- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Няколко прости съвета
Ако нокаутираш някой, има голям шанс да се размаже в бордюра после. Ако повалиш някой на земята и не те застрашава нищо, по-добре хвърлете един поглед, дали си е глътнал езика. Отваряте устата, бъркате с два пръста навътре зад зъбите и го издърпвате.
Все пак, не правете такива изпълнения, ако все още ви грози опасност.
За хай-киковете: Колкото и самоуверен да се чувстваш в тях, пак е добре да не ги ползвате. Тренирал съм таекуондо, там хай-киковете ти стават естествени колкото дишането. Мога с дънки, без да разгрявам, доста бързо да ритна на 1.90м. Мога да пробивам гард до известна степен с тях и въпреки всичко не бих си позволил да ги ползвам, освен ако нямам много голям превес в схватката. Като останеш на един крак, само да те хване този срещу теб или някой друг да те подсече, се моли да довтаса навреме линейката.
Един качествен лоу кик също може да сложи край на нещата - боц в пищяла, колената. Много хора на улицата се изкушават да ритат. Една контра в коляното на опорният крак и е аут. Не бъдете вие хората с изгъзиците, мислете бързо, трезво и просто.
Все пак избягвайте всячески да се сбивате. Нито искате да ви извадят оръжие, нито да видите 15 човека, нито след това да се оглеждате по 30 пъти докато ходите до магазина и да ви счупят прозорците на колата. Да не говорим, че заради вас, може някой ваш близък да изяде пердаха.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
А бе зад монитора лесно се пише..
ахам,зад монитора е лесно..а най тъпо е да се искат съвети,и да се дават такива в нета..има си зали бе хора,там треньорите са подготвени за това-да ви научат на нещо..
но е по лесно да пишеш във форума,отколкото да почнеш да тренираш-там се потиш,изморяваш се,боли,бият те..къде къде е по лесно да пишеш по форумите-я да питаш нещо..я да убеждаваш всички къв стрийт файтър си..напоследък е много модерно всеки да разправя на малките гаджета че е боец,че тренира ММА,муайтай,кикбкс..явно е вървежно ,и кифличките кълват..само дето в залите ни има все по малко хора...и кво значи тва-че повечето са интернет бойци - TEKEN forever..
лошото е когато някой много начетен,много ровил в нета,и гледал много клипове реши да влезе в зала-тогава е мъка за треньора..в момента си имаме един такъв при нас..
вълк или куче,свободен или на верига..? въпрос на личен избор..
Аз специално като малък (сигурно първи, втори клас) тренирах кик бокс и си беше супер, дори ни учиха на различни хватки, само че много почнаха да ходят на състезания и се отказах. Виж, ако във Варна има някъде любителско с удоволствие бих се записал, но за сега не знам за такова място. Иначе си прав - там никой не те пита, бягаш по 6,7 обиколки почти до спиране на дъха, после хубава гимнастика, което ще рече мъжки и женски шпагат, много лицеви и т.н. И накрая вече почват спарингите и ако попаднеш на някой, който далеч не е в твойта категория.. :ХПървоначално написано от navar
Така че за ТЕКЕН биячите си много прав, не знаят к'во е.
МОМЧЕ
dunce, намерил си на кой да обясняваш какво се прави на тренировка![]()
Не бе, казвам как беше при мен като тренирах, няма да се сравнявам с експертите яПървоначално написано от ZipFail
![]()
МОМЧЕ
сърдечно благодаря че ме просветли ,как протича една кикбокс тренировка..само за справка-на състезание ходят състезателите,който иска да си тренира любителски-тренира любителски..а зали във Варна колкото искаш -Джет,Боил,Вокил,Тим,Дарзала с,Аргус,Десант-все хубави места където се тренира муай тай кикбокс и мма...но някой трябва да отиде до залатаа по лесно е да си търсим оправдание и да чешем пръсти по клавиатурата
![]()
В моя случай не беше точно така. Тогава залите ни за кик бокс бяха в едно училище близо до нас и в Тополи. Отначало ходеха само на състезанията в Тополи, а си тренирахме в квартала, но накрая се оказа, че ги спират при нас и само там. От тогава все съм си мислел, че бойните спортове като любителски тук не могат да съществуват, но щом си казал, ще го имам предвид.Първоначално написано от navar
МОМЧЕ
Виж сега.. ясно е, че от 1 тема във форум, в който 50/100 от пишещите използват само copy/paste, няма да се науча да се бия като Рой Джоунс.. видя ли заглавието? Няколко ПРОСТИ съвета.Първоначално написано от navar
За БС/БИ нямам време.. достатъчни ми са гюлето и фитнеса..
Просто имам сила (и бързина, като за килограмите ми) и просто исках да разбера към какво прибягвате в уличен бой..
Мини веднъж по главната на Сливен, виж как вс мангали ходят, все едно те са го основали този град и как са готови да скочат на всеки и ще ме разбереш..
Само не разбрах защо реши, че ме е страх да се изпотя и да се уморяСамо вие сте спортистите.. всички останали само ядат и перат чикии зад ПЦтата......
Първоначално написано от NeSumSuglasen
ами ,имайки предвид че родом съм точно от Сливенския район,знам как ходят мангалите по ларгото![]()
а след като тласкаш гюле,значи правиш силови а не фитнес..оттам нататък е добре да намериш време и да побоксираш малко..иначе все едно аз да питам ,как да тласна гюлето надалеч,ама нямам време да го тренирам ,щот съм зает с бокса и железата примерно..
боят кантар няма,са казали хората..няма съвети ,които да те направят боец..моят съвет е ,такъв какъвто ми даде моят треньор много отдавна-каквото и да стане,не спирай да удряш..
Ето за това питах. То е ясно, че боксьор няма да стана. По-нататък може и да му отделя малко време, любителски![]()
Първоначално написано от NeSumSuglasen
абе пускаш http://www.youtube.com/watch?v=CKgiYaqVVOs и почваш да се развърташ кат вертолет който закачиш ...
dobar den na vsicki iskam da popitam kak da svalq protivnika s edin udar i kade da go udarq