- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Коя партия трябва да управлява България
Аз много добре знам в какво живеем и политическата ми култура е нелоша. Не съм от средите на управляващите, че да се обръщаш към мен персонално за държавните/обществените ни проблеми. Това управление си го докарахме самите ние, резултатите на парламентарните избори бяха категорично в полза на ГЕРБ, а и нямаше как да е иначе, когато алтернативата бяха провалилите се комунисти и резаците-бизнесмени. Има една хубава българска поговорка, че като си почнал да ядеш едно лайно, трябва да го изядеш докрай. Народът ни е изтърпял какво ли не, ще изтърпи и това.
Полша и Чехия също бяха сред потърпевшите от диктатурата на СССР, а след падането на тамошните режими тръгнаха по абсолютно същия път на икономическо развитие. Можеш ли да сравниш техните общества и икономики с нашата?
Welcome to the Jungle...
"Кой ли може да управлява, щом никой от онези, които желаят да правят това, не бива да бъде допускан да го върши..."
БСП ! Разочарован съм от ГЕРБ.. мислех че ще могат да постигнат много повече, но явно съм грешил.. Съгласен съм с едно по-горно мнение, че ако Волен се качи на власт ще напусна България! ..
Хайде сети се поляците и чехите с кои държави граничат и тогава ще разбереш защо дръпнаха икономически.
Колкото до темата - отговора ми е ,че е без особено значение кой ни управлява . Факт е , че българските интереси не са приоритетни за кое и да е правителство или политическа сила . Руски , американски , личностни , турски и някъде след това са българските . Следва се сценарии начертан дали от Ран и Ът , дали от КГБ-рците , дали от други , все тая . Очевидно е , че следващото правителство ще бъде коалиционно и няма да управлява една партия , докато не дойде следващият герой и сценарият не се повтори . Щом старият номер минава защо да не продължат да го прилагат ?
DarkTemplar много добре говори за провали, само че не казва, че по времето на НДСВ и лошата тройна коалиция имаше доста голям напредък и ръст, както и не се сменяха законите всеки ден.
Имаш заведение - днес ти казва бойка борисова - задължително кът за пушачи, обособен - ти правиш, инвестираш пари, след 5 месеца бойка борисова казва - спираме изцяло пушенето. Същото е и със щаствливите кокошки - инвестирай стотици хиляди левове в клетки и след 1 година ги изхвърли защото кокошките трябвало да са щастливи. Спокойно, те сега от ГЕРБ ще въвеждат стандарт на краставицата, та още по-зле ще става.
Относно горния конспиратор - @toad - Интересите са важно нещо, както казваш много по важни са нашите интереси, но лично аз предпочитам руските интереси пред хамериканските.
Последно редактирано от ForTrant : 04-21-2012 на 18:58
ForTrant, следя българската политика още от 90-те и наистина лека-полека нещата се подобряват, но това се случва толкова бавно, че направо няма как да се усети. А и не знам какво очакваме от национална държава с неработещи институции, пълна с послушковци и шуробаджанаци.
Като цяло политическите спорове у нас винаги са били един омагьосан кръг, където всички о(б)съждат детайлите и пионките, а никой не знае кои са истинските кукловоди и какви са реалните им цели.
Welcome to the Jungle...
Която и да управлява е все тая-нищо няма да се промени-пътищата няя да се опраят и минималните заплати няя да станат 1200 евро и тнт....аз съм малък още 93 набор съм и не съм живял преди 89-та, но като гледам нищо не се е променило откакто се помня, освен, че всичко поскъпва
И днес всички управляващи са като Бай Ганьо/визирам втората част на книгата/ и тая книга е много актуална и днес, особено втората част,когато се връща от чужбина и започва да се занимава с политика
Последно редактирано от mlakniwe2 : 04-22-2012 на 10:50
Не е така мой човек, вмомента управлението на герб е РАЗРУШИТЕЛНО, както за хората, така и за бизнеса и за икономиката и това ако не се прекрати, държавата ще фалира. Виждаме, че Дянковица иска да пипа сребърния фонд, което е огромна глупост.
Васил Левски: Който ни освободи, той ще ни пороби!
Нито руснаци искам , нито американци , но за една малка държава е невъзможно да бъде независима . Нормално е да сме зависими донякъде , а не като сега да ни се начертава цялото развитие . Ръста при триглавата ламя бе в следствие на строителния и имотния бум в световен мащаб ,а не заради лични заслуги на украинското еврейче и компания . Дори ако помните увеличение на заплати на някои служители станаха след масови протести и безредици , при които ни се смяха през прозорците и гледаха отгоре сеира , след като наредиха на уноформените да прекратят т.нар. протест.А действително имаха ресурса и възможността , поради благоприятното стечение на обстоятелствата тези години на голямо развитие да ни изстрелят много по-нагоре , и с помощта на евросредствата и една ефективна работа в тази насока , сега щяхме да сме в по-добро положение , което щяхме реално да усетим , но уви , бяха прекалено заети с далаверки , че да се сетят за това .
Darktemplar , на мен ще ми е интересно в следващите години , в които освен за енергийна независимост , трябва да се мисли и сериозно за демографските проблеми и инфраструктурното развитие и закрепване , та да видим кой какво ще измисли и какво ще стане . Защото колкото и да се дърпа този народ назад и да му се пречи в развитието , то все пак идват належащи въпроси , от които зависи съществуването на нацията . Ако досега си играха на политици и дребни тарикати , сега трябва да се вземат по-насериозно .
Ами той Уорлик каза,че бъдещето на България ще са циганите.
А Цветанов пък каза,че до 5-6 години циганите ще са 25 % от България.
Или към 1,8 млн циганина,ако не са и повече.Как от последното броене се оказа,че са към 250 000 и за 5-6 години изведнъж ще станат към 2 милиона,ако сега не са поне 1,5 милиона.
Между другото от години точно това твърдят циганските лидери.
ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
Mc Hammer-Too Legit To Quit
(5,5 милиона лв)
Puff Daddy-Victory
(5,2 милиона лв)
Puff Daddy-Come With Me
(4,9 милиона лв)
Jay Z-Heartbreaker
(4,8 милиона лв)
Busta Rhymes-What's It Gonna Be
(4,6 милиона лв)
Missy Elliot-She's A Bitch
(3,9 милиона лв)
САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !
Днес на извънредното заседание в парламента сеирът определено беше на ниво.![]()
Welcome to the Jungle...
Хубаво е да гледате канал 3 и пресконференцията на БСП вмомента, доста нови неща се изказаха относно Белене.
Предпочитам да гледам Том и Джери пред пресконференция на БкП
Всички депутати са неграмотни. Трябва съвсем нова гилдия от хора да стават политици,хора завършили гимназията с над 5.50 и университет също с над 5.50. Сегашните са тройкаджии. Доказано е, че повечето хора, които учат стават подчинени, а тези, които има 3-ки стават шефове, защото са достатъчно нагли и упорити.
В България в момента, дори и след 20 години оценките въобще няма да се обективни - по простата причина, че има хора, които нямат елементарни знания, но имат дипломи с по 6.00. Причините за това са две: лошата образователна система и някой учебни заведения в страната - такива, които генерират "отличници" без знания, или "отличници", изкарали своите оценки с преписване и връзки. Затова аз лично не желая такива боклуци да управляват. Факт е, че има и умни хора, но те са изключително малко.
И още нещо - оценките не определят качествата на човека. Може човек с диплома 4,30 да има отлични умения в своята област, но може същевременно друг с диплома 6,00 да е пълен некадърник. Но понеже некадърникът е връзкар (всичко започва дори от детската градина, минава през училище, университет и накрая завършва с уреждането му до някоя хубава длъжност), естествено него взимат на хубавата работа. Или пък става в по-лошия случай политик, депутат или заема ключова длъжност - и понеже е некадърник няма да може нищо да прави като хората, но ще изкара от няколко до няколко десетки години на хубава служба.
Затова поне в момента в България оценките са изключително нереални. И докато не се промени образователната система те ще останат такива още дълги години.
http://vbox7.com/play:5a7104cd
Глътка надежда за некадърниците , че и те могат да заемат важен пост с необходимите връзки![]()
Няма значение коя партия ще управлява, стига да го прави в интерес на народа. В последните 23 години обаче, такава партия не съществува. Нито БСП, НДСВ, ДПС, СДС ( Бившето ) или пък ГЕРБ направиха нещо за народа, в парламента всеки само драпа да се добере до парите и хич не го ебе за народа. Влизаш като депутат и след 4 години излизаш като милионер, имам познати които станаха милионери само за 4 години в красивото ни народно събрание. Всички са за бесилото.
КОРАБА МАЙКА!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=FyEQqEcElok
В Русия съм. В Русия съм.![]()
Как така ВМРО, ForTrant, как може такова нещо - да изменничиш на партията любима, крепителка и опора наша?
Да ! И на Серго , наш любимец народен , който милее за бедните и желае нищо друго освен просперитет , любов и щастие ! Той умен човек , добре говори , хубаво облечен , значи добър човек .![]()
Всички са крадци и гледат себе си няма разлика