- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- християнството и прераждането
Християнството отхвърля ли прераждането ?И може ли да си християнин и да вярваш в прераждането?
Хем да, хем не, и по принцип може да вярваш, но това е сложна тема и повечето хора са неутрални по нея, в смисъл не се занимават с това, въпрос на светоглед е, но спокойно, можеш да вярваш.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
ми в библията си пише доста недвусмислено че човек "живее веднъж и умира". след това идва съд и който отива в рая получава вечен живот, а тези изпратени в огненото езеро "изживяват втора смърт" (да знам че е тъпо)
на някои места в библията се говори за хора чиито трупове са съживени, което е невъзможно ако душата е на друго място в това време
освен това и веднъж се описва историята на един пич който отива в ада веднага след като умира и от там е способен да говори с хората в рая - това, въпреки че противоречи на горните, показва че няма такова понятие
та с две думи много неща могат да стават след смъртта, но точно прераждане НЕ
напълно отделен въпрос е и че идеята е източна и следователно непозната по тези места (нито е описана или спомената в библията)
+ всичко това гигантското болшинство християни не вярват в прераждането
отговорът на въпроса ти е гръмко "нйе"
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Християнството не отхвърля прераждането.
И да,аз вярвам в него.![]()
залагам си двете ръце, трите тестиса и седемте ноздри че не си чела библиятаПървоначално написано от VaMpiRKaTaaa
аре кажи как моята теза се омаловажава, моля
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Понеже усещам накъде може да тръгнат нещата предупреждавам. Спазвайте добрия тон и се придържайте към темата, без лични нападки, обиди и т.н. В момента в които престане да бъде цивилизована дискусия, темата си отива + още нещо.
Аз пък съм християнин и вярвам в прераждането, така че твърдо да пък.Първоначално написано от Rebirthing
..което автоматично го прави истина![]()
Бе да ти кажа, хем го има, хем го няма, зависи от гледната точка, но бих казал че съществува.Първоначално написано от ZipFail
ми честно казано и тя не е зороастрийка най-вероятно, но ТИ от друга страна не си християнин според (до колкото си спомням) по-отявлените такива люде, които вече не се измежду форумно активните и в допълнение директно потъпкваш голяма част от правилата в библията, част от тях и лично от джизъса, лъжеш за съдържанието й и се опитваш да накараш хората да вярват нещо, което ти твърдиш че е истинско християнство, но до колкото ми е известно идеите ти не са споделятни от 99% от представителите на всичките 38 000 (официални) деноминации на религията
ти всъщност доста пълно имаш всичките характеристики на типичен "антихрист" до колкото може да се вярва на библията
деца, не слушайте тези отровни слова! току-виж ви е отвел от правия път и повел към някоя сатанинска, делечно-источна ерес![]()
The Bird of Hermes
Тъй е, аз съм Антихриста, и чрез този форум подготвям света за бъдещото господство на Новия Световен Ред, който аз представлявам.
В началото, вече сътворените (в) живи одушевени същества са се намирали в небитието т.е. в света на несътворените, създаден от Бог още в самото начало, там са душите, които Бог (все) още не е сътворил нито веднъж в съществуващи живи същества - тяхният брой е неизброим/безброен. Волята/Планът на Бог е да даде човешки живот на всяко(-а) едно(-а) от тях, Той не иска да има бавене, и понеже прераждането на одушевените същества би забавило хода на изваждане на несътворените от небитието и сътворяването им в този свят, поради задръстване на планетите с прераждащи се, и затова Бог по принцип не допуска да има прераждане. В същност сега съвсем скоро Той ще извади абсолютно всички намиращи се в небитието одушевени и ще им даде вечен живот, защото ако не го направи, тогава те ще бъдат ощетени откъм продължителност(-а) на вечният живот - в същност това е друга една от причините, поради която няма прераждане.
"Но все пак числото на израилтяните(т.е. на наследилите вечен живот) ще бъде като морския пясък, който не може да се претегли нито да се изброи; и вместо онова, което им се каза, че: Не сте Мои люде, ще им се рече: Вий сте чада на живия Бог." Осия 1: 10,
"А че мъртвите биват възкресени, това и Моисей показа в мястото дето писа за къпината, когато нарече Господа "Бог Авраамов, Бог Исааков и Бог Яковов". Но Той не е Бог на мъртвите, а на живите; защото за Него всички са живи." Лука 20: 37-38
Накратко : Не може. Дори да ни се иска да е другояче, защо ни е по-интересно и цветно нещата са такива. Ицето от кръста ще се обърне в гроба или там където е, ако ни чуе как смесваме отвъдния живот с прераждането.
Първоначално написано от Poraziava6taUsta
![]()
![]()
True story.
Много интересен отговор. Това в, което вярвяш и което е писано са две различни неща.Първоначално написано от Nam3less3
Това не значи, че ако вярвам в прераждането не съм християнин(тъй като аз съм си християнин), тъй че е възможно да вярваш в прераждането и да си християнин едновременно.
^ точно така. аз примерно вярвам в тор, озирис и кришна, но съм пълен атеист.
освен това обичам да ям кюфтета, хамбургери и бекон всеки ден, това не ми пречи да съм върл и стриктен вегетарианец - понеже аз съм пълен вегетарианец.
отделно и че съм негър, това че цялото ми семейно дърво са бели изобщо не ми пречи.
The Bird of Hermes
Ами ако тор, озирис и кришна са някакви извънземни същества(това не значи богове)?Първоначално написано от gandalfepi4
Ако съм мюсюлманин примерно и вярвям в Исус (че е извънземно) не ми премачи да съм мюсюлманин? Ти да не спадаш към мистичното християнство или се наричаше езотерично?Първоначално написано от Nam3less3
А и Nam3less3 нашия приятел gandalfepi4 се опитва явно да ти покаже една елементарна логика прераждане във християнстното не фигурира, както и във юдаизма и мюсюлманството. Прераждането е идея, която води началото си от индийските учения.
Nam3less3 пак затапен, опитва да увъртаПървоначално написано от Nam3less3
![]()
True story.
Вижте ся, аз си вярвам в прераждането просто ей тъй, щото си имам мой светоглед, но той не противоречи на християнския, а даже съвпада с него, тъй че не виждам нищо антихристиянско в това да вярваш в прераждането![]()
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101