.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 8 от общо 8

Някакви Предложения ?!

ами искам да вляза някъде с туризъм , къде според вас е най-доброто място ? , изключвам ИУ Варна, прекалено им е висок бала .

-----------------------------------------------------------------
    The enemy of my enemy is My Friend.. ;]

Мега фен
    Град
    Earth...
    New Delhi University

Цитирай Първоначално написано от Nakadah
    New Delhi University

у нас !.. не съм толкова добре с езика.. въпреки че сега ще почвам едни сериозни уроци с английски, все пак предпочитам да е у нас.

Ако искаш съвет от човек, който сега завършва туризъм, ето го:
    Няма абсолютно никакво значение къде ще те приемат... дали ще е Винса, дали ще е Колежа по туризъм (пак във Варна), дали в софийския, другите не ги знам, но като цяло няма значение. Туризъмът не е нещо, което се учи в университета, то се учи в практиката... в университетът първо близо половината следване ще те занимават с общите икономически дисциплини, които са важни за да придобиеш някава обща култура и не да се чудиш като видиш един счетоводен баланс какво е туй животно и какво се прави с него, но практически познания как да си вършиш работата няма да получиш.... важното е просто да иаш диплома и да използваш всяка възможност - в началото през лятото, към 3-ти курс може и за целогодишно да работиш и да трупаш опит и стаж.. това е...

аз ти препоръчвам колежа по туризъм, като човек учил в иу-варна там имат практика заложена в програмата, честно казано не знам иначе какво учат, но много бързо и лесно се реализират, за разлика от нас, дето уж ни готвят за мениджъри приемът беше с изпит по език до преди 2 години, предполахам, че и сега е така

да четох много за този колеж, а колкото до самата икономика, аз си я имам основата ( в икономическа гимназия съм ) , а за счетоводството просто не искам и да чувам, няма такова "животно" наистина .

Е щом имаш основата, няма проблем, по принцип това е големият "препъни камък"... честно казано аз не съм доволна от образованието, което получих... очаквах много повече... т.к. започнах да работя по хотелите от 17-годишна и доста вниматело съм си подбирала работните места, към момента имам адски много опит и реално около 80% от нещата съм ги научила от практиката... университетът може само да ти даде някаква основа, но тя е твърде недостатъчна, информацията често е остаряла, трябва да се ровиш много и да се интересуваш и да се самообразоваш.... иронията идва от това, че дипломата ти служи един вид като доказателство, че имаш някакви умения, въпреки че в голямата си част университетът няма заслуга за това... но пък има места на които няма да те вземат на работа ако го нямаш този хвърчащ лист

да не помислиш, че те разубеждавам, аз ако сега можех да се върна и да променя изборът си нямаше да го направя, защото туризмът с всичките си недостатъци е много динамична сфера и работата наистина ми доставя удоволствие, но просто трябва да си наясно, че какво образование ще получиш и съответно какви умения ще придобиеш зависи само от теб

:)

a da znaete za koleja po turizym s kvi izpiti ili maturi se vliza?? i gore/dolu kakuv bal i koi sa baloobrazuvashtite ocenki ) mnogo shte sum vi blagodarna za otgovora )

ето.. http://www.ue-varna.bg/

такам първо благодаря на Agllka за съветите, и другото което е ,някой да сподели нещо за Свищовския университет ?! -трудно ли се влиза, качествено обучение ?! , изпитите , нещо такова

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си