Здравейте. Знам, че има много такива теми, но 70% от отговорите им са чатове и заяждания и нищо не разбрах от тях..

Да започнем с малко предистория.
Харесвам едно момиче. Тя е умна, възпитана, много красива и чаровна и добра по душа. Сигурен съм, че и тя има някакви симпатии към мен, но до там свършва всичко. Иначе излизаме често (само дето е в компания, с 6-7 човека) и често се срещаме в училище. Един-два пъти съм я канил на кафе/разходка, но умишлено или не все излиза нещо.. Още нещо - момичето не е някоя кифла или курвентия. С тях се оправям по-лесно

И сега идва може би най-трудният момент - да предприема по-сериозна крачка, която да не се окаже провал.
Един приятел наскоро започна да се вижда с едно доста готино момиче и ми направи впечетление, че на 2рия или 3тия им разговор си казали, че се харесват. Може би моят и техният случай е различен или пък просто аз се притеснявам и не знам как да започна точно този разговор.
Да, май точно там ми е проблемът. Наистина много харесвам въпросното момиче, но не знам как да сложа началото. Бих експериментирал, но някакси се привързах към нея (не точно привързване, просто ми пука какво ще си помисли за мен) и не искам да разваля нещата.
За сега разделям възможностите на 2 :
1 вариант - да се държа с нея по-нормално и на някой купон (тя започна да се събира с компанията и ще сме заедно на купончета), когато сме по отпуснати да действам. На другия ден вече половината битка ще е спечелена.
2 вариант - да предприема по-решителни действия.
Мисля, че по-добре бих се справил с вариант 1, но се чудя дали пак няма да ме хване шубето и да изчакам следващия удобен момент. Може да бъде твърде късно.
И докато при вариант 1 има надежна, при 2 май няма. Просто не знам как да повдигна темата - директно или да я предразположа по време на разговор (май така е по-добре). Лошото тук е, че ще ми е по-притеснено и няма да се изразя така, както бих искал.

Ами това е, колебая се м/у 2та "варианта". Работата е там, че толкова харесвам това момиче, че съм готов на всичко. Надявам се да ми помогнете поне мъничко.
Благодаря предварително

И още нещо - ако може коментари, от типа на чат и заяждане да не пишете.. просто искам малко помощ, имате си опция ЛС