Цитирай Първоначално написано от CanisDirus
Имигрантите от села и паланки също са голям процент от населението на Варна и Пловдив например, но е по-поддържано.
Също така не смятам, че населението на Ню Йорк се е променило като процент кореняци/прошълци спрямо 70-те и 80-те, но града днес е много по-подържан, отколкото преди. Там не вярвам да го има този проблем с местожителството и "орките" от Ню Джързи да цапат.
А какъв ще е тогава коментара за графитите? Те са част от градската субкултура и също допринасят много за западналия облик на града.

Не може да се сведе целия проблем до принадлежността и иднтификацията с населеното място, особено в 21 век, когато хората са достатъчно мобилни и да приемеш работа в друг град и друга държава е ежедневие.
Има цели имигрантски градове и държави и там проблем в такива размери няма.

Хмммммм, а кога за последно си бил в Ню Йорк?
Аз когато бях - си беше бая мръсничко, както и повечето големи градове в които съм бил. За Ню Йорк ти говоря дори за Манхатън, а за Берлин по-скоро визирам Кройцберг.

Всеки един голям град има проблем с чистотата и транспорта, но в София тези проблеми са адски засилени, защото простотията е перфектен катализатор.
В петъка клех и псувах тук как ми се удължи прибирането, защото разни елементи с МПС-та (доста голям процент от които с регистрации различни от СА и С) извършиха куп нарушения, като за техния дребен тарикатлък се забаваше придвижването на други 20-30 автомобила. Просто не може светейшият селски тарикат да чака в правилната лента, нееееееееее, той трябва да отиде в свободната лента за десен завой, защото е прекалено специален да чака, а после да запуши всички, които искат да завият надясно, защото режима на светофара е такъв, че зеленото за направо и наляво светва ЧАК, когато за дясно е червено. Е, те това е най-лекото, ама е непрекъснато...
Книжката му е взета в Вълчидол, където няма и един светофар, плаща данък за нея в Димитровград, ама седи и твори простотия в София.
Същия този си мята и боклуците, където му падне, изсипва си пепелника на колата през прозореца, а хартийката от мазната баница е директно на земята...

Същото е и в Пловдив, и във Варна.