Цитирай Първоначално написано от Greennight
jghgh,не знам защо все повече хора остават с впечатлението,че всичко щом нещо е правено някъде по на изток от Германия е с лошо качество....5/6 от качествените стоки пак са си мейд ин чайна.Дали ще си вземеш чанта за 100 лева или за 15 от илиенци обикновено няма голямо значение.Например на мен оригиналните ми обувки Найк са мейд ин Виетнам ,но тва не значи,че са с лошо качество.
Ама аз нещо такова казала ли съм изобщо в темата? о.О
Даже обяснявам, че вече не мисля, че задължително по-скъпото е по-хубаво.
А истината е, че няма обувка на голяма марка (Найк, Адидас) и т.н. дето да не се прави в източни заводи на малоразвити страни - все пак им излиза по- на сметка на хората, защото използват евтин труд. Буквално експлоатират труда на хората в слаборазвитите страни - един приятел , дето учи икономическа специалност ми го разказа - мизерни долари на час, 12 часа работен ден при отвратителни условия и т.н.

Така че знам за какво става на въпрос. Не съм виждала на етикет на маркова обувка да пише нещо различно от Made in Bangladesh, Vietnam и подобни.
Предполагам, че се хвана за това за произхода - аз не съм от хората, дето често си купуват найкита и адидаски, и имах предвид, че като ходя по пазарите, гледам това, което купувам, да не е турско и румънско, защото от опит знам, че нещата на тези две страни смучат.
Предпочитам българското, дори да е по-скъпо, защото подкрепям икономиката ни, а и са по-качествени обувките - примерно маратонки fullmax

Aз си имам чантата за 15лв (не точно де) и си ми е много здрава, не се оплаквам Имам и друга за повече, и тя не се е съдрала. Всичко си е точно.
Просто за НЯКОИ неща гледам да са малко по-скъпи или с доказан произход, НО не изключвам възможността да са по-евтини или правени на изток и пак да са качествени.