- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Какво да уча ?
Здравейте.Все още съм само 8 клас,но наще вече започват все по-често да ме питат какво мисля да уча.Аз им казвам,че не знам-наистина е така.Насочват ме към медицина,право,икономика.Н аз не мога да си представя как 40 години стоя в някакъв офис или лекарски кабинет и правя 1 и също.Та искам да попитам,ако знаете нещо,с което повече се пътува примерно.Нещо интересно и разнообразно.Примерно история или туризъм?(въпреки,че не знам дали там е по-разнообразно,но поне на пръв поглед прави такова впечатление)Мерси предварително![]()
1 имаш много време да решиш какво искаш
2 всяка професия се върти в правенето на едно и също нещо - е без куриер или тираджия![]()
Първо, никой от нас не те познава и не знае какво ти се отдава и какво обичаш да правиш.
Второ, принципно е глупаво да си решаваш бъдещето чрез непознати хора във форум - могат да те подведат несъзнателно.
Трето, професии, при които се пътува - дипломат, репортер (NYTimes, Economist, etc), политик, някакъв ценен кадър в международна фирма, етц.
Т'ва е.![]()
О това за репортера много ми допада като идея.Някой знае ли какво точно се учи?
Журналистика?![]()
Даде ясно,ама смисъл какво точно те учат,за да станеш репортер ?
Тату артист
Полезно - http://www.kakvidastanem.bg/professions/
Междодругото и аз така не мога да си избера почти никаква професия и това е единственото нещо което си представям да правя с удоволствие :ДПървоначално написано от Nakadah
If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
Think you’re fuckin’ with this well hell no.
Balls, volume, strength getcha come on
Сводник.
За целта ще ти трябва 1 Кадилак.
Мда,личи си по грамотно написаното влеКатПървоначално написано от aras97
![]()
![]()
ПТ-седни и си помисли хубаво,а и имаш още 5 години,дотогава ще си сменил 9504950945 желания и до последния момент все няма да си сигурен-повярвай ми,но виж поне кое ти се отдава и така
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
От бързане се случва ,но твоето си е грешка,защото го произнасяш НЕправилно сеш' се ,а и не спами повече .
Трябва да си избереш нещо свързано с интересите ти![]()
Международни отношения-български език,чужд език,история се кандидатства.
После работиш в някое министерство да речем и си ходиш през 2-3 години за по 2-3 години да живееш в чужбина по работа.![]()
В учулище учим мениджмънт и теория на пазарното стопанство. За сега ми харесва и сигурно ще се насоча към някаква икономическа дисциплина.![]()
![]()
:
Заинтригуващо е.Къде може да се учи>Първоначално написано от dontcare
Това мама и тате ли ти го казаха... пълни глупости - така е било преди десетилетия, когато МИО са учли децата на не случайни хора и тях действително са ги пращали посланици, насам натам... сега с тази специалност на мен хич не ми е ясно какво можеш да направиш... има няколко такива псециалности на които им се носи славата от едно време, но нещата доста са се променили...Първоначално написано от dontcare
Моите бижута http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=391647
За едно съм сигурна: по-важно е къде ще го завършиш, а не какво. Ако сби учил в чужбина, ще те вземат в министерство, Ама имаш шанс да работиш и в чужда компания за по-добри пари, а ако завършиш МИО в BG и баща ти не е политик, не много сигурно какво бъдеще ти се очвертава.
История и литература.Първоначално написано от Greennight
Като в правистиката.
Или друго яче..правото.