.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14

Кръстоносните походи.

Здравейте! Моля ви се помогнете ми с една тема по история - Последиците от кръстоносните походи за Европа и изтока. Никъде не мога да намеря такава тема, а ми трябва за вторник. Благодаря ви!

Град
    On top Drugs of choice: Nicotine Caffeine and Gaming
    Отвори учебника, прочети си урока, потърси информация и си я напиши сама.

Вече го направих за твое сведение!!! Обаче понеже учебника ми е супер тъп не пиши изобщо за последиците а само е обяснено какво и кръстоносен поход! Даже и госпожата каза да търсим в интернет защото в учебника нищо няма да намерим!!!

Град
    Ами потърси в интернет. Или в онова странно място, наречено библиотека.

Последици от Първия кръстоносен поход [редактиране]

Успехът на Първия кръстоносен поход е безпрецедентен. Италианските морски градове, най-вече Венеция и Генуа, процъфтяват от разрастващата се търговия. Папството разглежда кръстоносните походи като средство да наложи католицизма като обединяваща сила, превръщайки войната в религиозна мисия.

Първият кръстоносен поход довежда до създаването на Държавите на кръстоносците в Палестина и Сирия: Графство Едеса, Княжество Антиохия, Кралство Йерусалим и Графство Триполи.

В Западна Европа оцелелите в похода са смятани за герои. Роберт Фландърски е наричан Герой на решенията, благодарение на подвизите си. Животът на Годфрид Буйонски се превръща в легенда броени години след смъртта му. В някои случаи политическата ситуация е силно повлияна от отсъствието на кръстоносците. Например, докато Робърт II отсъства, Нормандия преминава под контрола на брат му, Хенри I, и конфликтът между тях довежда до битката при Теншбре през 1106.

Междувременно създаването на държавите на кръстоносците отслабва натиска на селджуките върху Византийската империя, която възвръща част от териториите си в Анатолия с помощта на кръстоносците и преживява период на относителен мир през 12 век.

Ефектът върху мюсюлманските династии в Близкия Изток е още по-значителен. Неустойчивостта на политическата ситуация първоначално пречи на защитата им срещу агресивните латински държави. Сътрудничеството между тях остава трудно десетилетия наред, но от Египет до Сирия и Багдад не спират призивите за прогонване на нашествениците, завършили с относителното обединяване на мюсюлманите и възвръщането на Йерусалим при Саладин около век по-късно.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%...85%D0%BE%D0%B4

Ами аз не случайно съм написала че никъде не мога да намеря! Много ясно че съм търсила в библиотеките и камоли пък в ИНТЕРНЕТ. ПЛС ЧЕТИ преди да коментираш!!!

Град
    Цитирай Първоначално написано от nezabelejimata96
    Ами аз не случайно съм написала че никъде не мога да намеря! Много ясно че съм търсила в библиотеките и камоли пък в ИНТЕРНЕТ. ПЛС ЧЕТИ преди да коментираш!!!
    Виж по-горе. Wikipedia....и ти не успя да го намериш? Да не би на последната ти мозъчна клетка да й стана скучно?

Цитирай Първоначално написано от Schneeflocke
    Цитирай Първоначално написано от nezabelejimata96
    Виж по-горе. Wikipedia....и ти не успя да го намериш? Да не би на последната ти мозъчна клетка да й стана скучно?

Да станало и е проблем? На мен не ми трябва за четвъртият кръстоносен поход а по общо за всички. Тъй че като не си разбрал за какво става въпрос не се меси разбра ли?! Може би на твоята мозъчна клетка и е станало скучно и не е прочела внимателно за да разбере! Чудя се изобщо как може да има толкова неразбрано хора?!

Супер фен Аватара на radeberger
    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%...85%D0%BE%D0%B4

Доста трудно беше да напишеш "кръстоносен поход" в Google, нали ?

Оле баси неразбраните хора дето сте Колко пъти трябва да напиша че не ми трябва информация за самите кръстоносни походи а за ПОЛСЕДИЦИТЕ ОТ ТЯХ!!! Ако не можете да ми помогнете за ко си хъбите времето да пишете неща които изобщо не ми трябват и да ме упреквате само! По добре не си правете труда защото ве4е си намерих каквото ми трябва благодарение на XxInn0cencexX. Поне един разбран човек има!!!

[quote="XxInn0cencexX"]Последици от Първия кръстоносен поход [редактиране] Виж нагоре ти е дадено пфф

[quote="Lolomg"]
    Цитирай Първоначално написано от XxInn0cencexX
    Последици от Първия кръстоносен поход [редактиране] Виж нагоре ти е дадено пфф
    Ми да де
    Тя пише,че го е видяла и благодари
    Що се караш ? :P
    L.O.V.E. is just another word I never learned to pronounce.

Не го видях ама не трябва ли да пише за всичките компилация а не само за 1 вия

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си