.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 25

АЕЦ Даичи във вашето ежедневие

Отразява ли ви се?
    Пиете ли йод? От шишенцето, или на хапчета?
    Запасихте ли се със консерви?

Смятате ли, че медиите преувеличават мащабите на аварията?
    ...

Мега фен Аватара на bulgarche
    Град
    Стара Загорка
    Разбира се че изпих няколко лъжички йод! Запасих се с русенско варено произведено в село Комарево, както и със скумрия в собствен сос и малко домашно ропотамо.

Естествено че не се преувеличава мащаба на аварията от медиите. Те пресъздават реалната опасност за нас и ни предупреждават преждевременно! География не сте ли учили? Ей я къде е Япония...духва западния ветрец, минава напряко през Америка, още едно океанче, цяла Европа и е тук!

Вземайте се в ръце и предприемайте мерки за спасяване за живота си! Подсигурете се вкъщи и врътвайте ключа! Да не забравите да платите интернета за 3 месеца напред обаче!

Нищо не съм пила, нито съм спряла да излизам...
    Bring your love,baby, I can bring my shame
    Bring the drugs,baby I can bring my pain

Супер фен Аватара на slicky
    Ceга пиша от бункера си.

Мега фен Аватара на shadow4e
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от reoffender

Все пак точно в Бургас сте най-организирани, беше изкупен всичкият йод от аптеките.

Град
    Стара Загорка
    Цитирай Първоначално написано от shadow4e

Все пак точно в Бургас сте най-организирани, беше изкупен всичкият йод от аптеките.
    Най-филмирани, а не организирани

Бургас е ghost town в момента - напомня ми на Припят.

Цитирай Първоначално написано от shadow4e

Мани, знаете ли колко филмирани имаше около мен. Някой като чуха,че гръмнала искаха да си тръгват от даскало

Бургаските нацепени батки ще събират радиоактивна дъждовна вода, че да им порастне бицарата

На мен едно шишенце, че пенис помпата не помага
    ...

Бургаските батки се къпят с киселинен дъжд...
    Канис, ако пак завали ще ти напълня едно

Супер фен
    Град
    в килера
    В момента населявам безкрайните тайни подземия на София, имам си продънен дюшек, течаща вода (капе от тавана), домашни любимци (плъхове), храна (на баба консервите) и медицинска аптечка (йод, който ще ми стигне за около 3 години).
    Не, сериозно, не съм гледала новини в близките дни, съответно не съм толкова наплашена. Пък все от нещо ще се мре, така или иначе...

Бургаските батки се къпят с киселинен дъжд...
    Канис, ако пак завали ще ти напълня едно
    ...

В Бургас, както разбрахме, Нацепените Батки носят новия рАдидас "Фукушима", отличаващ се от другите анцузи с шестте си линии.

Сега сериозно. Никой здравомислещ не се притеснява за радиационния фон в България. Но като цяло всички живеем на една планета и споделяме една и съща раса - човешката. Тъкмо тези два довода правят трагедията в Япония не по-малко актуална и за нашите ширини най-малко по два параграфа.

Първо - какво правят те, за да се спасят и как щеше да изглежда нашата родина, ако я беше сполетяла подобна трагедия плюс авария в АЕЦ.

Второ - ще успеят ли да овладеят ситуацията в разрушените си реактори или ще обезлюдат половината от и без това тесния си остров.
    Watched it all fade away, I guess I'm happy it's gone this way. I could have struggled but what would have been the use? Now I'm back and I'm re-fused.

Аз съм от Перник. Имам имунитет към подобни неща
    Fly like a butterfly, sting like a bee.
    Muhammad Ali

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от catalogueofanger
    Първо - какво правят те, за да се спасят и как щеше да изглежда нашата родина, ако я беше сполетяла подобна трагедия плюс авария в АЕЦ.
    радидас фукушима анцунг
    Сега сериозно.
    А за радиацията ЧЕРНОБИЛ,дето уби и хиляди хора в България,май забравяш..Е,верно,че беше преди 20години и отгоре,но това не се забравя...

Град
    Стара Загорка
    Вярно...минаха 20 години (след няколко седмици стават 25) и забравихме как хиляди българи бяха погубени...после национално самосъзнание как да имаме, като преди 20 години не знаем какво е станало

ахахахахаха виждам, че и други проявления има

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Вярно...минаха 20 години (след няколко седмици стават 25) и забравихме как хиляди българи бяха погубени...после национално самосъзнание как да имаме, като преди 20 години не знаем какво е станало
    Никой нищо не е забравил. Да не говорим, че това с хилядите българи е доста преувеличено. Гама радиацията разрушава ДНК-то на клетките, но трябва да е в огромно количество, за да го направи така, че тялото да не може да го възстанови. Ако все пак се окаже, че организмът няма тази способност, то първо са повлияни най-бързо произвеждащите се клетки (белите кръвни клетки, вътрешността на стомаха и т.н.). Сиреч първо там се появяват симптоми/рак. Провери в годината след Чернобил колко хора са боледували от лимфом на Ходжкин и го сравни с предните - разликата не е значителна. С две думи - че е валял радиационен дъжд, валял е, но не е като да е избил сума ти население. Тялото ни не е толкова мекошаво - има доста добри репродуктивни способности, стига количеството наистина да не ексцесивно.

А това с йода само доказва колко тъпа и манипулируема е по-голямата част от българското население. Освен това доказва, че трябва да се забрани на журналистите да внасят истерия, коментирайки нещо, което не разбират изобщо, и правейки паралел с нещо "леко" различно. Защото най-малкото изграждането и предназначението на Чернобил и Фукушима са различни.

Йод не съм си купил да пия - нямам и намерение. Но ми трябваше йодасепт на паста, защото кучето беше оперирано и ми се наложи да обиколя 4 аптеки, защото навсякъде бил изкупен. Ъх...как не дойде малко повечко радиация да се нагледам на намазани с йод индивиди по улиците.

ПС: Да не говорим, че йодът пази само от алфа радиация, която в 90% бива спряна от дрехите, а в другите 9.999% от кожата. Много умно е да се пие. Като си опазиш считовидната жлеза, нищо не правиш срещу бета и гама, които не се абзорбират там и е невъзможно да се спрат по конвенционални методи, а с в пъти по-опасни.

Извод: Населението е глупаво.

Град
    Стара Загорка
    Никой нищо не е забравил. Да не говорим, че това с хилядите българи е доста преувеличено.[/quote]
    "Доста преувеличено" или нищо общо с реалността? Та какво ни има на нас българите от Чернобил? Да, аз лично знам за някои примери, даже ги наблюдавам с години, но това са единични дори недоказани случайности по-скоро.

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Не казвам, че няма пострадали, а че не са безброй и не са правилото, а по-скоро изключение от него и обясних защо.

Да не говорим, че първита държава която засича радиоактивни частици е Швеция, което значи, че е духал вятър на север. Не, че тук не е имало...знам за майските радиоактивни марули и чествания.

Аз ще съм при Доби!
    Suck it, losers
    Fly like a butterfly, sting like a bee.
    Muhammad Ali

Няма нито един загинал, нито сериозно пострадал от аварията в Чернобил в България.
    Watched it all fade away, I guess I'm happy it's gone this way. I could have struggled but what would have been the use? Now I'm back and I'm re-fused.

Цитирай Първоначално написано от VaMpiRKaTaaa

Сега сериозно.
    А за радиацията ЧЕРНОБИЛ,дето уби и хиляди хора в България,май забравяш..Е,верно,че беше преди 20години и отгоре,но това не се забравя...
    1. Чернобил е близко до България. Ако някои не знае планетата ни се върти посока Запад-Изток... тоест да стигне радиацията до България , трябва да премине първо през Тихия океан , Америка , Атлантическия океан, цяла Европа и чак накрая да стигне до БГ ... как на някои болния мозък може да си помисли, че е възможно до нашата държава да стигнат каквито и да било вредни частици.
    2.По времето, когато е станала аварията в Чернобил, БГ е била под комунистическа власт, затова е имало и контрол над медийте и просто е нямало информираност на населението.
    3. В Бг смея да твърдя , че има доста специалисти и радиацията се следи постоянно. Йода е прекалено вреден за да се пие без причина, а в момента в България повишени нива на радиация няма !!!
    Ей копеле откажи се Ей копеле отиди си Кво като ме боли Майната ти

Няма нито един загинал, нито сериозно пострадал от аварията в Чернобил в България.
    Пряко загинал може и да няма но последици има и до днешно време (говоря за онкоболните). След случката в Чернобил броят на онкоболни в България се е повишил значително...
    Ей копеле откажи се Ей копеле отиди си Кво като ме боли Майната ти

Повече от фен Аватара на galin4o0o
    Град
    Moscow,Russia
    Не преувеличават,даже според мене може и да се крие,колко по-мащабно е....не съм пил Йод не съм зел консерви.Не мисля,че радиацията ще стигне до България,дори и да стигне ще е нищожна(но АКО стигне) А относно Чернобила,взрива е бил доста по-голям от различна авария се е получил.И капацитета на Руския реактор е бил по-голям от този на Японския така,че не се притиснявай:}
    Love! And may God bless you all !!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си