- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- вадене на сливици-мнение
Скоро ще ходя при личния за направление, за да ми прегледат сливиците, от 5 години ми правят проблеми, постоянно са с налепи или така наречените тапички, четох че били много опасни, можели да увредят сърцето или други вътрешни органи или да предизвикат артритоще в началото ходих на лекар УНГ и ми каза, че не с за вадене, а просто имали килийки които се пълнели с храна(въпросните тапички, които според мен на цвят и мирис са си чиста гной).Искам мнение на оперирани вече хора, колко трае интервенцията по ваденето, боли ли и колко дни трае възстановяването, имали ли сте някакви други оплаквания и всичко свързано с възстановителния период, каква опойка се препоръчва(на мен ми се иска пълна, нищо че е по-вредна), много съм притеснена ако някой е минал през това моля да сподели
Аз съм оперирана.Нищо страшно.
Просто денят перди операцията не трябва да ядеш, след операцията също. След това няколко дена само супички.
Не се страхувай - ще си под упойка. Няма да усетиш нищо.![]()
мен много ме изкефи след тва като се събудих от упойката и мама се обърна замалко и аз бях паднала на земята :Д беше много забавно и после като пиех все едно колата ми излизаше през носа :Д
Като не са за вадене, защо си такъв садист да се подлагаш на пълна упойка и болките следоперативно? Нормално е криптите да задържат храна.
Температурата в какви граници я поддържаш2 В какво се изявяват проблемите ти със сливиците от 5 години? AST изследвала ли си? Каква е динамиката?
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
не поддържам температура, забравих да спомена, че лятото е единствения сезон в който дишам нормално, дойде ли есента и дишам по-трудно, а зимата съм постоянно болна
В какво се изразява боледуването? Как така боледуваш, а нямаш температура, т. е. не я повишаваш? Хрема имаш ли? Ако да, какви са секретите? Боли ли те глава сутрин? Като се наведеш надолу, боли ли те челото?
С какво се лекуваш?
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
боледувам от постоянна хрема когато е студено, кашлям и имам постоянно секрет в гърлото, правиха ми изследване за синузит оказа се, че нямам, да боли ме главата но не сутрин, бяха ми изписали гело миртол форте, чувствах се по-добре, но спря да ми действа
Не ми казвай, че пет години пиеш само геломиртол.
Нищо не каза за AST.
пиех го на периоди, всяка година по няколко пъти, много пъти питах личния за някакви други лекарства (а той непрокопсаник) ми казваше, че гело миртола е достатъчен
AST не са ми правили, но мисля, че трябва и с това ще започна
Заради тези думи предположих, че стрептококите са доказани.Първоначално написано от ri41
Не ми каза какъв цвят са секретите- сополи/храчки. Да си алергична към нещо? В семейството да има някой алергичен?Първоначално написано от ri41
Кашлицата каква е?
Най-мразя да ви питам едно и също нещо по няколко пъти и да ви вадя думите с ченгел. Все пак става въпрос за собственото ви здраве. Не ви искам информацията, за да я плясна утре в "Шок" или "Жълт труд"!
секретите са храчки които си седят постоянно в гърлото ми и аз си ги преглъщам, алергии нямам никакви, кашлицата е само когато съм болна зимата(което е нормално)
На мен лятото ми ги извадиха.Проблема при мен беше като при теб,сливиците ми бяха постоянно с гнойни торбички,и дъха ми беше ужасен на гной миришеше.на мен ми ги махнаха в частна клиника,доктора е мн добър от цяла България идват при него,дори от моя блок 3 деца се оперираха при него и аз 4-тата.Опрацията ми траеше 40мин,тъй като едната сливица ми е била сраснала,иначе операцията е 20мин.С пълна упойка,лягаш на леглото и оттам нататък нищо не знаеш кво става,буквално си спиш без да усещаш нищо.След 2 часа излезнах от упойката,доста съм си поспаладоктора ме накара да ям сладолед,вика ми "Докато не те видя да ядеш няма да те пусна да си ходиш" и взех хапнах и ме пусна.То по принцип ми беше казал,че още същия ден ще ме пуснат,след като ме види че съм добре.При мен възстановяването беше 20 дена.Д-ра ми каза да си купя протеини на прах и да пия по 1-2 чашки на ден,за да ми подсилят организма и да се оправя бързо,но аз едва преглъщах и едвам по 1 чаша изпивах.Иначе е много важно да пиеш вода,защото кръвта се сгъстява и д-ра ми каза,че ако и вода не пия ще стигна до болница и преливане на кръв.Та се стегнах малко и с усилия пиех вода.Разрешаваше ми всичко да ям,например пица,но слагаш малко топла вода и я пасираш и така я ядеш иначе не може.А и след операцията една седмица имах храчки жълти от самото гърло където са лежали сливиците.На мен ми ги махнаха с лазер,а не както едно време с ножици.Ако се сетя още нещо ще ти кажа,или ти ме питай.
на мен са ми вадели 2 пъти. 1 път бях на 7 някаде . и след 1-2 години пак. 1 път ми вадеха третата сливица . а другия път и другите две
ddd
На мен искаха да ми ги вадят.. На 14 съм и обикновено страшно много боледувам/х , като главна причина бяха сливиците . Не ми ги извадиха//още не е късно// както съм мислила преди , така мисля и сега - не искам и родителите ми не бяха съвсем сигурни. Някъде бях чела , че като се нахнат сливиците , микробите,които се налепят по тях , няма да се налепят и да се спират, а направо отиват в дробовете
.. не знам , не те разобеждавам или нещо подобно - това е моето мнение. Им страшно много хора, които са доволни от извадени сливици
. Щом ще ти помогне - давай ..