- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Евтино и с кратък живот, или скъпо и трайно
Ама аз нещо такова казала ли съм изобщо в темата? о.ОПървоначално написано от Greennight
Даже обяснявам, че вече не мисля, че задължително по-скъпото е по-хубаво.
А истината е, че няма обувка на голяма марка (Найк, Адидас) и т.н. дето да не се прави в източни заводи на малоразвити страни - все пак им излиза по- на сметка на хората, защото използват евтин труд. Буквално експлоатират труда на хората в слаборазвитите страни - един приятел , дето учи икономическа специалност ми го разказа - мизерни долари на час, 12 часа работен ден при отвратителни условия и т.н.
Така че знам за какво става на въпрос. Не съм виждала на етикет на маркова обувка да пише нещо различно от Made in Bangladesh, Vietnam и подобни.
Предполагам, че се хвана за това за произхода - аз не съм от хората, дето често си купуват найкита и адидаски, и имах предвид, че като ходя по пазарите, гледам това, което купувам, да не е турско и румънско, защото от опит знам, че нещата на тези две страни смучат.
Предпочитам българското, дори да е по-скъпо, защото подкрепям икономиката ни, а и са по-качествени обувките - примерно маратонки fullmax![]()
Aз си имам чантата за 15лв (не точно де) и си ми е много здрава, не се оплаквамИмам и друга за повече, и тя не се е съдрала. Всичко си е точно.
Просто за НЯКОИ неща гледам да са малко по-скъпи или с доказан произход, НО не изключвам възможността да са по-евтини или правени на изток и пак да са качествени.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride