- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Avenged Sevenfold vs. Bullet for my valentine
Значи бях чел някаква статия и там бяха сравнили A7X и BFMV ..Може би защото и двете групи претендират че са Heavy Metal..но това е друг въпрос.. Искам да попитам според вас кои са по добри ?
Лично мнение : Avenged са ми любимата група и разбирасе мисля че са по-талантливи и имат невероятни лирики ..
Ето едно видео в което са сравнени доста обстойно...
http://www.youtube.com/watch?v=uQmiunlu2ck
Аз не знам Bullet да претендират че са хеви. Уатевъ, трябваше да си направиш темата като анкета. Иначе хмм, и едните и другите имат отвратителни кавъри на любимата ми група. Но докато Avenged са избрали възможно най-лесната и популярна песен, Bullet са се хвърлили на значително по-сложна, за което ги уважавам в пъти повече. А и някога слушах доста BFMV, а Avenged никога, ама никога не съм ги понасяла. Така че ако трябва да се избира между двете групи съм за Bullet For My Valentine.
If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
Think you’re fuckin’ with this well hell no.
Balls, volume, strength getcha come on
Амии в доста интервюта Bullet казват че са хеви метъл ..Когато бяха дори на Rock Am Ring повтаряха на публиката"" Do you want some fuckin' heavy metal !!! " btw Направих темата с анкета вече (:Първоначално написано от DesireToFire
Е те всички казват такаИзползвано е в случая на хеви като нещо хард, а не като конкретен стил.
Оо, определено съм за A7XЛюбима група са ми
![]()
В интерес на истината не съм запозната мн с творчеството на Bullet, но някои от песните им, които съм чувала ми допаднаха .... и все пак A7X на 100% поради мн причини. Жалко обаче, че не са мн популярни в България, но все пак се надявам някога да ги видим и тук![]()
Избирам BFMV.. A7X .. вокала им е ужасен китаристите също. Музиката отвратителна. БФМВ не са хеви метъл а по думите на мат са " Hard Rock with a lot of heavy metal influence".. Пък и лириките на БФМВ ( въпреки че в повечето случаи за любов и жени и т.н. каквоти са 99% от лириците днешно време на популярните групи) са по-добри. Общо взето бълет са си г/д за отбиване на време доколкото A7X не мога да ги понасям ..
ваУ рокс
Grell
+1Първоначално написано от BladeDancer
![]()
Първоначално написано от amk933
BFMV са еба ти противните противняци противни ! ПРОТИВНИ БЕ!
Пф..
BladeDancer .. Нещо за SYN ли намекваш?
То е ясно че М.Shadows като му правиха операции на гласовите струни това оказа огромно влияние и сега не може да се дере, но изобщо недей да говориш, че китаристите са ужасни. Да ти пикам на мнението да ти пикам.
На 10 ли си ? Някой като си изкаже мнението за някой друг по-добре го приеми отколкото да се караш. Няма да ме накараш да мисля друго яче. За мен е така. Ти като си ги харесваш слушай си ги мен кво ме бърка.. ебаси хората.Първоначално написано от WishICouldForgetYou
Почваш да ми ставаш все по-антипатична ебаси. Успокой се малко и мисли трезво бе момиче.
ваУ рокс
Grell
най-добрия риф от клипа е 1вия (The Trooper)![]()
не съм им фен, не ме кефят особено, но са мелодични
има интересни рифчета и сола за дрънкане![]()
На 9 и половина съм почти.. още нямам 10Първоначално написано от BladeDancer
При положение, че солотата на Synyster са ба си яките... просто недоумявам как може да кажеш, че е ужасен.
Ок, спирам вече. Имаш си мнение, хубаво. Не мога да го променя - ок.
Лека вечер.
Не сериозно.. имаш късмет, че не съм казал всичко което мисля за групата. Ама айде няма да разтройвам фенките, че ме е страх хахах.
Ти си като фенките на токио хотел едно време (![]()
ваУ рокс
Grell
хора моля ви спрете да слушате такава балъшка музика.. ПОРАСНЕТЕ!!![]()
Ммм какво имаш предвит ? Коя музика е балъшка и коя не е ? Айде да обясниш на балъците, че ние не знаем.
ваУ рокс
Grell
балъците нека си останат балъци , не може всички да са готини![]()
И все пак я сподели голямата тайна за балъците.
ваУ рокс
Grell
и 2мата толкова и разбирате от китаристи и сола![]()
нито този (не го схванах какъв е), нито Кърк Хамет стават за нещо
пс- приемете го като ебавка![]()
Аз знам че кърк не става за нищоПървоначално написано от iLovePussyJuice
просто си ме кефеше като по-малък заради ранните сола. Нвм.. Таааааааааааааааааааааааа ааа
wazaaa ?
ваУ рокс
Grell
впрочем намирам за странен фактът, че не съм ги слушал (в смисъл чувал съм ги де, но не съм слушал никога цяла песен примерно ;д), а са толкова комерсиални (и 2те групи)![]()
Нека ти ги обясня и двете групи накратко за да не си разваляш деня със слушането на тяхни песни.
И двете са г/д еднакво. Популярни лайна и т.н. Разликата е че първия албум на BFMV става малко, а пък при тея A7X все едно слушаш поп с китарки .. (или американска чалга).
bfmv дълги коси черни дрехи песни за любов и убийства за любов със тежък елемент във вокалите и не толкова в китарите ама що-годе добри сола в първия албум. Станали известни с песнички направени за момичетата .. ясно защо само момиченца ги слушат ( айде има и момченца :* ).. 2-ри албум много слаб ама има 1-2 песни които се понасят а третия е пълна скръб. Ок балади ама айде поне да са поносими. Слушате музика и вие малко не може ли.. та както и дае
A7X .. ще трябва да го направя ( извинявам се на оная с дългото име и се моля да не ме убие). ъм . УЖАС. Като ги видях за първи път щях да припадна.
Пичове хубави сте попринцип. Кви са тея дрехи прически и гримове. Загрозавят ви.
Музиката - ужасна отново. Вокала ... не му се получава май. Не е толкова до пеенето отколкото по начина който пее мелодията на текста. Баса не го чувам не знам що. Китаристите са пълна скраб. Ужас просто ужас за ушите ми. Искам да си ги отрежа и изхвърля.
Как да кажа . Не съм много добър в обясненията, но рифовете не са интересни а по-скоро отвращават а тея мелодийки които вкарвате тип theme song на анимационно филмче са ужасни. Солата да не коментирам . Тоя SYN ли какъв е не го знам просто трябва да разбере че колкото и да се навежда или клати наляво надясно докато свири просто солото няма да му стане хубаво. Барабаниста май е единствения добър музикант в групата.
Май и двете групи се харесват заради "секси хората" вътре отколкото заради музиката ама айде.
ваУ рокс
Grell
Аз кфо да кажа като харесвам и двете групи![]()
Първоначално написано от BladeDancer
Добре приемам мнението ти..Нека видим какво и другите хора мислят и да не превръщаме темата в разправия ;] Всеки човек има право на мнение това че на теб не ти харесват незначи че и на други хора не биха им харесали ;]
ОК, оня M.Shadows може да приемем, че не пее като света особено след като имаше проблеми с гласовите струни и тряяше да му правят операции и глупости. Но все пак не е УЖАСЕН.
Zachary що-годе става.![]()
А пък Johnny хич не ме интересува... нещо не ме радва. ;d
Synyster го харесвам точно заради солотата. Според мен пък са супер добри.. на който не му харесват може да се застреля.
R.I.P James (The Rev) .. тоя беше голям пич, жалко че така стана... Много добра игра на барабаните.
И все пак колкото и по-ужасни да станат, пак ще предпочитам тях пред ония противняци. Преди ми харесваха 2-3 песни техни, но вече станаха толкова противни, че.. глякс.![]()
Бтв, ако ще защитавате вокала на A7x че е имал някаква операция, през същото е минал и вокала на Булет![]()
http://www.youtube.com/watch?v=lw2NwJsywEQ Well...thats just wrong :X Честно, като се сетя тази песен как съм я слушала стотици пъти в оригинала, как мога да й изрецитирам текста. Разбира се, че не очаквам кавъра да е по-добър от оригинала, но това просто не мога и да го изслушам до край.
http://www.youtube.com/watch?v=oYDiXLFfSy8 Това също не е като да е от най-добрите кавъри, но поне са се пробвали на значително по-трудна песен и то според мен доста по-успешно.