.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 33
    Голям фен Аватара на GrippingBosh

Онихофагия или гризане на нокти...

Здравейте!
    Имам ужасен проблем...от както се помня си гриза ноктите до кръв,хората се ужасяват затова постоянно си крия ръцете.Колкото и странно да звучи ми харесва дори... Пробвала съм с люти чушки,разни мазила от аптеката за тоя проблем ама не и не.Мисля ,че всичко е до психична основа,ужасно нервна съм за всичко,не спирам да мисля за проблеми и прочие и не зная какво да правя.Реших да посетя маникюристка да видя какво може да се направи,варианта е ноктопластиката ,но то няма плочка ,че да се залепи Правя го несъзнателно,то е отдавна навик още с раждането едва ли не ..Има ли изход от това
    LOVE не означава Legs Open Very Easy !!!
    момиче

сама каза че проблема е на психологична основа след като го осъзнаваш и не можеш да го промениш мисля че имаш нужда от психолог не си луда и това не е нещо страшно този човек просто ще ти помогне да се справиш с нещо с което не можеш сама и за целта ще е нужно да си намериш добър такъв

Мега фен Аватара на Pamaa
    Град
    Карлово <33
    1.Плочката на нокътя се разширява, когато се гризе! Не мисля, че ти се иска ширината на ноктите да е 2 пъти дължината.
    2.Изгризаните нокти и кожички са отвратително глусни, отблъскват хората и то много! Помисли си как ще ти пречат на работата и контактите, защото е наистина неприятно.
    3.Малките деца се заразяват с детски глист, защото не поддържат добра хигиена и постоянно си лапат ръцето. Е ти не го ли правиш същото, само, че поглъщаш ноктите, под които има перфектни условия за развитие на микроорганизми. Предполагам, че доста често имаш афти,но това е най-малкото!
    Щом смяташ, че гризането е на психическа основа, то дано след като си повтаряш това, поне малко да ти се промени психиката и да не си съсипваш така здравето и живота .
    И не искам вече да поглеждаш назад.. Аз те моля, затвори очи ! Мечтая лудо за старите дни !! <33

Супер фен Аватара на flowerlina
    Град
    Plovdiv
    Отвратителен навик. Преди година, година и половина и аз ги гризях, но спрях. Наложих си да спра. Ужасно грозно е. Правех го от години и съм спирала няколко пъти за няколко месеца, но пак започвах. Сега се надявам вече да е окончателно. Много се дразнех на себе си. Лично за мен единственият начин е волята

Една приятелка имаше същия проблем - тя просто не спираше! Ноктите й бяха ужасни, но с течения на времето проблемът намаляваше в последствие изчезваше. Да, вярно е, че всичко опира до психиката. Проблемът най-често възниква още в детството, заради натиск, стрес и т.н. Желая ти успех и дано се оправиш!

Мега фен Аватара на FuckingFreak
    Когато бях по-малка ги гризех. Даже честно казано до миналата година, но не бих казала че ми е било чак навик. Майка ми ми записа час при маникюристка и ти казвам от тогава не мога да ги гледам разкривени, счупени, неоформени, да не говорим пък изгризани. Полагай грижи за тях и си казвай "Сега са хубави, какъв е смисъла отново да ги изгриза и да заприличат на нищо? Хората ги е гнус от мен, аз пак продължавам..."
    ...но във тебе като рана
    ще пари мисълта, че две неща
    не можеш никога да си възвърнеш:
    Живота да избавиш от смъртта
    и времето назад да върнеш!

"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
    "Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
    "Защо?"
    "Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."

Супер фен Аватара на malka_sladkka
    Град
    Луната
    Изпитваш ли някаква злоба дори подсъзнателно към двамата или единя от родителите си?

Повече от фен Аватара на Greshka
    Щом си пробвала толкова много методи единствения начин да се оттървеш от гадния навик е волята.Казваш се "Няма да си гриза ноктите и край". Като се усетиш, че отново го правиш махваш ръката.Същевременно ги мажи с някакъв заздравител, за да пораснат по-бързо.
    Ако проблема е толкова сериозен отиди на психолог и сподели проблемите си, но според мен и сама можеш д се справиш.

Голям фен Аватара на GrippingBosh
    Цитирай Първоначално написано от malka_sladkka
    Изпитваш ли някаква злоба дори подсъзнателно към двамата или единя от родителите си?
    да ,това има ли нещо общо Със заздравител наистина ли ще порастнат по-бързо и ако може ме насочете към някой хубав заздравител
    Благодаря на всички
    LOVE не означава Legs Open Very Easy !!!
    момиче

Мега фен Аватара на Pamaa
    Град
    Карлово <33
    Цитирай Първоначално написано от GrippingBosh
    да ,това има ли нещо общо Със заздравител наистина ли ще порастнат по-бързо и ако може ме насочете към някой хубав заздравител
    Благодаря на всички

Попринцип може да има, но не ми се вярва. Заздравителите наистина помагат. На мен ми харесват тези на Perfect и Impala, но ти като отидеш в козметичния магазин продавач-консуктантите ще те насочат към точно това, което търсиш .
    И не искам вече да поглеждаш назад.. Аз те моля, затвори очи ! Мечтая лудо за старите дни !! <33

Мега фен Аватара на marin4itu
    Град
    Варна/Русе
    Трябва да отидеш на невролог, защото е на нервна основа. Той ще ти предпише хапчета и ще спреш.

За заздравителите толкова много съм обеснявала, че малко ме мързи ама айде.. Заздравителите с нищо не могат да ти помогнат, защото нокътя е мъртъв. Те предпазват нокътя, защото са на водна основа, а другите цветните лакове са бъкани с химия. Затова, ако ходиш само с основа или заздравител, като влизаш в банята да се къпеш то ще пада, дори да си се лакирала преди 15 мин.

Както ти каза отиди на невролог, виж там какво ще се случи. И като започнеш да виждаш растеж на ноктите отиваш при маникюритска, тя ще ти поогне да имаш красиви и здрави нокти.

А между другото моята маникюристка така разправя за някакво момиче, което си гризяло ноктите, сложили й ноктопластика уж да не ги гризе, обаче тя започнала и ноктопластиката да гризе..
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..

Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

Мега фен Аватара на titinkaa
    Град
    Пловдив
    Спри се по някакъв начин,защото след време като искаш дълги нокти,няма да успееш да си ги пуснеш,ще ти се цепят и чупят от най-малкото.

marin4itu, невролога има съвсем друга функция. Моля ви инфомирайте се малко преди да пишете глупости.

Мега фен Аватара на xoxi
    Психолог, невролог, хапчета, проблеми с родителите.. вие луди ли сте? Още малко и ще пратите момичето в психиатрична болница.

Всичко е въпрос на воля от нейна страна. И аз си гризех ноктите, когато бях малка, но като видях колко е грозно и гнусно престанах. Е не си казах "спирам" и готово.. Почвах да гризя някой нокът, усещах се и преставах. В началото рядко се усещах, след това започнах все по-често и по-често. Когато успях да си пусна маникюр започнаха да ми идват идеи как да си направя ноктите по-хубави, а след това вече ме беше жал да ги изгриза след положеното усилия.. не, че не ми се е искало!

За заздравяване иначе нищо не мога да кажа. Ползвала съм всякакви заздравители и всякакви глупости, но полза никаква! То това гризене си е увреждане на нокътя и е нормално да са чупливи в началото, да растът бавно и т.н. Но с търпение и грижа (и без никакво гризане повече) ще се оправят след време.
    И спря да се върти за миг земята..

Мега фен Аватара на marin4itu
    Град
    Варна/Русе
    Цитирай Първоначално написано от strawbery
    marin4itu, невролога има съвсем друга функция. Моля ви инфомирайте се малко преди да пишете глупости.
    Ами специално това за гризенето на ноктите го знам от една приятелка, която учи кинезитерапия, смисъл в сферата е. Бях я попитала, защото едно момиче от класа има същия проблем.
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..

Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

И аз имам този навик от много малка. 2008-ма края спрях, защото треньорката на тениса ми ме отказа - откачаше като ме види да си гриза ноктите и някак си успя да ми повлияе и да ме откаже. Обаче година и половина по-късно отново започнах да си ги гриза до сега. Сега си ми е лесно да спра тъй като вече съм го правила и не се притеснявам. Но до кръв никога не съм стигала да си гриза ноктите. Всичко е до воля и ти можеш да се откажеш стига да се владееш. Когато се усетиш да го правиш, просто спри, колкото и да ти се иска да продължиш да си гризеш ноктите. Или започни да пишеш нещо или просто да правиш нещо с което да са ти заети ръцете или най-малкото - седни си на ръцете, колкото и смешно да звучи.

Аз сега имам друг много по-гаден навик, от който няма отърване - гриза си устните от години и в последните няколко месеца прекалявам - докато не останат кожички не спирам да гриза и понякога ходя с много грозни устни. Някой ако има идея какво да направя - да предлага. Тамън сме на такава тема, нека да не правя нова.

Мега фен Аватара на xoxi
    Цитирай Първоначално написано от nomatterwho
    Аз сега имам друг много по-гаден навик, от който няма отърване - гриза си устните от години и в последните няколко месеца прекалявам - докато не останат кожички не спирам да гриза и понякога ходя с много грозни устни. Някой ако има идея какво да направя - да предлага. Тамън сме на такава тема, нека да не правя нова.
    Решението е същото, като и при ноктите - ВОЛЯ!
    И спря да се върти за миг земята..

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    аз не си гриза ноктите, но постоянно като седна някъде и си 'клатя' (това е отвратителна дума) краката.
    ужасно е понякога ама не мога да спра просто
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Една моя приятелка също си ги гризеше . Живец , кръв , болка - нищо не я спираше . И тя опита с чушка , мазила , горчив лак . . . След време . . . Не се отказа . До сега ги гризе . Опитахме с воля ама тя . . . Няма отказване от тая гадост . Незнам . . . Може би ако наистина като усетиш , че ядеш спри . . . Незнам , нямам опит .

Супер фен Аватара на malka_sladkka
    Град
    Луната
    Цитирай Първоначално написано от GrippingBosh
    Благодаря на всички
    Разбира се, че има При мен точно това беше проблема...

Здравейте,имам огромен проблем.От 2 годишна си гризя ноктите,а вече съм на 20! Нямам нокти,вече останах даже и без плочка на нокътя!пробвах с лютив лак,но не стана!! вече съм голямо момиче,а ме е срам да си покажа ръцете извън джобовете на панталоните има ли някакъв вид операция,чрез която да имам хубави нокти?

Повече от фен Аватара на amnessia
    Град
    България
    О , Боже.. каква кинезитерапия какъв невролог бе хахах кинезитерапията няма нищо общо с неврологията. Кинезитерапия означава „kinesis” – движение и „терапия” – лечение, или лечение чрез движение.
    Неврологията се занимава със изучаването на нервната система и разстройствата, които я засягат.
    Гризането на нокти е много опасно защото при често гризаните нокти се образуват кожни „джобове“ под нокътя.Тези джобове създават много добри условия за гъбички!А гъбички много трудно се третират.
    При онихографията наистина е добре да се консултираш със психолог , така ще разказваш за своите проблеми и ще разбереш колко много други по - важни неща има от гризането на нокти и постепенно с времето ще спреш да ги гризеш
    БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Повече от фен Аватара на gersinkaa
    Ох говори ми....... Гризах си ноктите до преди 2 месеца, това ми беше някакъв навик и както ти казваш-ХАРЕСВАШЕ МИ..... Обожавах да се разкървявам, да си гриза кожичките.... Абе мазохизъм! Когато съм изнервена нокти не ми оставаха.... Един ден казах КРАЙ!! и до днес съм си с хубави нокти Ако имаш воля всичко ще си дойде на мястото

Голям фен Аватара на Starless
    И аз си ги гризях. Но гледах страхотните маникюри на приятелки, познати, ако щеш и в интернет. Сама си наложих и спрях, както казаха, нужна е воля.

Супер фен Аватара на BrokenInnocence
    Преди доста години имах същия гнусен навик. Отвратително е, само като ви чета постовете се отвращавам, особено като знам, че и аз съм била същата. Както с всеки навик, премахването става с много воля. Може да не стане от първия път, но просто постоянно си налагай да спреш. Като се усетиш, че си ги загризала, спирай. Аз спрях защото имах съученичка с прекрасни дълги нокти и ми се прииска да имам такива, та това ми беше мотивацията.
    No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си