Кучетата са на улицата, защото някой боклук ги е изхвърлил. Или безхаберни стопани са допуснали нежелана бременност на женското си куче, или не са кастрирали мъжкото си куче, което безразборно опложда уличните кучки. Не мога да разбера що за човек ще си изхвърли кучето, това е ужасно. Не им е мястото на улицата, опасно е да не нападат хората, защото на улицата някой озверяват. Но не съм видяла бездомни бойни кучета или породисти. По принцип кучето е страхотно и любвеобилно животно и при добри стопани и подходяща грижа няма да нападне човек. Така или иначе в момента е пълно с изроди, които измъчват уличните животни. За тях няма защита.

Мисля, че проблемът е в хората. Решението е ние да се погрижим за животните понеже все пак ние сме ги пуснали на улицата. Аз лично никога не съм си купувала животинче. В семейството ми имаме практика да прибираме някой бездомен помияр, наскоро роден, и да си го гледаме. Не съм убедена, че ако е живял години наред наулицата, ще му е добре в домашна среда. Ужасно е, когато е бил домашен и в един момент се озове на улицата - веднъж и такъв прибрахме, тъй като стопанинът му почина. Повече от едно куче не можем да си позволим да гледаме, разходите са големи. Друг е въпросът, че има домове, в които хората едва успяват да се погрижат за себе си, какво остава за животно.