.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 21 от общо 21
    Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив

Имаме различен вкус относно храната.

Здравейте.
    Доста често пренощувам при моя приятел, случва се и системно няколко вечери подред. И, както разбирате, доста често се храним заедно У ТЯХ.
    Манджите, които приготвя той, не са по мой вкус.
    Както и моите готвения той не ги харесва.
    Хапваме си ги, но без желание.

Вече няколко пъти се караме за това, и му казах да не се чувства длъжен, когато седне на масата, да слага хапване и за мен.

Обаче е некомфортно някво той да седне да яде и аз да седя отстрани (на мен не ми пречи, на него му пречи).

Отделно като сме в нас, яде си най-кротко и спокойно, обаче на мен ми става тъпо като знам, че манджите ми не са по негов вкус и го яде ей така, от уважение, а и защото е гладен.

В цялата картинка не включвам майка му, защото ме нарича злояда, а аз това го приемам като обида.

Ще добавя, само че това, което се готви у тях, после като остане, се дава на кучето. И кучето бяга с 300 от купичката си. Обаче два дена като седи гладно и накрая се примирява с това, което му е дадено, и го изяжда.

Винаги съм твърдяла, че храната е за удоволствие. Трябва да се храниш за удоволствие, с ЖЕЛАНИЕ и да е ВКУСНО.

Той повече залага на тезата "Ям, не искам да стоя гладен".

Какво да правя?

А защо вместо да се карате не опитате да говорите по темата и да намерите решение? Според мен най-удачния вариант е всеки да си яде каквото му е вкусно. Той е направил нещо, което не ти допада - правиш си салата или ти пържи яйца. А може и да обсъдите кои манджи се харесват от двама ви и тях да си готвите. Не мисля, че трябва да търпите и да се храните с нещо насила. По-добре си поговорете какво не ви харесва в храненето и опитайте да избегнете някои неща. А за майка му, тя няма право да ви се меси. Отношенията са си ваши, независимо дали се говори за храна или чувства.

Мега фен Аватара на Goddess
    Град
    София
    Какъв е проблемът да си правите различни "манджи" ? Ти си готвиш каквото на теб ти се яде, той - на него и двамата сядате на масата и си се храните спокойно. Защо задължително единия трябва да се съобразява с вкусът на другия...щом не е еднакъв.

Поговорете си.Не вярвам, че има нещо, което да не го харесвате идвамата.Ако няма такова, просто всеки си готви каквото му се хапва.
    Be natural, don't copy people that aren't better than you!

Супер фен Аватара на umri
    Град
    Студентски град
    Научи са да готвиш...
    Temet Nosce

벨야카

Супер фен Аватара на ivcheto0o
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от dollyz
    А защо вместо да се карате не опитате да говорите по темата и да намерите решение? Според мен най-удачния вариант е всеки да си яде каквото му е вкусно. Той е направил нещо, което не ти допада - правиш си салата или ти пържи яйца. А може и да обсъдите кои манджи се харесват от двама ви и тях да си готвите. Не мисля, че трябва да търпите и да се храните с нещо насила. По-добре си поговорете какво не ви харесва в храненето и опитайте да избегнете някои неща. А за майка му, тя няма право да ви се меси. Отношенията са си ваши, независимо дали се говори за храна или чувства.

Мега фен Аватара на BlueFace
    Град
    Бургас
    Не може да няма няколко манджи ,които и двамата да обичате... Като ще пренощуваш у тях си гответе това ,което и двамата обичате...

--------------------------------------------------------

Голям фен Аватара на BlindedAngel
    Град
    Варна
    Вместо да готвите един на друг гответе заедно.Така хем ще го превърнете в нещо забавно, хем ще достигнете до някакъв консенсус
    "По - добре 10 години да живея като цар, отколкото цял живот като мишка" - Жоро Илиев

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    То е лесно всеки да си готви каквото яде.

Казвате да си изберем нещо, което и двамата ядем. Ами окей, но ви обяснявам, че примерно и двамата обичаме пилешка супа, но аз я правя по един начин, а той по друг.

Знаете, криза е, не е удачно той да седне да си прави супа, той като я направи, аз да ида да си правя друга супа.

Обидена съм, все още, ча онази жена, която го е родила, ме нарича злояда. В тоя ред на мисли, моята трябва да нарече него по същия начин.

Почвам диета от тази вечер! Край! Реших го!
    И ще си нося храна от нас!

ауу, чудесно, макар че пак не се достига до консенсус, понеже тая диета няма да е вечна

Мега фен Аватара на BlueFace
    Град
    Бургас
    ОМГ?! По колко различни начина можеш да направиш обикновена пилешка супа?! Нищо лично, но мога да ти кажа, че и двамата сте злояди...

--------------------------------------------------------

Ще решите как да я направите тази пилешка супа да се хареса и на двама ви. Не съм предполагала, че различията в храната оказват чак такова влияние на една връзка. Ако пък толкова не може да се разберете ще си мълчите и ще ядете това, което другия е направил въпреки, че не ви харесва.

Супер фен Аватара на ScarletBite
    Иии, сетих се за онзи сериал "Клонинг" (ама не тъпата латино-версия, дето я въртяха по БТВ-то, ами за бразилския O Clone). Те нали бяха мюсюлмани и все даваха наставления на бъдещите младоженки, че трябва да готвят манджите на съпрузите си според техния вкус... Ех, как бях зарибена по този фиииилм...

По темата: научи се да готвиш!
    Ако не можеш - поръчвайте си пица или си правете полуфабрикатни храни.
    all day... all night... what the fuck?!

Голям фен Аватара на xinfamous
    Авторке,освен че прекрачваш едно от закодиранието в ДНК-то ти функции,а дефакто ДА ГОТВИШ ЗА МЪЖА,а не за себе си,имаш и нахалството да обиждаш НЕГОВОТО готвене което той ти е дал доброволно в дома си. wat the fuk ?!

п.с. дай примери какво харесваш ти и какво харесва той
    Can It All Be So Simple ?

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    BlueFace, по повече от 1 явно. Свеки слага някакви неща, които не обичам, домати и изобщо я прави много различна от тази на мама (и моята, която е същата като мамината). С почти всички неща е така. Има съвпадение в неща като пържена риба, печени пържоли, кюфтета, картофена салата, печен ориз - неща на които слагаш общо взето сол, пипер лук и до там.

cherinka, има ястия които просто няма как да се сбъркат и да са кой знае колко по-различни. Аз също не мога да ям много неща от кухнята на майка му, но има няколко които ям и тя прави тях, когато й гостуваме. Това е единият вариант. Аз съм да си готвите заедно или в най-лошия случай да правите полуфабрикати.

Цитирай Първоначално написано от xinfamous
    Авторке,освен че прекрачваш едно от закодиранието в ДНК-то ти функции,а дефакто ДА ГОТВИШ ЗА МЪЖА,а не за себе си
    /facepalm
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Мега фен
    всеки да си яде, каквото му харесва, глупаво е да се карате за такива неща.
    Loving someone is like singing a song... But there isn`t a song without end. Every song ends. Is that any reason not to enjoy the music ?

Най-пухкавата
    LOVE Най-Пухкаваия (h)

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Цитирай Първоначално написано от BlueFace
    ОМГ?! По колко различни начина можеш да направиш обикновена пилешка супа?!
    На прима виста се сещам за 2 - със и без застройка. Ако тръгнем да гледаме и кой какво и кога слага, ще станем като в кулинарен форум.

Авторке, вместо да се инатиш, поговорете и опитайте да стигнете до някакъв компромис.

Злояд/а според мен не е обида, не си търси излишни поводи за противоречия с майка му, безсмислено е.
    Welcome to the Jungle...

Повече от фен Аватара на evilgirl95
    Ох съчувствам ти.. и ние така с моя приятел, само че той харесва яденията на майка ми .... аз обачеее съм малко капризна и не ям к'во да е и за това и аз за неговата майка съм злояда и т.н... ама аз не се и сърдя де въпрос на вкус е...
    а по темата: абе що не си яде всеки у тях си... ако имате сериозни намерения един към друг и някой ден заживеете заедно без никой друг, той ще свикне с яденията ти. Всяко момче обича най-много яденията както ги прави майка му и усвоява навиците по които тя ги прави, но с времето винаги свиква с гозбите на жена си... Все пак като ядете неща заедно защо не си поръчвате от някой ресторант или пицария??

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Ние сме още по-зле. Той няма ли месо, не го брои за ядене, а аз съм вегетарианка, при това ужасно злояда. И затова обикновено всеки си яде каквото си направи, никога не сме се карали досега за това нещо. Не знам защо вие един вид се задължавате да ядете едно и също, няма никакъв смисъл.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Голям фен Аватара на Sunshin3
    добре че с моят и двамата ядем почти всичко, та нямам проблеми като нощувам у тях

а сега.. кажи например какво харесваш ти, какво харесва той?
    и все пак, правете компромиси. не виждам друг изход, след като казваш, че не можете да намерите нещо, което и двамата харесвате

Мега фен Аватара на TheBeliever
    И при нас имаше подобна ситуация. Родителите ни са от различни краища на страната и кулинарните традиции и предпочитания са им много различни. А според техните и нашите, разбира се.

Той не харесва пикантни ястия, а аз ги обожавам. Не обича лук, а за мен без лук просто не е същото. За чесън и по-ароматни подправки и дума не можеше да става. Аз обожавам да екпериментирам в кухнята, а той си е свикнал на "маминото". Но малко по малко започнахме да се нагаждаме един към друг. Просто преди да сготвя нещо обсъждам с него какво и как харесваме в съответното ястие и се готви така, че и за двамата да е приемливо. С времето и опита успяхме да напаснем вкусовите си предпочитания. Естествено още има неща, за които не успяваме да постигнем консенсус, но с доза компромис всичко се нарежда.

Няма смисъл тези дребни различия да прерастват в караници, сърдене и подобни. Ако той предпочита супата (примерно) без застройка, ще отделиш неговата част и ще застроиш само своята. При добро желание винаги може да се измисли нещо.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си