Здравейте !
На 16 години съм и проблемът ми е, че ме е срам да общувам с момчета.Преди няколко години не беше така, когато бях на 13-14 не беше така.. даже и приятел си имах тогава.. общувах без проблем, но изведнъж не знам какво ми стана. Може би е от това, че попринцип съм срамежлива, кротка и не съм от най-отворените , а ми се иска да не е така, искам да се държа по-свободно, да не се притеснявам. Когато някое момче иска да се запознае с мен и да завърже някакъв контакт аз моментално се спичам, забравям си думите и изобщо не знам какво да кажа и се срамувам да говоря с него. Преди няколко години нямах този проблем, как стана не знам. Сега и гадже не мога да си намеря, защото се страхувам и се срамувам да се запозная с момче, а какво остава да започна връзка с него. Приятелките ме си имат приятели момчета, имат си гаджета, не изпитват притеснение от това да общуват с момчета, а на мен какво ми става не знам ;х .. всеки път си казвам ''мяма да се срамувам, ше се отпусна, няма от какво да се притеснявам обаче не се получава . Надявам се да ми помогнете по някакъв начин да променя мисленето си и да започна да се държа като нормален човек, а не като някаква пълна задръстенячка