.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 39 от общо 39
    Град
    София
    Напротив.
    Ще те опровергая.
    В почти всички главни тв-та,т.e.БТВ и Нова,пускат турски сериали.
    Иначе да,повечето лоши неща каточели дойдоха от Usa.
    Такова усещане и такъв поглед имам.

Vamprikata няма ли да я правим модераторка? Айде! Старае се момичето!
    ...

Цитирай Първоначално написано от CanisDirus
    Цитирай Първоначално написано от semantics
    Само да вметна, че по стара традиция заговорихме само за проблемите, не и за решенията.

indiekaths, като автор, можеш ли да предложиш такива на национално ниво, например?

Доколкото разбирам, обсъжданият проблем (за да се съгласим върху конкретна формулировка) е глобализацията и загубването на националните идентичности - на ниво общност и на ниво личност и ценности.
    за да търсим решенията, първо трябва да анализирам проблема и да разграничим причини и следствия.

А колкото до контролирането на медиите като във Франция - това е адски тъпо. Все едно културата е някакъв крехък артефакт, който ще се разпадне при досег с външния свят.
    Културата затова е култура, защото се развива и променя.
    Иначе нашата национална идентичност каква е? каквато е била преди 50 години? Преди 100 години? Преди 1000 години? Тогава май сме се идентифицирали със съвсем други неща.

А иначе ако БНТ започне да излъчва под 30% чуждестранни продукции единствено ще й падне рейтинга. Или трябва да контролираме и интернет и да не даваме над 30% международен трафик?
    Направо да се оградим с една стена, режем връзките с останалия свят и си живеем супер.
    Ти скочи директно в другата крайност, а това че във Франция има еди си колко процента цензура, не значи, че в България или където и да е трябва да е същото. Културата не е артефакт и е достатъчно податлива да се променя и да се развива, но това не значи, че може току-така да я продадем.

Ама ние продаваме ли си културата? колко й взимаме? Как се продава култура?
    Кой ни я купува? На лизинг може ли?
    ...

Мега фен Аватара на machoka
    Мине не мине и некой любител на 70те, ощипан по оная работа от Мики Маус се изцепи на слабо време

^ Продаваме, бе.

Аз лично съм продал 4 диска с българска култура и съм изнесъл 7 поп-фолк певици за Италия!

Чудесни допълнения към темата ми, демонстрирате възхитителен патриотизъм!

Всъщност това е автентична част от българската култура и фолклор. От сълзлива американска пропаганда май си си промил мозъка и си се отдалечил от корените си...

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Rorschach
    Всъщност това е автентична част от българската култура и фолклор. От сълзлива американска пропаганда май си си промил мозъка и си се отдалечил от корените си...
    ^^
    Не усещаш ли психическата атака на автора?
    Опитва се да те вбеси ,и успява.И не само тебе де..всички
    Но с мен няма да успее.
    Защото усещам тънките граници.

indiekaths, според написаното от теб, трябва да избера алтернативата, колкото и по-нестойностна да е тя, само защото е алтернатива, така ли?

Защо трябва да бъдем лишени от избор, затваряйки и до голяма степен убивайки развитието на културата си, както каза Каниса, само и само за да не изберем Американското?

Дай да спрем и банани да ядем, а? Някак... абе, не е европейско.
    И ти като нас си просто келеш...

Цитирай Първоначално написано от HoldFast
    Също и традиционните български: боб, царевица, домати - всичко това е вносно.

Представяте ли си - такива неща като смислянски боб, качамак, шопска салата не са български. Вече ми горчат на езика.

А горките Румънци - мамалигата им е национално ястие...
    ...

^ забравяш и картофите, и ориза...

Цитирай Първоначално написано от HoldFast
    indiekaths, според написаното от теб, трябва да избера алтернативата, колкото и по-нестойностна да е тя, само защото е алтернатива, така ли?

Защо трябва да бъдем лишени от избор, затваряйки и до голяма степен убивайки развитието на културата си, както каза Каниса, само и само за да не изберем Американското?

Ако искаш си обръсни главата и си татуирай европейското знаме на челото, не ме интересува. Казах каквото казах, нямам намерение да се повтарям, пък и твоят приятел Каниса с удоволствие доразвива моите мнения.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си