.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 10 от общо 10
    Голям фен Аватара на RadioMan
    Град
    Добрич

Отново помощ

Как да забраня Wi fi адатер да се показва моя компутер и да взима нет от мене шото ми става така много бавен

От пропертиес... :д ако си на лаптоп изклучи Wi-fi... и така... =)

Супер фен Аватара на JDeel
    Преди всичко се научете да пишете разбираемо и двамата.

По какъв начин някой взима интернет от тебе? По какъв начин ти "разпръскваш" интернет наоколо?

Град
    Добрич
    по кабел и не съм на лаптоп а на настолно пц а комшията взима от мене нет и моя става много бавен и искам да забраня това нещо да се свързва към моито пц

Супер фен Аватара на JDeel
    Не съм сигурен дали отново разбрах проблема, и все пак...

Ако интернета е на твоя зона, ти го плащаш и главния кабел влиза при теб, то този кабел е вързан някъде - или директно в компа или в рутер.
    Ако нямаш никакъв рутер и всичко е кабелно - дърпаш кабела на лошия комшия или използваш ножицата за по-ефектно
    Ако си с рутер и той разпръсква WiFi сигнал, който комшията ти краде - влизаш в настройките му и слагаш WPA2 парола за WiFi
    Обикновено в рутер се влиза през комп, който е свързан с него - пуска се браузър (IE, Firefox, Opera...), пише се адрес 192.168.1.1 и в зависимост от марката иска user и password, които най-често са някаква комбинация между "admin" и "password" - може да са admin-admin, admin-password, само admin или само парола admin без да се пише user.

Град
    Добрич
    дефактно става въпрос че нямам рутер и искам да разбера от коя настроика на windows 7 да забраня това чудо да се свързва към мене неговото е USB adapter .

Цитирай Първоначално написано от RadioMan
    дефактно става въпрос че нямам рутер и искам да разбера от коя настроика на windows 7 да забраня това чудо да се свързва към мене неговото е USB adapter .
    "RadioMan" - Пак стария проблем на нов глас, ми се струва! За да се връзва комшията ти към твоя нет, щом нямаш рутер, значи имаш и ти WI-FI адаптер, който си го пуснал да излъчва в режим "Ad-Hoc"! Ако съм прав до тук отваряш Control Panel-а - Network - Adapter Setting - Десен бутон на WI-FI адаптера и от падащото меню "Disable" :P

П.С. - Може и директно в полето за търсене, като щракнеш на "Start" бутона да напишеш Adapter Setting и избираш първото от списъка, за да влезеш в съответното меню.

Град
    Добрич
    След дълго разследване мисля че открих проблема

Явно като е инсталирал нова мрежа на настроиките на интернет е дал без да иска отметката да се използва и от други хора

Мисля че от това е

Цитирай Първоначално написано от RadioMan
    След дълго разследване мисля че открих проблема

Явно като е инсталирал нова мрежа на настроиките на интернет е дал без да иска отметката да се използва и от други хора

Мисля че от това е
    Аз пак нищо не разбрах!!!

1. Първо, кой е инсталирал тази нова мрежа? - Комшията ти ли?

2. Второ пак не каза - ти имаш ли Wi-Fi USB адаптер?

3. Третото го заблавих, ама ти ще се сетиш!

Град
    Добрич
    1 Въпрос - да
    2 нямам wi fi adater и рутер
    3 направих снимка за да видиш

ПС - Скоро ще си взимам лаптоп и сигурно и рутер ще ми даде моя доставчик дали пак и с рутер ще има смущения ?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си