Признавам поне ,че се посмях хубаво. Напомня ми на времето ,когато четох един македонски учебник по история - сякаш си в някаква паралелна реалност и всичко е толкова неадекватно и недомислено.

Цитирай Първоначално написано от istinatae
Ама с такъв лош човешки материал, така ще сме си
По принцип съм на сходно мнение ,но този ред ме накара наистина да се посмея. Благодаря.

Същото е и с Македония, където българите са били едва 1/3.
Хайде ,бе?

Да не говорим за сегашната територия на България, където турци са били 1/4.
Да проверим ?

Преди Балканската война (1912 г.) общият брой на населението на Солун е 118 000 души, от които 10 000 българи, 26 000 турци, 16 000 гърци, 55 000 евреи, 2500 цигани и 8500 други.
Истината е ,че доста различни цифри съм чел.

Да се радваме на това което имаме и да се радваме на съседите да се радват на това което имат
Много са ми забавни такива като теб. Би ли ме просветлил каква беше целта на целия ти пост ? Да кажеш ,че историята ни е преиначена с цел да мразим съседите си ? Мога доста примери да ти извадя за противното ,но хайде - ще те оставя на турските букварчета

С удоволствие бих ти опровергал всяка думичка ,но някак не виждам смисъл да си пилея времето....точно за теб. Щом си решил да четеш - поне чети автори ,които са безпристрастни. Нека не са руснаци ,гърци ,турци ,българи ,македонци ,сърби етц. Хвани си някоя британска енциклопедия (макар че поради пол.обстановка тогава се съмнявам да е 100% безпристрастна) и си чеши крастата.
Но просто да ми казваш ,че в Македония българите са малцинство и всичко е било с цел терит. разширение е невероятно нелепо. Те затова са сходни с нас - както генетично ,така и откъм език и култура. Малко дедуктивно си изказвам доводите ,но току-виж се замислиш.

PS :