Първоначално написано от
Extremescream
Concordia, наистина ако мръднеш назад във времето, представата за убийство е различна. Но да сравняваш убийството на вече живо същество, с има, спомени и тн с премахването на нещо, за което още не се знае мъж ли ще е, или жена, ми се струва малко прекалено.
И самата идея, че жената трябва да си жертва всичко, за да е майка, при това ако забременее на ранна възраст, ми е не само странно, но и крайно остаряло мислене. Има си време за всичко, а сега е времето да се развиваме и да трупаме знания и опит от живота. След 10 години вероятно ще се замислям за деца, но първо искам да си завърша образованието.
Чудесно е, че познаваш жени, които не са абортирали и сега са забогатяли тройно, живеят си щастливо и така нататък, но трябва да признаеш, че това са по-скоро изключения. А и говориш за жени, а аз- за 19-20-годишни момичета, които все още не са самостоятелни и имат амбицията (много гнусна дума ти е явно тази) да станат нещо повече от просто майки. Не че е лошо майчинството, напротив , но отдавна сме минали времето, в което жените сме били годни само да готвим, чистим и да гледаме деца.
Разбира се, това е моето мнение, не мога да го налагам на никого. И пак ще кажа (не, не съм модератор, а и да бях, пак щях да го кажа): начинът ти на мислене ми с крайно странен и всъщност доста потискащ-длъжена си да го родуш, правилно било само след брак секс, още по-правилно е да си оставиш образованието и развитието, за да гледаш дете, за което не си готов.Въпросът 'за или против аборта' е безкраен и в крайна сметка всичко опира да възгледите на бременната/о жена/момиче. Нито ти, нито аз имаме правото да казваме на когото и да е, че нещо е правилно, защото ние говорим за себе си и за своите гледни точки. Ако иска, да го задържи, пък после по домове или да си го гледа, ако не иска-аборт. И каквото и да е решението на момичето, нямаме право да я съдим или да твърдим, че е едва ли не убийца .
Не се заяждам, просто не съм съгласна с твоя начин на мислене, но отново ще кажа, че горното са моите разсъждения, не си длъжна нито да ги четеш, нито да ги възприемаш.