Аз също съм с тънък косъм и изчетох много по въпроса. За съжаление, никога не трябва да си пускаш косата под раменете, защото от собствената си тежест "залепва" за главата. Добре е да е на етажи, за да се придаде обем. НЕ ДАВАЙ да те филират. Също и прически без етажи, с равна линия на косата, каре например, са добра идея, особено ако ти е права.
И не ползвай натоварващи и агресивни шампоани - само неща с витамини и билки. В един форум бях чела за бебешки шампоан на Бюбхен, който правел косата по-обемна, опитай го. Когато слагаш балсам, никога не слагай в корените, и го отмивай добре, защото на тънка коса омазняването личи много.

Едит: Забравих да кажа, че трябва да се решиш с четка с естествен косъм или гребен с големи, закръглени зъбци. Иначе или се наелектризира косата и става като перушина, или се накъсва от острите зъбчета на гребена. И деликатно, внимателно се реши!
Ако си искала да се къносваш, давай. Или прави маски с касия (безветна къна, не променя цвета) - диаметърът на косъма се увеличава и макар и малко, помага. Поне на теория, не съм опитвала.