- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Хранене ?
ЗдравейтеТова ми е 2-рата тема за тези дни, но явно не съм задал въпросите си правилно.
Аз съм 100 килограма (грубичко...) и съм висок 1.92. Мислех да се храня с белтъчини. Тренирал съм 1 година джудо сериозни тренировки. Бях 93 като спрях. Искам да знам:
1. Колко килограма г/д трябва да съм за ръста ми...
2. С какво трябва да се храня за да сваля 10 килограма и да имам сили да ходя на даскало(патувам всеки ден от Карлово до Пловдив и обратно и си е доста изморително - прибирам се и гъча като невидял) и къде да отида за да ми дадат меню... или някакъв план на хранене специално за мен за да го следвам и да се храня нормално, а не както сега (примерно одеве ядох масло със сладко
- не маргарин, около 5-6 филии), понеже сега ям каквото ми се яде и ме е шубе да не стана много охранен сега, когато нямам време да тренирам.
Наистина ще съм ви много благодарен ако ми отговорите на въпросите![]()
Alex Peace - P.I.M.P (music)
ЛУД ИМА ЛИ ЗНАЧЕНИЕ ПАРИТЕ ИЛИ КАЖИ ПОНЕ ДО КОЛКО МЕЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИШ НА СЕДМИЧА![]()
БЪЛГАРИЯ НАД СИЧКО !!
Всичко мога, само кажи как щото искам да съм спасител на плажа, а не остана многоПървоначално написано от xiperco0
![]()
Щом си 190 би трябвало 90 кг или по-малко. Трябва да приемаш повече белтъчини, по-малко мазнини и умерено въглехидрати и да тичаш много за да свалиш 10 кг ,а това не става бързо. При лекар се правят хранителните режими, но може и при други хора примерно имаше един трениор си спомням който правеше индивидуални диети според твоите изисквания.
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
Говориш наизуст..Мазнините се овеличават както и протеините,намалят се въглехидратите.Това,че мама ти казва да не ядеш мазнини не означава,че не трябва!Много са важни мазнините (винаги преди лягане една шепа ядкиПървоначално написано от awerw
) Иначе 10 кила ако искаш после кожата да не стане като носна кърпа става бавно постепенно за около 8 месеца - 1 година (някой би казал повече..)
Постни си хранителният режим..
arewew недей да говориш, че туко виж някой те послушал и зел та пукнал...
@автора ВМ-НВД е твоят избор. Ядеш 7 пъти на ден повече мазнини и белтък към 100-120гр въглехидрат на ден! Въглехидратите с нисък до умерен ГИ . Разгледай в нета за тея работи![]()
fatrat не вярвам,че е нужно толкова много да намаля въглехидратите,пак ще има голям и бърз ефект! И пак ще прави НВД , то за него ще си е НВД , ако преди си взимал 600 грама въглехидрат на ден , а сега зимаш 400 , това си е НВД за конкретният човек и ще загуби не само кила,но и мазнини.. Ако яде сега примерно този 100 килограмов човек 400 грама въглехидрати да ги направи на 300 и е готов,по-късно 250,докъто не получи желаният резултатПървоначално написано от fatrat
![]()
Абе тва е яко момче нищо няма да му стане ;д
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
Оф престане само да спамиш,за да трупаш мнения.. На никой не помагаш,дори объркваш хората и тези дето си нямат представа ти вярват и казват,че разбираш..Първоначално написано от awerw
Мерси много за всички коментари, дано да има и още за да реша какво точно да правя (да се понадъхам, защото аз без хляб не мога, дори и да трябва просто да намаля). Проверих предварително в гоогле за тези неща и за сега сме на едно мнение г/д. Само се чудя... аз съм 100 килограма 10% не мисля, че е никак много и не мисля, че ще ми овисне кожатадори не мога да си го представя. Искам бързо да смъкна 10 по възможност. Все пак аз съм и висок, затова си мисля, че не ми пречи 10% да сваля без да ми овисне кожата (10% от теглото). Не знам, аз не разбирам много, просто расъждавам, ако някой е сигурен, че разбира, нека ми обясни дали съм прав.
Та, ако спра с въглехидратите напълно (смисъл 50-100 гр.) и ям белтъчини и тренирам при домашни условия (понеже нямам време, сега уча за 4 изпита и т.н.) дали ще постигна бързи резултати без овисване на кожи и простотии, дето мисля, че при мен няма как да стане![]()
Трудно всичко наведнъж..Добре е на тренировки да ходиш във фитнес зала..Ако отделяш 4 пъти в седмицата по 30 мин ще постигнеш чудеса със един хранителен режим както трябва..Първоначално написано от Bakemono
Иска ми се, но скоро няма да имам свободно време. Просто тези 30 минути при мен идват 2 часаПървоначално написано от DownloadVirus
нямам 2 часа на ден свободни, иначе с удоволствие. Идеята ми беше с храната и малко домашни тренировки да ги сваля за 1-2 месеца. Аз попринцип много бързо свалям и качвам, но под 90 не съм слизал от както съм ги качил за първи път. Искам просто да знам дали е възможно. Ако някой ми каже, че е възможно ще се справя
![]()
![]()
@!автора трудно щи е да смъкнеш веднага въглехидратите ама пробвай.
@virus на човек дневно са му нужни около 120 гр захари, за да му функционира мозъка нормално. Тоест долната граница за всички (почти) е 120гр въглехидрат. За предпочитане прости въглехидрати. Та дали е 100кг или не няма значка. Просто първите 2 дена може да го боли глава! Иначе да, и да ги намали просто, пак ще има ефект , но ще се отрази във времето
после-драс: в тоя ред на мисли май съм разказвал като карах 4 дена на 60гр въглехидрат ~1 купичка макарони сутрин. Бях с интелект на ръб на кръгла маса...![]()
Първоначално написано от fatrat
Еми, добре. Мерси много, ще опитам. Ако някой има още какво да добави, добре дошло
Благодаря на всички, които писаха и предварително благодаря на тези, които ще пишат евентуално още нещо
ще следя за коментари
![]()
Попитах за това,което казваш и ми отговориха,хората са правили с 0% въглехидрати и са нямали никакъв проблем за около 2 месеца , покачили са мазнини , протеин и един път в седмицата имат яко въглехидрат с 10x по теглото им..Тоест ако си 80 кг през този ден най-малко 800 гр въглехидрати...3200 калорий :O ..Първоначално написано от fatrat
Също така,мозъка се захранва от протеина, Keto diet..
Казвам от личен опит! +тва не от кое се захранва мозъка ,а от какво има нужда! Прави разликаТова като си пусках изследванията ми го каза лекар!
Аз напълно спрях въглехидратите още от първия ден,когато реших,че ще отслабвам и стягам![]()
И аз си мислех,че без хляб и сокове и такива неща не мога,ама то било лесноПреди на едно ядене поне 10 филии изяждах
![]()
За 10 дни съм -2КГ,ама много тичам и правя упражнения ! Усещам стягане на кожата около ръцете и,като цяло за сега съм доволен от резултатите .Обаче на моменти си е доста отчайващо,но си казваш,че няма накъде идва лято и готовоКофтито е,че пилешкото и всички неща,които са ти нужни за хранителния режим не са особено евтини но,стига да имаш пари няма проблем
![]()
УСПЕХ !
Да е лятото иде..Всеки ден по 12-13 часа на ден на 40 градуса и да видиш ти мускулиПървоначално написано от UNITED2
![]()
Ако ти кажа,че много много на лекари не вярвамПървоначално написано от fatrat
![]()
Странно... защо ви пречи пък точно лятото ... аз и тогава си правя периоди за качване ... чисти стаа въпрос....![]()
Е, се пак човека си е учил за това. ... и на мен не ми остана много ...Първоначално написано от DownloadVirus
![]()
Аз от когат се помня все се опитвам да кача,лято - зима все тая..Най-са нервя като видя в залата някви оформени почове летни билдъри и се оплаква вика "писна ми,ще спра да идвам преди лятото" ..Първоначално написано от fatrat
Голям съм простак... малко цифрите ми бяха кривички и не можах да чатна какво точно да си купя да ям и затова направих най-отвратителното нещо, което съм ял... 2 целия сварени яйца (желтък + белтък) + 1 кофичка кисело млеко и положин ябълка яко бъж бъж с чопараи днес се опитах да го пия/ям ... ужасно е. Така и не разбрах тея цифри дето ми ги казвате... "ако преди си зимал 500 ся зимаш 400 после 300" ... това в грамове или просто пример е... аз предположих, че 16 грама е = на 160
![]()
Нещо тея примери ме ошашавиха... само ми кажете кво да ям и ще го ям. Почвам фитнес, реших се! Кажете ми какво и как да си приготвям да ям... колко грама от сичко (АКО знаете естествено) и всякакви други полезни съвети, за които също ще ви бъда много благодарен
Просто в интернет не съвпадат нещата... Иначе това за 6 дни без въглехидрати и 1 ден яко въглехидрати ако ми го обясните и сте сигурни ще действа, веднага се фърлям с рогата напред
Ако трябва само яйца ще ям
Просто искам да стана много кораво копеле, но ако сега почна ще стана 120 кила за норматив и ще имам проблеми със стави и сякви простотии
![]()
За грама въглехидрати става въпрос.. 1 гр въглехидрат = 4 калории
Казвам,че не е нужно от 500 грама на ден въглехидрат да падаш на 100..От 500 падаш на 400 гледаш до къде са резултатите,гледаш постоянно процент мазнини и талия..Килограми и така продължаваш примерно до 350 и до тука..(или поне докъто стигнеш до желаният резултат)