- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Компютърен проблем
Момчета (и момичета евентуално) имам проблем.Един компютър се прецака,като цяло е мощен,но хората които са го използвали не разбират особенно и теглят и натискат на поразия и са набарали някакъв вирус който блокира всичко - достъпа до диспечера на задачите,да BIOS - a,до Boot менюто направо пълна трагедия.Искам да го преинсталирам,но той отказва да изпълни каквото и да го накарам.За влизане в BIOS - a или Boot менюто е абсурд,тръгнах да оправям диспечера на задачите,но и там ме удари сериозно като е блокирало достъпа до каквото и да било.Въпроса ми е - какво да го правя??? Как да настроя да boot - ва без да влизам в BIOS - a или Boot менюто.
Русото дразни ..... черното празни!
BIOS-а не може да се блокира колкото и да е некадърен потребителя. Единствено може да му се сложи парола. Ако има такава може да го реснеш по 2 начина:
Като подготовка - вадиш кабела за тока от компа, отваряш го и махаш батерията (обикновенно е около или под видеото).
1. Чакаш 15-20-25 макс минути без батерия и без ток в компа
2. Намираш си джъмпера за рестарт на биоса - най-често са 3 пинчета с 1 пластина на 2 от тях, мъдаш пластинката на другата възможна позиция за 2-3 сек и я вращаш обратно. Има и дъна с 1 точици който требе да окъсиш с отверка и подобни, в книжката за дъното ти пише къде е.
Като влезеш в BIOS (F2, F6, F8, Del и др) още при пускане на щайгата може да си настроиш да ти търси боот сектор от диска преди да прочете харда. И така си преинсталираш.
На някой дъна можеш да му кажеш ръчно какво за чете при пускане като помпиш F8/F2 като мине или при някой по време на биос-фазата.
Просто не си срещал толкова некадърен потребител !Първоначално написано от Righteousness
И по-некдърни съм срещал, просто няма такова нещо като блокирване на биос. Може да бърка дето не требе и най-накрая да не тръгне компа но bios-а ке си е наред![]()
На един фр наскоро му се прееба BIOS-а. Нещо което за 1ви път видях. Не се е опитвал да префлашва и т.н. Случва се
Относно твоя проблем, това не е вирус батка. Дори да е буут вирус в хардо, това няма да ти попречи да влизаш в BIOS-a.
1ви вариант, нещо не мойш да му влезеш в биос-а от ...некадърност.
2ри някой компонент ти дава проблематики (главен заподозрян е харда) и това е в комбинация с 1ви вариант.
3ти имаш вирус + 1ви вариант.
4ти крайно невероятен - грешка в Биоса, която тъпия комп се опитва да заобиколи и фейлва...
Също и няколко подути кондензатора вършат работа да не можеш да влезеш в БИОС.... специалисти да си флашват БИОС също се срещат.
и за напред си сложи на тоя комп да нямаш вируси аваст 6 +крак до 2050 година:http://dox.bg/files/dw?a=63bc0afe6c a аваста го свали от сайтаПървоначално написано от Cybershot
skype dubi95
ХахахахаахаххахаххааххаахПървоначално написано от dubi95
Не ми се меси по поддръжката на моя копмютър, не аз бълвам на ден по 10 теми с проблеми.