- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Разделени, но заедно
Ехее вие много сте писали бе! Аз съм Марина, приятено ми е да се запозная с вас! И моето име е италианско, мама и тати са ме кръстили на песента Marina, Marina, Marina, ti voglio un presto sposa, която е звучала на сватбата им.. И на всичкото отгоре вече и 5 години уча италиански.. И моят ник е малко детски, ама регистрацията ми тук е от 2007 година
Вале, това което разказа как сте танцували под дъжда, просто ди го представих колко сладки сте били! Точно като по филмите.. Те италианците по принцип са големи романтици, госпожите ми много са ми говорили на тая тема..
За ревността какво да ви кажа, моят понякога го избиват едни такива, че много ме ядосва, ама поне след обеснения от моя страна, ме разбира. Ама то и аз съм същата де. Понякога като си вляза във филмите, имам нужда просто да му споделя, той ми обеснява и всичко си е наред. Иначе като лятото съм на плаж с него, съм без горнище, не му пука, нали съм си с него. И той много се кефи като другите ме гледат, а съм си неговаАма той е зодия лъв, а пък те са малко такива. Казва ми как се кефи да се разхождаме и д аме показва, защото съм красива. Много ми е хамав
А ето малко и наши снимки:
http://www.prikachi.com/images/465/2941465Z.jpg
http://www.prikachi.com/images/462/2941462W.jpg
http://www.prikachi.com/images/472/2941472N.jpg
http://www.prikachi.com/images/98/3181098n.jpg
http://www.prikachi.com/images/99/3181099F.jpg
А с тази плочка много ме беше изненадал http://www.prikachi.com/images/117/3181117d.jpg Пише датата от която сме заедно и я е правил той на старата му работа.
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..
марина много сте хубави. и това с плочката е страхотно.
вярно е, че са големи романтици. аз си мислех, че аз съм ама си намерих майстора. сега съм решила лятото като ми дойде на гости ще ходим пак на морето и там в слънчев бряг има един мост, кей нещо такова. там на плажа ме целуна за пръв път. и в почти всички италиански филми съм гледала как влюбените си гравират един катинар и го закачат на някой мост като хвърлят ключа в реката. и аз ще занеса един катинар да го гравират и ще му го покажа на годишнината ни. сега той има рожден ден точно когато ще съм там и искам след ресторанта да му направя изненада. баналните неща шампанско, ягоди, сметана, но аз никога не съм го правила и съм убедена, че ще е очарован, а и искам да го помни цял живот.
проблемът е, че няма как да взема ягоди и шампанско без той да ги види и ми остава само да съм в комбина с майка му, а то цялата идея лъха на секс и как Боже ужас. ако можете дайте някаква идея как да допълня изненадата ;(
Момичета, в никакъв случай не се оставяйте някой (който и да е мъж, ако ще да е милиардер) да ви издържа. Това е оръжие не само за финансова, но и за емоционална зависимост. Да не говорим, че спира развитието ви в чисто човешки план, а това е най-голямото робство. И мен може да ме издържа само мъжа ми (основно с неговата заплата живеем и рядко прибягваме до моите стипендии), но аз винаги съм смятала, че да работим (изкарваме пари и двамата) е било абсолютно задължително изискване, за да живеем заедно. За това и този ход стана след почти 6 годишна връзка. Сега изкарваме долу-горе еднакво, неговите се харчат - моите спестяват и инвестират за дома и за нас самите и така...Да не говорим, че аз сега започвам с научната си кариера и съм се амбицирала да стигна далече, за да може да сме все по-добре и все по-самостоятелни.
И аз можех да готвя, чистя, пера и всичко, както и той, но да си самостоятелен за мен означава и сам да се издържаш, сам да си организираш времето и домакинството.
Аз съм скептична относно това, че като отидеш при някой, който познаваш отдавна, но си бил физически с него много малко време, нещата ще са същите. За 6 години, 5 от които почти ежедневно общуване си знаем абсолютно всичко и сме се видели във всякаква светлина, извадили сме най-лошото и най-доброто от себе си и изненадите и сътресенията бяха малко и за 2 седмици нещата се регулираха. Не знам коя от лошите страни на половинките сте ВИДЕЛИ на живо, защото всеки човек си ги има, а в ежедневието и рутината те избиват с бясна сила. А и с времето, също. Може би защото моят подход и моето разбиране са такива, защото не съм се разделяла с мъжа си от 2-рата година на връзката ни нататък.
Сестра ми също поддържа 2 години някъде връзка от разстояние. Приятелят й идва тук, тя ходеше във Варна и се виждаха по 2-3 дни на 2-3 месеца. Преди да живеят заедно тя се нанесе "пробно" и стоя около 2 месеца при него, за да вият могат ли да виреят добре заедно в една среда. Сега живеят заедно малко повече от година, работят в една институция, една и съща стая поделят за кабинет (е, зет ми работи и на друго място, а и са преподаватели и почти не се засичат на работа) и са си добре. Но те са значително по-големи на 33 тя и на 31 той и знаят какво искат. Това малко като положителна развръзка да споделя. Вярвам че от връзките от разстояние може да се получи нещо добро, само ако положението е временно и всеки се стреми да бъде с другия. Тя напусна среда обитавана цял живот, приятели, семейство, работа с много възможности за развитие и израстван и избра любовта. Времето ще покаже дали е била права или не, но сега е щастлива, а това е най-важното - да сме щастливи днес, защото утре може и да няма.
krem4et0 разбирам какво се опитваш да кажеш. аз самата се боя, че с отиването ми там нещата няма да са същите. той самият знае, че аз като отида ще работя, това няма как да не стане. даже скоро говорихме с моята диплома какво мога да работя там, защото специалността ми е малко по-специална. знам, че сега всичко е цветя и рози, но не виждам как мога от сега да предвидя бъдещето. първият път като отидох там и на мама бях казала, че това ще е решаващо. в зависимост от държанието му и това как ще се разбираме, щяхме да ппродължим или да се разделим. знам, че за малкото време, в което сме заедно няма как да видя всичките му страни, но се радвам, че и той ми дава право на избор. каза ми, че когато поискам вратите на дома му са отворени и ако не се чувствам добре, мога да си тръгна. за него е много важно аз да съм добре и да съм щастлива. стараесе да направи всичко възможно за това. надявам се, че и за напред всичко ще е така, защото няма втори като него. не искам да го губя, защото тогава вече не мисля, че ще мога да изпитам нещо толкова хубаво като любовта ни.
Опитвам се с всички сили да не намесвам парите.Не само в отношенията с моето момче,ами и с повечето ми приятели.Не се караме за сметки,редуваме се.Единия път аз,другия той.Или той ще плати кафето,а аз чипсовете за филма в магазина,примерно.Не мога да приема винаги той да плаща,просто не ми е честно някак си...
Като говорим за романтика,моето слънце веднъж реши,че трябва да си направим "холивудска целувка"Нали се сещате,да ме наведе назад и да ме целуне.Беше готино,ама умрях от страх да не ме изпусне.
Колкото пък до имената,аз съм Елена.Или просто Ели![]()
Diamonds,Mexico,Tequila
Момиче съм,по кое не ми личи?
http://www.facebook.com/pages/Rainy-...205109?sk=wall
Вале, благодаря ти!
Приятно ми е, Ели!
И аз не мога да позволя на приятелят ми да ме издържа, най-малкото защото искам а се развивам в сферата, в която съм решила. Но иначе лятото като работих, когато бях при него за 2 седмици, неговите пари свършиха и харчихме от моите. Аз нямах проблем с това, даже ми беше готино, че ги споделям с него. На него му беше адски странно, даже ми каза, че никой до сега даже цигарите не му е купувал, а съм съм била.. Е сега е малко по-сложно, защото наще ме издържат и съм абитуриентка, и ми е кофти да искам пари от наще. И като отивам в Русе, не отивам с кой знае колко пари, но на моя съм му обещала, че като завърша ще ни е по-добре, защото и аз ще работя.
Като съм в тях обаче и той е на работа, гледам разбира се, да е оправено. Не мога да изляза с приятелка и да оставя апартамента в безпорядък..
офффф ми да ама той е много честолюбив и не ми дава и стотинка да дам за нищо. единствено като оставяме колата на паркинг и се плаща на една машина с монети и аз ако имам, а той не аз давам и до там. просто ми казва, пази си ги за университета и колкото и да се муся не ми дава. аз от своя страна си трая, защото знам, че ще мога да дам и аз своя принос август като дойде. все пак хотели пътни и т.н. защото ще пообиколим малко.![]()
Taзи тема ми е най-болнатаМоже би някой от вас знаят ...
по-старите потребители на форума..
Имах си приятел, докато си бях в България и бяхме много сериозни, аз бях единствената, която той имаше, само аз го подкрепях. . и какво стана заминах... и ... не ми се говори, сега не е между живите![]()
![]()
С моят приятел на 3-ти август ще направим 4 години.Ние се запознахме и ние чрез интернет и всичко започна просто от лафене..... виждаме се само като се прибера в България...забравих да кажа де хаха аз живея в Гърция от малканооооо надявам се нещата да станат както сме ги намислили от лятото и за нататък
![]()
[/b]Valll отностно парите, можеш да го обсъдиш него, смисъл да му обясниш, че оценяваш това, че се грижи за теб по негов си начин... и т.н и че плаща само за теб.. Но му кажи, че искаш и ти да направиш нещо за него и това да работиш даже и почасово като отидеш при него ще те кара да се чувстваш добре и на мястото си.. а не само да се занимаваш с домакинска работа..
Ооо да.. А пък аз съм дева. Спокойна, бавна, мудна, трудно нервеща се, въпреки, че понякога откачам за дреболии, премислям всяка ситуация детайлно, ама общо взето се допълвамеПървоначално написано от Chefinkaaa
Обаче и аз съм адски ревнива..
Лъвовете обаче сте и много добри приятели. За близък човек правите всичко!
Ох.. много съжалявам..Първоначално написано от DevilWish
Не знам какво да ти кажа, освен да си запазиш хубавите спомени..
![]()
а за работата аз вече писах. той даже ме пита какво мога да работя и ми каза, че като отида заедно ще търсим, но за мен това е много далечна тема, защото живот и здраве ще стане след 2 годиниПървоначално написано от Chefinkaaa
![]()
иначе за сега да плащам няма как да стане. той така е възпитан и всичките му приятели са така. просто различен манталитет. старая се даже да не се заглеждам много по магазините, защото не искам да си дава парите.
marin4itu Така е, мнооого трудно се привъзваме, но веднъж стане ли сме готови на всичко. За приятелите също е вярно, аз лично съм много мекушава по душа.. може би и на няколко пъти са ми забивали нож в гърба хора, които съм мислила за близки.. Но такъв е животеца.. поне сега приятелите ми са подбрани, но знам че нищо такова няма да се случи.
Нека кача и аз 2-3 снимки, че май останах единствена дето няма време да качи(ето това ти причинява даскалото)
http://www.prikachi.com/images.php?i...1/3183401Q.jpg Стефанов ден, двама адаши - едно момиче и банда момчетий - както винаги![]()
http://www.prikachi.com/images.php?i...2/3183412w.jpg - Прегръдчица.
http://www.prikachi.com/images.php?i...0/3183420N.jpg Не питайте защо - не помня.![]()
http://www.prikachi.com/images.php?i...3/3183433O.jpg Обожавам да го тормозя като му се спи.
http://www.prikachi.com/images.php?i...7/3183447r.jpg 8 часа но вече сме пийнали.. все пак е нова година.. хаха
доста вода ще изтече до тогава. има време, за това сега не мисля. мисля само за това, 1е след 18 дни ще го видя отново. от 4 месеца не съм говиждала. направо вече не издържам. просто искам всичко да е страхотно, а и ще празнуваме за пръв път заедно рождения му денПървоначално написано от Chefinkaaa
![]()
Бе вие вярвате ли си като ги пишете тиа глупости ;д
това, че ти не мислиш по този начин, не значи че са глупости. кое е глупост според теб? че сме намерили половинките си и че се обичаме, макар и разделени? е сега като мислиш така от моста ли да се хвърля?Първоначално написано от FromAutumToAshes
виж какво всеки ден се изправям пред хора, които ме убеждават да го оставя, защото това не е връзка и не можем да бъдем заедно. ми само едно ще ти кажа....само гледай. не просто е връзка ами е и много по-силна от връзката на хора, които са всеки ден заедно! сърцето не пита, то може и на край света да те заведе. само ти пожелавам да изпиташ толкова голяма любов като нашата.
Браво бе изказа се.. Ако нямаш нещо смислено да кажеш, за кво изобщо пишеш тука.. Тази тема не е за това да ни убеждават как са невъзможни връзки от разстояние, ами да си споделяме, че въпреки трудностите любовта е голяма! Така че си трай!Първоначално написано от FromAutumToAshes
Хахха докато четях писаното от вас, за момент помислих че любовта съществува и че мъжете не сабоклуци![]()
Но не мислите ли, че всичко е до едно положение ?
Сега говорите миличко, лигаво, наивно , но после като се разделите ?? Какво ?/ шепа спомени
![]()
"Такава съм - не съм идеална,
такава съм - емоционална,
такава съм - не се променям,
за друга никога не се заменям"