Стандартните тестове след всеки Unit, примерни тестове след уроците с граматиката, тестове на думите. "Final Test" в края на всяко ниво, след който получавам сертификат за завършването му. В момента съм в процес на обучение, а не съм завършил CPE. Изпитите ще почакат поне до лятото.
Относно поста - "хванал" си се за думата. Звучи ми несериозно 17 годишен ученик да твърди, че знае перфектен английски и затова предпочитам да напиша "справям се с превод", пък ти ако искаш ме пробвай и прецени. От справяне до справяне има разлика.
Прекарал съм 3 месеца в САЩ и 2 седмици в Шотландия, които като опит ми бяха безценни. Никога преди не се бях сблъсквал с толкова много различни начини на изказ, да не говорим за различните акценти. Гледам филми и сериали без превод, ако това има някакво значение. Имам по мое мнение (пак казвам - не искам да се изхвърлям, по-добре скромно, отколкото да ви оставя с големи очаквания и да ви разочаровам) добър "активен" речник (думи, които мога да използвам в разговор[мога да съставям мисълта си чрез тях]), а пасивният ми (думи, които мога да преведа от английски на български с или без контекст) бих казал е предостатъчен.
Ако си заинтересован и можеш да предложиш подобна работа, по-добре ме пробвай на практика, вместо да разчиташ на "обективно" представяне от моя страна. Както мога да се подценя, така и да се надценя. Във всеки един случай най-добра е практическата проверка (според мен). Ако не си заинтересован, можем да продължим да си говорим за езика (нямам нищо против) стига да не е в разрес с правилата на форума (спамене).