Цитирай Първоначално написано от DownloadVirus
Цитирай Първоначално написано от pencilwarrior
Цитирай Първоначално написано от DownloadVirus
Цитирай Първоначално написано от pencilwarrior
Първо това, което си забелязал не е растеж на мускулите, а просто напомпване. Нормално е първите няколко дни - до 1 седмица, ако не си тренирал системно, да ги усещаш много по-големи и силни, но когато започнеш редовни тренировки ще забележиш, че е нормално след всяка тренировка да е така.
Значи, според мен, това което ти трябва наистина е треньор, който да прецени, обаче:
Както казва моя тренер тайната на масата е 70% хранене и 30% тренировки. Ако не се храниш добре, маса няма да има! Трябва да ядеш начесто, през 2 часа горе-долу, и не по много, колкото да се заситиш. Гледай да присъстват предимно богати на протеин храни в менюто ти - пилешко, яйца(аз ям по 4 на ден), извара(чист протеин си е) и естествено боб, грах, паста(каквото и да е - макарони, спагети - ти си решаваш). И не се притеснявай да отидеш във фитнеса, едва ли някой ще ти се присмива, все пак не всеки започва като гардероб.
Ако отидеш на фитнес най-добрата тренировка за маса са несъмнено краката. Вярно, че е много тежка тренировка обаче резултатите бързо идват. При всички упражнения, ако целиш маса, трябва да правиш сериите с големи тежести - такива, които ти позволяват максимум 6-7 повторения, не повече! Ако правиш с тежести, които ти позволяват 12 и повече повторения, значи просто гориш мазнини, каквито според описанието - нямаш. Важното е постоянство и желание. Ако си ходиш през ден и си спазваш добър хранителен режим би трябвало да качваш по 2-3 кг мускул на месец. С добавки - и повече.

п.п: как точно ги вдигаш тея гири?
Предай на тренера си от мене,че не разбира нищо
Ако желаеш да ти кажа къде не съм съгласен (за целият пост говоря,пиши!) ще ти обясня и защо не съм..
Повечето неща са от списания, не от тренера. Ти с кои не си съгласен?

1.Маса винаги ще има ако ядеш и тренираш,това са пълни глупости..Казвам ти го от личен опит!Нагъваш дюнери и пици,маса имаш,няма обаче никакъв релеф..Иначе ръката въобще няма да изглежда малка Преди 2 години съм го правил това..

2.Тези храни,дето изборява,ако не е описано кога да ги ядеш все едно нищо не е писано!

3.Вярно,че краката дават тегло,защото са 1/2 от тялото,но това за 6-7 повторения са пълни глупости...Най-добре е да обхващаш всичките мускулни влакна (10-8-6-4) да не забравяме,че всичко идва от хранителният режим,особенно при релефа..Когато искаш маса , се позволяват доста неща.. Въпреки,че може да омазниш..Аз съм го правил и не съм омазнявал..

4.А това да качваш по 2-3 кг мускули на месец , няма да го коментирам.. То е трудно да вземеш общо 10 кила за една година колкото може по-чисто , а да вземеш 25-30 кила за една година и то всичко в мускули дори и със зоб е невъзможно!
Да, де т'ва за килата вярно че е голяма простотия дето съм го писал 1 кг на месец макс.
Ще ги имам впредвид тея работи. Иначе за яденето, общо взето.
Ям си през 2 часа. 2 часа преди трен хапвам повече въглехидрати, след трен веднага въглехидрата, поле белтъка, тук-таме мазнини. Мисля че това е правилния начин или бъркам нещо?