ква религия ви гони беда не ставате монахини в некой манастир
![]()
...
Виж ся, момко, ако се чувстваш гузен след като го правиш - прави всичко възможно да не го правиш. Ако все пак го направиш, спокойно, нищо лошо не се е случило. Ако си праведен християнин, трябва да знаеш, че Бог те е създал такъв, какъвто си. Висшата цел на всяко човешко същество е да бъде щастливо. Такива ни е създал Господ. Защо му е да ни създава гладни за щастието си, ако ще ни принуждава с догми да се въздържаме от всичко, за да му докажем, че сме праведни.
Ако наистина искаш да си праведен - бъди добър с другите. Обичай. Чекията ще ти бъде простена.
Щом искаш сериозен коментар - ето ти го!![]()
Жестоко е да си сред бурените цвете
Първоначално написано от Nebuu
Първия смислен коментар , евала ти казвам момче !
Не очаквай много добри или свестни отговори по твоя въпрос които да ти се нравят. Наистина беше право момичето което написа на първата страница че повечето хора издигат хубавия секс в култ. Няма ли някакви християнски форуми по интернет. Там питай ама все пак си тинейджър, прочети библията и всичките закони, права, задължения та тогава питай. А тук някой който да е прочел библията и да знае няма да намериш... (все пак ако някой я е чел да не се обижда. разберете че ще сте половин процент от всички тук)
Да знаех си че ще е глупаво да правя такава тема. Мисля че няма да е лошо просто да се затвори
.
Съжелявам, но слагам всички вярващи в графа "ЗАБЛУДЕНИ СМОТАНЯЦИ", без изключенияПърво вярваш в INVISIBLE MAN, а после и искаш да постиш, сектант луд.
God is an idiot, I have DNA...
Всеки вярва в каквото и в който си иска.Ако иска може и да вярва на Бога да трънчетата,ти какъв си му да го наричаш "сектант луд"?Ако си вярващ човек значи си ненормален,луд и изрод ли?Това е духовна вяра.Значи всички деца , които вярват в Дядо Коледа,фея на зъбчета и тем подобни са "сектанти луди" ли?Тя и любовта е невидима,ама ти вярваш в нея нали?Значи и ти си "сектант луд"Първоначално написано от DNA
Щом толкова те притеснява и искаш да спреш, просто спри, това е. А като почустваш напрежение, насочи мисленето си другаде или излез да поспортуваш, за да изгориш малко енергия
И ако искаш да правиш нещо християнско можеш да хвърляш камъни по блудниците, които не чакат сватбата, за да си легнат с момче (а да не говорим ако са съгрешили с жена) или да метнеш на кладата даскалката си по биология, за дързостта си да твърди че сме произлезли от маймуните
Глупостта и вярата са две различни понятия. Не ги бъркайте.
Welcome to the Jungle...
1.Това е тийн форум и хората и мненията на всички 99.99% ще са "ти си идиот е,баси изрода,не искал да лъска" иронични и подобни
2.Да обиждате цяла религия,на милиони хора,сметнете сами какво е!
3.Има си и исторически данни (говоря за християнство) винаги,кой какво вярва,друг въпрос.
4.И по темата: Ако не намериш сили,прави го 1 път на 1-2 месеца както го правиш,изповядай се често,въпреки разбира се,че да се изповядваш за нещо,което си направил,Бог да го забравя и ти пак съзнателно да го правиш е все едно се подиграваш не само със себи си но и с Него..Само ако няма друг начин,най-вероятно също така,ако си тийн,или си на възраст под 25 години някъде мисля,че е налълно нормално.
Ти и глупостта сте си лика прилика.Първоначално написано от thefreak
![]()
Просто там където религията е властвала безусловно, не е имало достатъчно добре развито гражданско общество, което да защитава интересите на членовете си. Ненапразно в периода от Просвещението до наши дни религиозни войни в развитите европейски страни няма, просто защото този етап от общественото развитие е отминал и изглежда анахронистично. В нито едно модерно общество религията не е основен фактор. Съвсем други неща са водещи.Първоначално написано от thefreak
Религиозните драми в наши дни са приоритет на неразвитите (по-близки до традиционните) общества.
Welcome to the Jungle...
Колега, бъркаш причина и инструмент. Религиозният фанатизъм е отлично оръжие в борбата на "бедните" срещу "богатите", но не той е причина за тероризма. Хората, които подготвят атентатите, имат ясни цели и те са предимно политически (често и икономически), не религиозни. Никой не е тръгнал да ислямизира Запада, но всеки има претенции към политиката на развитите страни (които пък имат интереси в цял свят). Лесно е да манипулираш средностатистическия беден и елементарен мюсюлманин, който разсъждава праволинейно, да подсигуриш материално семейството му и да му обещаеш вечен охолен живот в техния еквивалент на Рая (естествено, предполагам може да се намери по някое изключение, но цялостният модел е точно такъв). Пробвай да направиш същото с един не по-малко религиозен, но достатъчно добре подсигурен материално гражданин на развита държава, възпитан в демократични и правни норми и с достатъчно добро образование.
Още нещо - съществуват терористични организации, чиято цел и идеология е много далеч от която и да е религия. Например ЕТА, 17 ноември и т.н.
Нека ти задам един риторичен въпрос. Откога независимостта е религиозно искане?
Welcome to the Jungle...
Квито и глупости да дрънкате тука,човека винаги ще има нужда да чуства,че има нещо над него! Просто се нуждае от това! Религийте по света спират доста научни факти да излезнат на повърхността.
Е вие пък как оплюхте религията. За съжаление, хората които са имали по-високи постове в религиозната йерархия са се възползвали (повечето) и затова в момента като се спомене религия горе-долу асоциациите са "атентати" и други. Но все пак не забравяйте че точно ей тази нищо и никаква религия ние запазила като народ през 5те века на робство. Замислете се малко не само за сега но и за миналото. Прави сте обаче когато казвате войни, защото повечето са водени от религиозни вижднаия -как се казва бог Бог-Аллах, или там други. Но кои сме ние за да съдим различните от нас самите. Не съм вярващ признавам си но все пак "Нека този който е безгрешен да хвърли първия камък" т.е. да обиди и да отрече първи това в което вярва съседа. А има ли безгрешен сред нас?...
Само Бог е безгрешен..
Хора, това за което водите спора си се нарича сектанство. То разваля хората, не христянската или мисюлманската и т. н. религия. Мисюлманстана не знам как е, не ме и интересува. Автора не знам каква му е религията, щото явно е набожен, но няма логика, нито е оправдано това да маструбира човек да е грях. На кого пречиш вредиш? - на никой. То по тая логика и секс не трябва да прават хората и поколения не трябва да има и следователно и човешката раса не трябва да съществува. Няма такова нещо, не се излагайте![]()
![]()
![]()
...
Човек,който е незапознат с религия,се води по проста логика..Първоначално написано от 6ibanqka
Първоначално написано от DownloadVirus
Някой ден ще разберат колко си прав. А това за войните си го избий от главата , това че някой недобронамерени хора използват религията като начин да забогатеят и да провокират войни е друг въпрос
. Ако някъде прочетеш че христянството одобрява насилието и неправдата ми се обади
. Най- важното послание в библията е всички да се обичат !
А простия човек няма логика, а се води по акъла на някой (религията)Първоначално написано от DownloadVirus
А иначе не знам да има религия която да разрешава насилие и действия които пречат на другите. Същото е и с законите и социанлите норми по които живеят съвременните хора.
И не ме разбирайте погрешно, че казвам да сте атеисти. Всеки в квото си иска да верва, ама е некакси дебилно да си прави самонаказание и мазохизъм![]()
...
Цитат от статия, която ми беше попаднала преди време:
Тезата за вярата е приемлива само за глупави и ограничени хорица, защото тя ги избавя от необходимостта да мислят с главата си.Необходимо е само да приемеш един безсистемен набор от догми за нещо абсолютно. Без доказателства,без проверка или поне обсъждане. Да се вярва е лесно.Да се познава и знае-трудно. Ето защо вярата не е приемлива за мислещите хора.
Ето и цялата статия: http://strategic.log.bg/article.php?...rticle_id=9430