.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 66

Тема: Хелп!

Повече от фен
    ква религия ви гони бе да не ставате монахини в некой манастир
    ...

Град
    Пловдив
    Виж ся, момко, ако се чувстваш гузен след като го правиш - прави всичко възможно да не го правиш. Ако все пак го направиш, спокойно, нищо лошо не се е случило. Ако си праведен християнин, трябва да знаеш, че Бог те е създал такъв, какъвто си. Висшата цел на всяко човешко същество е да бъде щастливо. Такива ни е създал Господ. Защо му е да ни създава гладни за щастието си, ако ще ни принуждава с догми да се въздържаме от всичко, за да му докажем, че сме праведни.
    Ако наистина искаш да си праведен - бъди добър с другите. Обичай. Чекията ще ти бъде простена.
    Щом искаш сериозен коментар - ето ти го!
    Жестоко е да си сред бурените цвете

Фен Аватара на ShUnZyk
    Град
    Sofia , Bulgaria
    Цитирай Първоначално написано от Nebuu
    Виж ся, момко, ако се чувстваш гузен след като го правиш - прави всичко възможно да не го правиш. Ако все пак го направиш, спокойно, нищо лошо не се е случило. Ако си праведен християнин, трябва да знаеш, че Бог те е създал такъв, какъвто си. Висшата цел на всяко човешко същество е да бъде щастливо. Такива ни е създал Господ. Защо му е да ни създава гладни за щастието си, ако ще ни принуждава с догми да се въздържаме от всичко, за да му докажем, че сме праведни.
    Ако наистина искаш да си праведен - бъди добър с другите. Обичай. Чекията ще ти бъде простена.
    Щом искаш сериозен коментар - ето ти го!

Първия смислен коментар , евала ти казвам момче !

Град
    Къдет' ми падне
    Не очаквай много добри или свестни отговори по твоя въпрос които да ти се нравят. Наистина беше право момичето което написа на първата страница че повечето хора издигат хубавия секс в култ. Няма ли някакви християнски форуми по интернет. Там питай ама все пак си тинейджър, прочети библията и всичките закони, права, задължения та тогава питай. А тук някой който да е прочел библията и да знае няма да намериш... (все пак ако някой я е чел да не се обижда. разберете че ще сте половин процент от всички тук)

Фен Аватара на ShUnZyk
    Град
    Sofia , Bulgaria
    Да знаех си че ще е глупаво да правя такава тема . Мисля че няма да е лошо просто да се затвори .

Съжелявам, но слагам всички вярващи в графа "ЗАБЛУДЕНИ СМОТАНЯЦИ", без изключения Първо вярваш в INVISIBLE MAN, а после и искаш да постиш, сектант луд.
    God is an idiot, I have DNA...

Повече от фен Аватара на kilers
    Цитирай Първоначално написано от DNA
    Съжелявам, но слагам всички вярващи в графа "ЗАБЛУДЕНИ СМОТАНЯЦИ", без изключения Първо вярваш в INVISIBLE MAN, а после и искаш да постиш, сектант луд.
    Всеки вярва в каквото и в който си иска.Ако иска може и да вярва на Бога да трънчетата,ти какъв си му да го наричаш "сектант луд"?Ако си вярващ човек значи си ненормален,луд и изрод ли?Това е духовна вяра.Значи всички деца , които вярват в Дядо Коледа,фея на зъбчета и тем подобни са "сектанти луди" ли?Тя и любовта е невидима,ама ти вярваш в нея нали?Значи и ти си "сектант луд"

Щом толкова те притеснява и искаш да спреш, просто спри, това е. А като почустваш напрежение, насочи мисленето си другаде или излез да поспортуваш, за да изгориш малко енергия

И ако искаш да правиш нещо християнско можеш да хвърляш камъни по блудниците, които не чакат сватбата, за да си легнат с момче (а да не говорим ако са съгрешили с жена) или да метнеш на кладата даскалката си по биология, за дързостта си да твърди че сме произлезли от маймуните

Супер фен Аватара на thefreak
    Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от kilers
    Цитирай Първоначално написано от DNA
    Всеки вярва в каквото и в който си иска.Ако иска може и да вярва на Бога да трънчетата,ти какъв си му да го наричаш "сектант луд"?Ако си вярващ човек значи си ненормален,луд и изрод ли?Това е духовна вяра.Значи всички деца , които вярват в Дядо Коледа,фея на зъбчета и тем подобни са "сектанти луди" ли?Тя и любовта е невидима,ама ти вярваш в нея нали?Значи и ти си "сектант луд"
    Историята показва, че точно тази ниша на вяра заедно с още няколко води до катастрофални последствия за човечеството.
    Така че фък оф говориш глупости.
    - Всички авто-части на едно място!

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Глупостта и вярата са две различни понятия. Не ги бъркайте.
    Welcome to the Jungle...

Мега фен
    1.Това е тийн форум и хората и мненията на всички 99.99% ще са "ти си идиот е,баси изрода,не искал да лъска" иронични и подобни
    2.Да обиждате цяла религия,на милиони хора,сметнете сами какво е!
    3.Има си и исторически данни (говоря за християнство) винаги,кой какво вярва,друг въпрос.
    4.И по темата: Ако не намериш сили,прави го 1 път на 1-2 месеца както го правиш,изповядай се често,въпреки разбира се,че да се изповядваш за нещо,което си направил,Бог да го забравя и ти пак съзнателно да го правиш е все едно се подиграваш не само със себи си но и с Него..Само ако няма друг начин,най-вероятно също така,ако си тийн,или си на възраст под 25 години някъде мисля,че е налълно нормално.

Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar
    Аз смятам, че доста добре се припокриват.

Повече от фен Аватара на kilers
    Цитирай Първоначално написано от thefreak
    Ти и глупостта сте си лика прилика.

Просто там където религията е властвала безусловно, не е имало достатъчно добре развито гражданско общество, което да защитава интересите на членовете си. Ненапразно в периода от Просвещението до наши дни религиозни войни в развитите европейски страни няма, просто защото този етап от общественото развитие е отминал и изглежда анахронистично. В нито едно модерно общество религията не е основен фактор. Съвсем други неща са водещи.

Религиозните драми в наши дни са приоритет на неразвитите (по-близки до традиционните) общества.
    Welcome to the Jungle...

Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от kilers
    Ти и глупостта сте си лика прилика.
    Както кажеш Мохамед.

Град
    Пловдив
    Просто там където религията е властвала безусловно, не е имало достатъчно добре развито гражданско общество, което да защитава интересите на членовете си. Ненапразно в периода от Просвещението до наши дни религиозни войни в развитите европейски страни няма, просто защото този етап от общественото развитие е отминал и изглежда анахронистично. В нито едно модерно общество религията не е основен фактор. Съвсем други неща са водещи.

Религиозните драми в наши дни са приоритет на неразвитите (по-близки до традиционните) общества.
    Докато има още религиозни хора по света, които да дърпат назад развитието на човешката раса ще има и войни/атентати/тероризъм поради религиозни различия.

Колега, бъркаш причина и инструмент. Религиозният фанатизъм е отлично оръжие в борбата на "бедните" срещу "богатите", но не той е причина за тероризма. Хората, които подготвят атентатите, имат ясни цели и те са предимно политически (често и икономически), не религиозни. Никой не е тръгнал да ислямизира Запада, но всеки има претенции към политиката на развитите страни (които пък имат интереси в цял свят). Лесно е да манипулираш средностатистическия беден и елементарен мюсюлманин, който разсъждава праволинейно, да подсигуриш материално семейството му и да му обещаеш вечен охолен живот в техния еквивалент на Рая (естествено, предполагам може да се намери по някое изключение, но цялостният модел е точно такъв). Пробвай да направиш същото с един не по-малко религиозен, но достатъчно добре подсигурен материално гражданин на развита държава, възпитан в демократични и правни норми и с достатъчно добро образование.

Още нещо - съществуват терористични организации, чиято цел и идеология е много далеч от която и да е религия. Например ЕТА, 17 ноември и т.н.

Нека ти задам един риторичен въпрос. Откога независимостта е религиозно искане?
    Welcome to the Jungle...

Мега фен
    Квито и глупости да дрънкате тука,човека винаги ще има нужда да чуства,че има нещо над него! Просто се нуждае от това! Религийте по света спират доста научни факти да излезнат на повърхността.

Град
    Къдет' ми падне
    Е вие пък как оплюхте религията. За съжаление, хората които са имали по-високи постове в религиозната йерархия са се възползвали (повечето) и затова в момента като се спомене религия горе-долу асоциациите са "атентати" и други. Но все пак не забравяйте че точно ей тази нищо и никаква религия ние запазила като народ през 5те века на робство. Замислете се малко не само за сега но и за миналото. Прави сте обаче когато казвате войни, защото повечето са водени от религиозни вижднаия -как се казва бог Бог-Аллах, или там други. Но кои сме ние за да съдим различните от нас самите. Не съм вярващ признавам си но все пак "Нека този който е безгрешен да хвърли първия камък" т.е. да обиди и да отрече първи това в което вярва съседа. А има ли безгрешен сред нас?...

Мега фен
    Само Бог е безгрешен..

Повече от фен
    Хора, това за което водите спора си се нарича сектанство. То разваля хората, не христянската или мисюлманската и т. н. религия. Мисюлманстана не знам как е, не ме и интересува. Автора не знам каква му е религията, щото явно е набожен, но няма логика, нито е оправдано това да маструбира човек да е грях. На кого пречиш вредиш? - на никой. То по тая логика и секс не трябва да прават хората и поколения не трябва да има и следователно и човешката раса не трябва да съществува. Няма такова нещо, не се излагайте
    ...

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от 6ibanqka
    Хора, това за което водите спора си се нарича сектанство. То разваля хората, не христянската или мисюлманската и т. н. религия. Мисюлманстана не знам как е, не ме и интересува. Автора не знам каква му е религията, щото явно е набожен, но няма логика, нито е оправдано това да маструбира човек да е грях. На кого пречиш вредиш? - на никой. То по тая логика и секс не трябва да прават хората и поколения не трябва да има и следователно и човешката раса не трябва да съществува. Няма такова нещо, не се излагайте
    Човек,който е незапознат с религия,се води по проста логика..

Фен Аватара на ShUnZyk
    Град
    Sofia , Bulgaria
    Цитирай Първоначално написано от DownloadVirus
    Само Бог е безгрешен..

Някой ден ще разберат колко си прав . А това за войните си го избий от главата , това че някой недобронамерени хора използват религията като начин да забогатеят и да провокират войни е друг въпрос . Ако някъде прочетеш че христянството одобрява насилието и неправдата ми се обади . Най- важното послание в библията е всички да се обичат !

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от DownloadVirus
    Цитирай Първоначално написано от 6ibanqka
    Човек,който е незапознат с религия,се води по проста логика..
    А простия човек няма логика, а се води по акъла на някой (религията)

А иначе не знам да има религия която да разрешава насилие и действия които пречат на другите. Същото е и с законите и социанлите норми по които живеят съвременните хора.

И не ме разбирайте погрешно, че казвам да сте атеисти. Всеки в квото си иска да верва, ама е некакси дебилно да си прави самонаказание и мазохизъм
    ...

Град
    Пловдив
    Цитат от статия, която ми беше попаднала преди време:
    Тезата за вярата е приемлива само за глупави и ограничени хорица, защото тя ги избавя от необходимостта да мислят с главата си.Необходимо е само да приемеш един безсистемен набор от догми за нещо абсолютно. Без доказателства,без проверка или поне обсъждане. Да се вярва е лесно.Да се познава и знае-трудно. Ето защо вярата не е приемлива за мислещите хора.

Ето и цялата статия: http://strategic.log.bg/article.php?...rticle_id=9430

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си