.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 41

Спонтанен аборт

Знам, че темата ми не е хубава, но при положение, че не получих подкрепа от човека до мен при положение, че искаше да имаме дете, а само съмнение и несигурност стигнах до заключението да направя аборт.В 4-тата седмица съм и знам, че имам няколко варианта за аборт по медицински път.Но исках да попитам има ли някакъв начин сама да си докарам спонтанен аборт и какъв е той?

Повече от фен

Re: Спонтанен аборт

Цитирай Първоначално написано от bluePinkSky
    Знам, че темата ми не е хубава, но при положение, че не получих подкрепа от човека до мен при положение, че искаше да имаме дете, а само съмнение и несигурност стигнах до заключението да направя аборт.В 4-тата седмица съм и знам, че имам няколко варианта за аборт по медицински път.Но исках да попитам има ли някакъв начин сама да си докарам спонтанен аборт и какъв е той?
    отивай на лекър, не прави глупости... сама...
    как може такива глупости да питате
    ...

Първо съжалявам, че се е стигнало до там... сигурно не ти е лесно в момента...

По въпроса за аборта:Защо те интересува? Не ти се плащат 150 лв за аборта ли?

Спонтанният аборт крие много рискове, може да доведе до увреждания в следствие на които да не може да имаш деца, а и по-страшни... недей въобще да го мислиш този вариант, защото ей сега ще почнат да ти дават едни гениални идеи какво да си навреш, какво да пиеш и всякакви простотии с които си рускуваш и здравето и живота.

Отиди в при лекар, който ще ти извърши процедурата по правилния начин. Надявам се да няма проблеми. И за напред по-внимателно взимай такива важни решения.

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Веднага на лекар!
    Ти не можеш със сигурност да си премахнеш бременността сама, а и да можеше, има огромен шанс да се осакатиш жестоко и после да съжеляваш цял живот. Личната ти лекарка най-вероятно ще ти даде направление.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    не получила подкрепа от човека до себе си и сега пише във форум за пубери

чудя се и на колко си наистина че да правиш такива титанични глупости

беш при лекар моме, МНОГО може да се нараниш сама

Мега фен Аватара на GossipGirl89
    Град
    София
    Отиди на лекар и недей да правиш глупости сама.
    И най-добре седни и поговори с твоя човек. Кво значи днеска иска дете, утре не - тука става дума за човешки живот, не за кукла... Има жени, които дават мило и драго да забременеят, а вие като че ли шега си играете Както и да е. Не съм никоя, че да ви съдя - вие си знаете най-добре, но при всички случаи задължително говори с лекар и не предприемай никакви самостоятелни действия - може да се осакатиш за цял живот или дори по-лошо...
    Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!

Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

Ти какво,нямаш ли 18,че не искаш да отидеш на лекар,за да не разберат ваще и затова искаш да направиш спонтанен аборт.Трябва да отидеш на лекар,а не да правиш всякакви простотии,за да премахнеш плода.
    П.П.Спи на течение,може да се получи.

Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4
    не получила подкрепа от човека до себе си и сега пише във форум за пубери

чудя се и на колко си наистина че да правиш такива титанични глупости

беш при лекар моме, МНОГО може да се нараниш сама
    gandalfepi4 достатъчно съм пораснала щом сме сгодени и става въпрос за деца.То ако беше някоя 10г. пикла нямаше да е объркана, че не получава подкрепа за детето от човека, който е до нея и в близките няколко месеца я е оговарял кога ще имат дете и изведнъж когато това е реалност един вид да ми се чуди отсреща ам сега ли ам сигурни ли сме.. Не цъвтя от кеф заради положението което съм, не умирам от желание да правя аборт, защото това е живот, който се е родил вътре в мен и коя съм аз че да му го отнема, но постави ми се в положението и да те видя как ще се чувстваш, къде ще се чудиш да се навреш и изобщо дали ще можеш да спиш.Знам, че съм бременна от 3 дни и след като казах на въпросния татко,той уж се зарадва, а на следващия ден ми се явява с тези съмнения и че не мислел че ставало така лесно!! И уж и той беше като мен на 100% против аборт ми казва ами да си направим изследвания, защото нещо ако не е по реда си да го махаме докато е време А до преди седмица ми се задаваше постоянно въпроса кога ще имаме дете?? Според теб как е усещането?! Много яко нали

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    ^Може да има съображения за пренатална. Плюс това генетичните заболявания не са само при майки над 35 години.
    Знаеш от три дни. Защо бързаш?
    Защо искаш да предизвикваш аборт? При положение че сте сгодени, вашите/техните или ти самата нямате възможност да отделите 200 лв за аборт ли?!

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

хе хе

яко не яко, нямаше да търся подкрепа от некви тъпи пубери като ги питам за начини да си счупя матката

съвсем между другото - ДА, бил съм в подобна ситуация. не толкова тежка, НО за сметка на това 3 пъти. рев и сълзи, и драма има винаги в такива ситуации - лошите решения са друг въпрос

тука 10 годишните пикли за които говореше ти казват че правиш глупости. това би било достатъчна индикация за това колко е умна идеята ти

ПС
    достатъчно съм пораснала щом сме сгодени и става въпрос за деца
    браво, достатъчно си пораснала за това, но не и за да не вземаш решения КОИТО НЯМА ДА ЗАСТРАШЪТ ЖИВОТА ТИ ИЛИ ДА ТЕ ОСАКАТЯТ

дадох ти съвет, като съм един от няколкото души които не те жалят със сълзи и сополи ами ти казват че си направила глупост "поздравления" welcome to the internet!

оди във форум бг мама да ги питаш тях, сигурно има МАЛКО ПО-ГОЛЯМА вероятност да ти дадът по-нормални и компетенти отговори
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Ако ще си имате бебе, напълно разумно е да си направите изследвания. Все пак не искаш дете със Синдрома на Даун, нали (примерно)? А и, ако си кръвна група 0 с отрицателен резус фактор, задължително трябва да си направиш изследвания, защото ако бебето е с положителен Rh, може да започнеш да образуваш антитела срещу него. Има и какви ли не други причини да идеш на лекар, дори ако е само, за да видиш как се развива бебето. Приятелят ти просто е практичен. А и не можеш да му се сърдиш, ако е малко шашнат в началото. Нормално е. Мъж е.
    Това със спонтанния аборт е чиста глупост на този етап. Изчакай една-2 седмици да се поуталожат нещата и всички да го възприемат факта и тогава решавай. Още имаш време.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Мега фен Аватара на Biskfitka
    Приятелят ти е прав да иска изследвания...Съвсем нормално е.Повярвай ми хич не е приятно да носиш детето 9 месеца,да го погледаш няколко месеца и да се установи,че е тежко болно....
    И дори да се стигне до аборт,ходи на лекар ,не си играй живота..

При аборт, задължително при лекар. Последиците от спонтанния аборт могат да са доста сериозни.

Lupus in fabula

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php - Онлайн кирилизатор!

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Ще задам един сигурно мега глупав въпрос, но в Европа не съществува ли медикаментозен аборт както в САЩ, например? На наши приятели скоро им се наложи да минат по тоя път с бебе в 5 гестационна седмица и точно така се случи - с хапче от аптеката.

А иначе - съжалявам много. Тая случка не трябва да свърши само с аборт, ако питаш мен, а и с раздяла, особено, ако искаш деца. Той за да се колебае докато бебокът е в 4та седмици, считаа, че като нищо ще ти бие шута, ако го родиш и му писне да ви гледа. Събирай си багажа и изчезвай. Как въобще живееш с някакъв неосъзнат малоумник, който не знае дали иска или не иска дете, създава го и после чака да го убиеш?

Интересна работа - когато става дума за предбрачните отношения и до свободата на самостоятелното решение да се ляга когато човек иска, с когото си иска и по начина, по който си иска, всички като че са единодушни и са готови да защитават до смърт правото си да се самосъсипят или поне - самовредят в по-голяма или по-малка степен. Приятно е да убеждаваш себе си, че можеш да направиш всичко, което си поискаш - отвъднорми, забрани и някакви си там поучения.

При царящата днес култура от пещерно-племенен тип, всички искат да си лягат свободно с когото си искат , но пък ТОЧНО този път, който е довел до забременяване - виж тогава не биха искали да са били заедно.

...Но когато човекът, образно казано, чука на вратата на нашата утроба, нещата започват да придобиват друга окраска: ТОГАВА става ясно, че и двамата са прекалено млади, че ТОЙ не е на нивото на своите романтични вечери, че светът е някак си чужд и не те разбира. В теб расте човек, а в душата, тягост. Всеки ден те кара да бързаш, защото с всеки ден убийството става по-трудно и мъчително и за двамата - и за майката (е, не точно), така и за нейното дете.

Така да се каже, детето е заявило правото си да роди, като се е настанило в матката и е започнало да се храни от своята мама. Но мама има право да го изхвърли оттам с кюрета или химикали. В отговор то нищо не може да направи, само тихо да умре.

А колко лесно би могло това да не се случи, ако не се беше случило другото. И колко, някак си естествено е да се реши най-беззащитният да опразва терена, за да може животът да продължи нормално - тоест, без него. Нормално на повърхността.

Но както и да е - моят съвет, и то въпреки, заявеното решение, е да оставиш детето. Предчувствам с цялото си същество, че ако го убиеш, ще убиеш радостта в себе си. Просто по начина ти на писане се вижда, че чувстваш, че е нередно и не искаш да го убиеш, и че решението ти е някак си против волята ти. Тогава не го прави, независимо от всичко. Не стоварвай това на съвестта си.

Ако пометнеш, ще страдаш повече, отколкото ако не пометнеш. Човек не може да пометне от съвестта си.

Приканвам те да прочетеш и другите ми постове по въпроса за аборта (профил- всички съобщения) и да останеш вярна на душата си.

Използвам случая да подчертая на влюбените момичета, че една връзка без брак не може да бъде считана за достатъчно устойчива така, че да позволи нормално зачеване и отглеждане на дете. Обикновено зачеването става в прекалено ранна възраст, когато момчето не може, а и най-вече не иска, да поеме отговорност за нагона си. Това поставя момичето в много тежко положение, защото момчето може съвсем естествено "да се изниже" предвид загрубялото положение, но дори и да реши рицарски да го приеме, тогава пък момичето изгаря от угризения, че му е "натресла" това. И, по силата на женската си природа, е готова да отстъпи, само и само той да "е щастлив". Никоя жена не е толкова бездънно егоистична, че да унищожи това, за което е била промислена в края на краищата - да съхрани и продължи живота. Но ако приятелят й се клати, ако неговите родители се мръщят на неприятната пречка пред живота на сина им, ако и родителите на момичето биха реагирали по същия начин - какво й остава на нея с нейния плах майчински инстинкт? Всички като че ли сочи неумолимо към аборта, а от нея се иска да отиде и да позволи да изтеглят детенцето й от нея и да го хвърлят на боклука, където да го кацат мухите. А после може да става, да се пооправи и да продължава да живее. Доколкото може.

Не се лъжете. Децата ви имат нужда от семейство, а не от смърт. Не се страхувайте да бъдете различни - напук на всичките "свободни" и "отворени" от вашето обкръжение. Почакайте, бъдете благоразумни. Не се оставяйте разни незрели уж приятели да ви манипулират с обвинения, че не ги обичате - само и само, за да легнете с тях. Защото вашето, а не тяхното сърце ще се разбие после, а може да стане така, че впоследствие някой съвсем порядъчен човечец да трябва да плаща последиците от тази кал. А най - вече - излагате на риск някой съвсем невинен да бъде изхвърлен на парчета в найлоново пликче на боклука, само защото сте допуснали да ви внушат, че нещо, което не е нормално е нормално, а нормалното - че е шантаво.

Стойте си спокойни и чисти, и няма да попадате в такива ужаси. А на който много му се съешава, или да търпи, докато стане мъж и е готов да поеме отговорност за жена и деца, или да си ходи на разгон при някоя, която е готова да си сложи главата (и на децата си) в торбата.

Доскоро

Супер фен Аватара на WaterLilly
    concordia, разбирам, че държиш всички да разберат колко ерудиран, умен, здравомислещ си и какъв си хуманист, но би ли спрял да проповядваш срещу аборта? Не е твоя работа, не те засяга, става въпрос за нейното тяло и нямаш думата. Не мъти главата на момичето с приказки за убийство - трябва сама да реши.

И вземи съкрати тия мнения, хората едва се навиват да ти ги прочетат след първото изречение, няма нужда да ги плашиш и с количеството.

Голям фен Аватара на Emilen
    И двете решения - да забременееш или да абортираш са изключително сериозни. Сигурна ли си, че изобщо си наясно какво точно желаеш? Личният ми съвет е да се обърнеш за професионална помощ от психоаналитик, за да си изясниш емоциите. Възможно е самото забременяване да си играе с психиката ти и да виждаш нещата нереално. На мен ми е трудно да повярвам, че приятелят ти с толкова лека ръка ще се откаже от детето, освен ако не си взела решението самостоятелно или има някаква генетична обремененост(тежка наследствена болест, за която не ти е споменал). Едва ли е нужно да ти казвам, че ако абортираш, шансовете да останете заедно, клонят към нула. Не искам да те подвеждам, обаче. Ако приятелят ти се оттегли, сама ще носиш последствията от бременността и отглеждането на детето. Изясни си ситуацията, преди да направиш (поредната) грешка.

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Emilen
    И двете решения - да забременееш или да абортираш са изключително сериозни. Сигурна ли си, че изобщо си наясно какво точно желаеш? Личният ми съвет е да се обърнеш за професионална помощ от психоаналитик, за да си изясниш емоциите. Възможно е самото забременяване да си играе с психиката ти и да виждаш нещата нереално. На мен ми е трудно да повярвам, че приятелят ти с толкова лека ръка ще се откаже от детето, освен ако не си взела решението самостоятелно или има някаква генетична обремененост(тежка наследствена болест, за която не ти е споменал). Едва ли е нужно да ти казвам, че ако абортираш, шансовете да останете заедно, клонят към нула. Не искам да те подвеждам, обаче. Ако приятелят ти се оттегли, сама ще носиш последствията от бременността и отглеждането на детето. Изясни си ситуацията, преди да направиш (поредната) грешка.
    има пансиони бе, кво ви дреме толко
    ...

Голям фен Аватара на Emilen
    Това сериозно ли питаш?

Супер фен Аватара на thefreak
    Град
    Пловдив
    Към @concordia

Стигал си си крил крайното мнение в шармантни приказки.
    Ясно, разбрахме, против аборта си поради причини, които си изброил.
    Време е да влезеш във 21 век, където "хубавия секс е на пиедестал" - не са точно мои думи това. Факта, е че секса е хубав, действа ободряващо както на съзнанието на един човек, така и на тялото му. Хората се стремят постоянно към секса, всеки ден, а и сънуват секса през ноща като заспят.
    Освен да слагаш себе си, като човек, в графа остаряли разбирания друго няма да постигнеш с тези изказвания.

Подобна глупост като:
    Цитирай Първоначално написано от concordia
    Използвам случая да подчертая на влюбените момичета, че една връзка без брак не може да бъде считана за достатъчно устойчива така, че да позволи нормално зачеване и отглеждане на дете.
    или
    А на който много му се съешава, или да търпи, докато стане мъж и е готов да поеме отговорност за жена и деца, или да си ходи на разгон при някоя, която е готова да си сложи главата (и на децата си) в торбата.
    са неща отживелица и най-важното никога не са били вярни.

Това което се случва днес не знам как ще изглежда на фона на това което се случва утре. Но недей да вадиш разни глупости от миналия век.
    Брака сам по себе си нищо не означава. Хора се женят и разделят всеки ден, независимо дали имат деца, или не. Недей да правиш генерални изказвания за това какво е истина и какво не. Това ти го смяташ, че е така. Слагай едно "аз така мисля" или "по мое мнение", а не: не може да бъде считана .
    Може и още как, това че ТИ не я считаш, грам никакво значение не носи за хората около теб.
    И недей да правиш подобни изказвания - който много му се било съешавало да чака да станел готов да поеме отговорност за деца и жена? Сериозно? Секса отдавна не е само за разплод, влез в 21 век пак казвам.
    Ако искам каквото искам ще правя, не решаваш ти, не се опитвай да се налагаш и не си маскирай радикалното мнение в приказки за смърт нов живот и глупости на таркалета.
    Прекалено си консервативен и неспособен да вземеш в предвид чуждото мнение, за да те слуша някой.

Доскоро
    - Всички авто-части на едно място!

concordia ===>

Цитирай Първоначално написано от thefreak
    Към @concordia

Стигал си си крил крайното мнение в шармантни приказки.
    Ясно, разбрахме, против аборта си поради причини, които си изброил.
    Време е да влезеш във 21 век, където "хубавия секс е на пиедестал" - не са точно мои думи това. Факта, е че секса е хубав, действа ободряващо както на съзнанието на един човек, така и на тялото му. Хората се стремят постоянно към секса, всеки ден, а и сънуват секса през ноща като заспят.
    Освен да слагаш себе си, като човек, в графа остаряли разбирания друго няма да постигнеш с тези изказвания.

Подобна глупост като:
    Използвам случая да подчертая на влюбените момичета, че една връзка без брак не може да бъде считана за достатъчно устойчива така, че да позволи нормално зачеване и отглеждане на дете.
    или
    А на който много му се съешава, или да търпи, докато стане мъж и е готов да поеме отговорност за жена и деца, или да си ходи на разгон при някоя, която е готова да си сложи главата (и на децата си) в торбата.
    са неща отживелица и най-важното никога не са били вярни.

Това което се случва днес не знам как ще изглежда на фона на това което се случва утре. Но недей да вадиш разни глупости от миналия век.
    Брака сам по себе си нищо не означава. Хора се женят и разделят всеки ден, независимо дали имат деца, или не. Недей да правиш генерални изказвания за това какво е истина и какво не. Това ти го смяташ, че е така. Слагай едно "аз така мисля" или "по мое мнение", а не: не може да бъде считана .
    Може и още как, това че ТИ не я считаш, грам никакво значение не носи за хората около теб.
    И недей да правиш подобни изказвания - който много му се било съешавало да чака да станел готов да поеме отговорност за деца и жена? Сериозно? Секса отдавна не е само за разплод, влез в 21 век пак казвам.
    Ако искам каквото искам ще правя, не решаваш ти, не се опитвай да се налагаш и не си маскирай радикалното мнение в приказки за смърт нов живот и глупости на таркалета.
    Прекалено си консервативен и неспособен да вземеш в предвид чуждото мнение, за да те слуша някой.

Доскоро
    И твоите приказки звучат добре, особено за това, че бил на пиедистал; може би и много момичета споделят това ПРЕДИ обаче да им се стовари едно зачеване на главата. Тогава им ги разправяй тези тинтири-минтири. Ако едно момиче има поне малко чувствителност, (а повечето я имат в много голяма степен) от главата й набързо се изпраряват всички приказки за ободряващи тренировки в леглото, започва да изпитва обърканост, страх и глуха вина за това, че трябва да унищожи своето дете. Рекламите вече не са интересни и й се иска никога да не го е била правила. Поразпитай и ако успееш да получиш искрен отговор, си направи изводите.

А колкото до нейния подрастващ партньор - той изведнъж става много радикален, но обикновено в другата посока - към помятането. Нали него няма да го чегъртат отвътре, и неговия живот няма да бъде под риск..Като че ли детето не е и негово. Пък и почти сигурно ( факт - в поне едно 85 % от случаите) той ще си отиде един ден. Рядко хората се женят или продължават с приятеля/приятелката си от периода на подрастване. И какво тогава? За какво е бил този аборт? Защо момичето да загуби най-свидното си - едно дете, като в края на краищата е почти сигурно, че "бащата" (ако изобщо може да се нарече така) рано или късно ще си ходи. О, а иначе в леглото всички са голямата работа.

Попитай момичето, което е отворило темата как се чувства сега, влез й в душата и тогава възпявай двадесет и първи век и тръпнещите от наслада телесни клетки.

Препоръчвам ти да посетиш, ако можеш, една клиника-касапница за аборти. Няма да те пуснат, защото много от тях са нелегални, но в мрежата има доста материал. Поразгледай разкъсани на части бебета, окървавени момичета (това не го показват по телевизията) и други, изпаднали в психически шок, от който не могат да се възстановят с месеци; опитай, ако можеш, и от хапчетата за помятане, за да изпиташ върху себе си ефектите им, които са много далече от сексуалните наслади, а после вземи да възпяваш свободата.

Каквито и да са противозачатъчните, почти винаги се стига до забременяване - ако не веднага, то след време. Няма начин - природата е по-силна от всичките ни измислици. Въпросът не е дали ни е приятно в леглото - това е ясно, а какво да правим с "неканените" пришълци - наши деца - плът от плътта ни и кръв от кръвта ни? Ти какво предлагаш? Теб нали не са те пометнали, сега можеш да се разпореждаш с живота и смъртта на другите, говорейки че трябва да бъдат избивани, за да може кефът да бъде невърендинг (neverending) - безкраен!

Няма нищо страшно момичето да си остане девствено - нищо няма да й стане, само ползи има от това, и то големи; включително и подигравките и подмятанията на открехнатите, и те са й от голяма полза. Те няма никога да разберат какво е да се целомъдрен. Това е друга вселена, недостъпна за тях.

...Сексът бил на пиедистал. Нищо не би трябвало да бъде поставяно на пиедистал. Дори любовта - ако я сложиш на пиедистал, заприличва на карикатура.

Пак повтарям - ако някой не може да поеме отговорност за отглеждане на деца, да не дърпа приятелката си към леглото, защото рано или късно ще пострада тя. В това няма съмнение.

...А иначе другото, за което говориш ти го знаем всички. Моето куче също го знае много добре.

Доскоро

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Emilen
    Това сериозно ли питаш?
    малко черен хумор

Сега сериозно към автора:

Махни го. Явно нямате и двамата готовност да го гледате. По начина на изразяване и нещата които написа си личи. Предполагам, че сте около 20 годишни. Не ги слушайте откачалките където ви съветват да не го махате, няма те да го гледат после, а вие. Пак може да си направите като сте готови, стига с тия глупости за убииства, какво убиваш - зародиш...

Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4
    concordia ===>
    сериозно ?
    ...

Мега фен Аватара на Gr0zDan0v
    Град
    Софето ;d

Re: Спонтанен аборт

Цитирай Първоначално написано от 6ibanqka
    Цитирай Първоначално написано от bluePinkSky
    отивай на лекър, не прави глупости... сама...
    как може такива глупости да питате

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си