- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- английска или немска
асд
Все някой от двата не ти ли харесва малко повече?
Иначе аз учих немски 6 години и като станах 8 клас избрах английския. Просто вече не можех да го трая.
Френски е езика който ти трябва
Колкото повече, толкова по-добре принципно.... т.е. се запиши с езика, който не знаеш, а междувременно продължавай да си поддържаш английския и ако имаш възможност даже да го подобряваш.... ако взелеш с наглийски ще го научиш многопо-добре от колкото го знаеш сега, но пък английския при добро желание може и сам или на уроци да го научиш... докато при немския не е така, така както юе до научиш в езикова гимнания, по никакъв друг начин няма да успееш.... аз бях така, реших, че искам английски ,защото го бях учила и го знаех доста добре и действиетелно съм много доволна, но в последствие се оказа, че ми трябва и немски и сега ми е адски трудно да го науча, просто не се получава.... в днешно време единия английски до никъде няма да те докара, масово се търсят хора с повече езици, така че помисли си добре, но е хубаво да използваш възможността и данаучиш още един език![]()
Моите бижута http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=391647
щом знаеш английски, защо да не научиш и немски..а предполагам, че в по-горните класове ще имате още един чужд език, който би трябвало да си избирате вие, тогава можеш да си запишеш английски, за да си го поддържаш и него![]()
Може би и така ще направя, защото разбрах, че ако продължа с уроците по английски след 2 години ми дават сертификати единия за някакъв колеж там в щатите др не го знам къф еПървоначално написано от Mi6inka
Почвам да се замислям за немската
Не прави грешката да учиш немски като втори език. Няма да го научиш.
Аз бих предпочела АЕГ.Тоест аз там исках даже.
Не знам тъй тъй си почнала с английски довърши докрай![]()
JUDGE ME
& i'll prove you wrong.
Английска е по-добре.
Но зависи какъв език искаш.
Ти решаваш.
^_^
Ами Английски е по-добре според мен.Но ако го знаеш добре,няма смисъл да тъпееш 5 години.Така че Немски.
Запиши немски , но ходи на курсове по английски, за да продължиш и с английския.
Съгласен ;] Ако избереш английски за 1рви ще имаш 8 клас 20 или 19 или там някъде часове анг а кат дойде 9 клас ще имаш макс 4 часа на седмица немски и 10 часа анг . За това , ако искаш де , направи както направих аз : понеже от 1 клас уча анг. реших да почда с немския да го видя и избрах 1рви език немски 2ри анг. и ся съм супер. От началото може да ти е малко трудно , но ще свикнешПървоначално написано от PinkPan7her
![]()
~~ Music = LIFE !! :]]
Какво да довършва до край ? От 8 клас започва сичко от начало се едно започваш анг или немски от 1 клас . От 9 клас какъвто и език да избереш 2рия също ще го почнеш пак от 1рви клас , но разликата е че 8 клас като почнеш няма да зимаш буквата а за 1 седмица ами направо цялата азбука и още малко на 1рвия ден ще ти дадът , поне аз бях тъй. А пък 2рия език 9 клас като имаш 3 4 часа на седмица макс и като си го учил преди доста години ще ти е по лесно , е няма да го земаш пак буква по буква , но ще земате по малко от 1рвия език на час . Затова е 1рви език и 2ри езикПървоначално написано от teenems
![]()
~~ Music = LIFE !! :]]
+1 Сега уча руски и съжелявам,че не го писах. Иначе английският е масов език и повече ще ти послужи.Първоначално написано от Nakadah
Не подценявай руския, нямап си представа колко ще ти е от полза... с единия руски хич не ти трябва висше, за да си намериш работа
аз вече 7 година уча английски ии смятамда кандидатствам в английска независимо дали го разбирам за мен това е еззикаа .Според мен немския има по трудна граматика, но и самият език не ми харесва, но това си е мое мнение .
Английска 100% ! Развий го, и знай, че го знаеш! Поне като порастнеш, ако някъде ти искат английски в някоя по-специална работа, ще ти е от полза.Първоначално написано от shemetaaa
Мм,що мислиш така?И аз уча руски.Първоначално написано от Agllka
Кандидатствай във Варна близо е! И влез в 1ЕГ или 4ЕГ или 5Ег и ще получиш образование на високо ниво,но трябва да се приготвиш за бал над 32!Първоначално написано от shemetaaa
![]()
Напълно съм съгласен, запиши немски. Като си учил един език много години и влезеш гимназия, е по-добре да избереш друг език на първо място, за да може да ги поизравниш.Първоначално написано от Agllka
МОМЧЕ
Е да както си реши,защото много хора идват от Бургас във Варна да учат и за това го казах.![]()
Аз когато влизах, бала за немски беше 30,86 или нещо такова. Ние бяхме първите с "трансформиращ преразказ" и то от тогава влизането където искаш е супер лесно. Нямаш да учиш съчинения на изуст, литературни термини и т.н. Така че не е някакъв зор.Първоначално написано от kamen971
МОМЧЕ
аз бих те посъветвала немски ,защото ще започнеш да го учиш отначало и за една година ще знаеш основата на езика. А ти щом си пред взимане на сертификат ще ти е достатъчно по 3-4 часа седмично да не го забравиш.
Ми защото съм го учила 7 години и после реших, че няма да ми трябва и го зарязах.. и като почнах да си търся работа направо се оцъклих - всичко що е свързано с недвижими имоти има едно единствено изискване и то е да знаеш руски... може да си намерип работа като преводач - добри пари се взимат, може да работиш в някоя туристическа агенция. Руския се учи по-трудно от английския и много хора го одценяват, защото то било като българския тън мън, но си е труден език и са малко хората, които го владеят добреПървоначално написано от Greennight