2:600м-1,48мин
3:скок:265
Аз лично тренирам:
1-бягане 1-2 км най-малко
2-лостове сичко(кофички,набиранки идруги опражнения)
3-в нас коремни,лицеви,гири
4-на фитнес не ходя щото не ме кефи затова компенсирам с супер серии на лостове(супер сериите са като направиш 10кофи примерно почиваш 5-10сек и пак правиш).Като цяло това е![]()
А мога да добава бои с въображаем противник незнам за вас но при мен е мн ефективно.
Не съм казал, че нормативът ни е 2.50, просто казах г/д колко скачамПървоначално написано от Greennight
![]()
Първоначално написано от NeSumSuglasen
Слаби са ви изискванията. 8ми клас скачах 2.32, сега към и 50. Което пак не е много, виждал съм да скачат много повече, всичко е въпрос на техника и ръст.Първоначално написано от Greennight
МОМЧЕ
аз като бягам, бягам на пръсти и правя по големи крачивсе едно летя .. може да ви струва налудничево, но на мен ми помага
![]()
обаче скока ми е труден ....
Женско съм
Aбе хора. Аз също съм 10 клас . И аз не съм много по-бягането и скачането. Всъщност краката ми не са мн. силни щото не ходя да ги тренирам с бягане и скачане...
А по ф в с се пишат оценки само упражнения за крака (бягане, скок, и др )... Което е изгключително тъпо и гадно! Едно упражнение за ръце не съществува. Което много ме нерви.
Значи имам съученик/ци ,които са доста бързи (фидболисчета) и минават нормите за 6. За срока имат шестици. А аз 5. Нищо,че те дори 20 лицеви опори не могат да направят. Или 2 кофички и ще се подрискат...
Да да.. и в имаали според училищната система ,отлична физика''.
Аз трябва да кажа на господина другия път да ме изпитва на упражнения за ръце на лостовете. Ама в мойто даскало фитнесс и лостове НЯМа..
Къде си ве лост...
А хвърлянето на топка, пак ли е за крака? Волейбола, баскетбола, пак ли само крака участват?Пъргавината също така?
Tuk sym be fitneso.![]()
Е какво? Пъргавината да не ти е силово упражнение? Това е пак простотия. Трябва да си съсредуточен да хванеш бързо топката. И да я хвърлеш на определено място. късмета също играе роля. Баскедбола - пак бягане. Или какво? Като хвърляш кош - изразходваш огромна енергия на ръцете ли ?![]()
Волейбола и баскедбола са си игри. На които трябва да се научиш да играеш. А и на тях оценки не пишат... Не са някакви силови упражнения за ръце.![]()
Имам доста познати от НСА , включително завършили и мога да ти кажа ,че точно хвърлянето на топка си е тренировка за раменен пояс така че ....![]()
;д
Пич. Кой ще тръгне да ти тренира хвърляне на топка.
Какво? Аз да отида да поискам значи да ме изпитат на хвърляне на топка ли. ;ддд
Аз за такава топка не съм чувал от 6, 7 клас![]()
Значи даскала ви по физкултура е пълен идиот! Ако си мислиш ,че той си измисля упражненията и нормативите ... Всичко е вписано (мисля със закон)
Според мен за учениците от по -горните класове трябва да измислят някакви по- силови упражнения (освен това с топката).
Поне една успоредка и лост трябва да има във всяко училище.
А да не говорим ,че някои училища има фитнес зали. Такива трябва и в останалите , но...
То дограмите от 30 години са знак ,че училището е към разпадане.
Само в един салон (Колкото килия) се преобличаме 2 класа на веднъж като овце.. А униформите трябва да ги тъпчем в раниците (едвам едвам). ДокАзва каква държава сме.
А на времето след 12 клас като се е влизало в казарма. Преди това за какво е било физическото като децата не са се учили на упражнения за казармата...?>