- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Имаме различен вкус относно храната.
И при нас имаше подобна ситуация. Родителите ни са от различни краища на страната и кулинарните традиции и предпочитания са им много различни. А според техните и нашите, разбира се.
Той не харесва пикантни ястия, а аз ги обожавам. Не обича лук, а за мен без лук просто не е същото. За чесън и по-ароматни подправки и дума не можеше да става. Аз обожавам да екпериментирам в кухнята, а той си е свикнал на "маминото". Но малко по малко започнахме да се нагаждаме един към друг. Просто преди да сготвя нещо обсъждам с него какво и как харесваме в съответното ястие и се готви така, че и за двамата да е приемливо. С времето и опита успяхме да напаснем вкусовите си предпочитания. Естествено още има неща, за които не успяваме да постигнем консенсус, но с доза компромис всичко се нарежда.
Няма смисъл тези дребни различия да прерастват в караници, сърдене и подобни. Ако той предпочита супата (примерно) без застройка, ще отделиш неговата част и ще застроиш само своята. При добро желание винаги може да се измисли нещо.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote