- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Хранителен режим за начинаещ
Според биологичният часовник сме най-активни през периода от 4 до 6 -7
Знае ли някой ефективни упражнения за сила? Отидох на лоста и се набирам едва 2 пъти.Нямам сила ..
Ами например да смесваш машини със свободни тежести? Или да се набираш колкото можеш с почивки ?![]()
Първоначално написано от Ashenvale
това недей го пробва,че няколко приятелчета пропаднаха покрай него
![]()
Най-добре върви на фитнес зала,поне докато заякнеш малко,защото дори и аз правя повече набирания от тебе![]()
Няма смисъл да ходиш на лостовете и да правиш по 2 набирания и айде..Следващият сет 1 набиране и после няма можеш нищо.. Не си мислите,че е толкова лесно,чуваш от някъде "street fitness" ей ся ше ги счупа тия лостове,не става така майна
![]()
То че не става така ми е ясно. Ако обаче ходя през ден и правя по две по три, след това ще почна да ги качвам и така, или няма да натрупам сила от лостовете само ..
Без фитнес ще става много бавно,неизвестно колко време.Изобщо ли не си влизал в зала? Там можеш да дърпаш вертикалния скрипец зад врат и пред гърди.Когато стигнеш на скрипеца тежести,които са около 2/3 до 3/4 от твоето собствено тегло,ще можеш лесно и да се набираш.И освен това за набирания трябват силни бицепси,а в залата има много начини да станат големи и силни.Което само с лостове не става лесно и бързо. Влез малко в зала,а на лоста опитай първо набиране с тесен подхват което е най-лесния вид набиране.Първоначално написано от Ashenvale
Аз тренирам Муай Тай от скоро. Там има скрипец ще вдигам всяка тренировка. За бицепс гири и лост ли да вдигам?
Източници на пълноценен протеин: Пилешко месо, пуешко месо, говеждо месо, риба тон, сьомга, риба меч, треска, омари, скариди, яйца, кашкавал, нискомаслено сирене, нискомаслено мляко.
Иточници на комплексни въглехидрати (богати на скоробяла, нишесте) – хляб (пълнозърнест, ръжен), картофи (обикновени, сладки), овес, леща, грах, боб, паста (пълнозърнеста), ориз (бял, кафяв, но най-вече кафяв) и др.
Източници на комплексни въглехидрати (богати на фибри) – аспержи, броколи, моркови, царевица, краставици, зелен боб, лук, гъби, грах, домати, спанак, зеле, маруля и др.
Източници на полезни мазнини – маслиново масло, рапично масло, слънчогледово масло, масло от шафран, ленено масло, фъстъци, фъстъчено масло, кашу и ядките като цяло и др.
това мисля ,че ще ти е полезно ,за да си направиш хранителен режим..на ден трябва да се храниш по 5-6 пъти![]()
Better to be king for a night than schmuck for a lifetime.
L'homme est n
Има ли начин да отслабна, смисъл да смаля само корема. Само той е подут... личат си формата на плочките обаче нямам :/ Сори за тъпите въпрости ма като не ги разбирам .. хихи
Няма начин! Гориш ли , гориш отсякъде!
Абе намерих нещо, незнам какво е, но излгежда ефективно и мисля да го пробвам. Нарича се "Глутамин", 30 лева, но като видях накрая обощението:Поради многобройните се анаболни и антикатаболни действия, глутаминът би трябвало да се използва като добавка, тъй като е много ефективен, при изграждането на мускулна маса, и се отказах, незнам може би защото пише "анаболни" ...
Дали ще има някакви странични ефекти ако го използвам един месец, примерно ?
Анаболният процес е процес на изграждане - в случая градене на мускулна маса. Катаболитен пък е процес на разграждане, като антикатаболитен е антонимът му. Тези две неща съставят метаболизма. Няма какво да се плашиш, означава просто, че спомага процесите на трупане на ММ.
Думата "анаболи" всъщност означава анаболни стероиди или такива хормони, които влияят са двигатели на анаболните процеси. Предозирането им води до нежелани странични ефекти, тъй като хормоните контролират голяма част от физиологичните процеси в организма.
Глутаминът не е анаболен стероид.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Защо си бягал от часовете по Биология?Първоначално написано от Ashenvale
И аз много ям, но нямам време за фитнес и не мога да стана повече от 50кг пък съм 175см висок на 18год от няколко години стоя 50кг и само пораствам на ръст и не мога да напълнея дори с 1кг сигурно имам бърз метаболизъм, но нямам време за фитнес и тем подобни! Ако можете да ми кажете на кои храни да наблегна повече и някви тренировки в домашни условия? Никъв спорт не тренирам и до ся съм правил само коремни преси и лицеви но няма никъв ефект
Опиши ни какво представлява едно твое "здраво ядене"? А пък и не опира само до самото ядене, а и до това кога и колко често ядеш.
Audio ergo sum
Не говори глупости,лесно да се говориш за бърз метаболизъм,след като не знаеш нищо и си нямаш ни най-малка представа.. Кажи си хранителният режим и ще ти кажим дали ти е "бърз" метаболизмаПървоначално написано от mlakniwe2
![]()
Тренировки в домашни усповия,лицеви,коремни,усп редка,набирания,вземаш дъмбели ,щанги правиш си лег полулег една скамейка,има избор и за вкъщи!
И аз така си мислех "имам бърз метаболизъм, не мога да ям повече", ама за 20 дена качих 2 килограма. Яденето му е майката!![]()
Audio ergo sum
Да попитам пак, че ми казаха с глутамин абсурд да кача маса.
И да питам наистина ли е така или ще трябва да си купувам и протен ?![]()
![]()
Вече ти обясниха,че с добро хранене ще качиш най-много маса.
Да разбрах, но просто искам да знам дали от този глутамин също се качва маса !
Според мен можеш по-добри инвестиции да направиш от глутамина.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Хранителен режим ти трябва! Тва нищо няма да направи!Първоначално написано от Ashenvale