- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- християнството и прераждането
"17:10 А учениците Му Го попитаха и думаха: защо пък книжниците казват, че първом Илия трябва да дойде?
17:11 Иисус им отговори и рече: Илия първом ще дойде и ще уреди всичко;
17:12 но казвам ви, че Илия вече дойде и го не познаха, а сториха му, каквото си искаха; тъй и Син Човеческий ще пострада от тях."
-Eвангелие от Матея.
Тук Исус направо намеква че Йоан Кръстител е преродения пророк Илия.
Не поставяй въпросителен знак там, където Бог е поставил точка.
[vbox7]http://www.vbox7.com/play:5bcbac11[/vbox7]
^ хе хе, в misquoting jesus има един доста забавен параграф точно за този текст
както и да е
Йоан 1:21
21И попитаха го: Тогава що? Илия ли си? И каза: Не съм. Пророк ли си? И отговори: Не съм.
+ това на кой му дреме бе кауин! нали самият боспод ясно и недвусмислено казва че хората не се прераждат
Евреи 9:27
27И тъй като е определено на човеците еднаж да умрат, а след това настава съд,
+ историята в която се казва че като умреш ДИРЕКТНО отиваш в ада или рая
22Умря сиромахът; и ангелите го занесоха в Авраамовото лоно. Умря и богаташа и бе погребан.
23И в пъкъла, като беше на мъки и подигна очи, видя отдалеч Авраама и Лазаря в неговите обятия.
24И той извика, казвайки: Отче Аврааме, смили се за мене, и изпрати Лазара да натопи края на пръста си във вода и да разхлади езика ми; защото съм на мъки в тоя пламък.
25Но Авраам рече: Синко, спомни си, че ти си получил своите блага приживе, така и Лазар злините; но сега той тук се утешава, а ти се мъчиш.
26И освен всичко това, между нас и вас е утвърдена голяма бездна, така че ония, които биха искали да минат оттук към вас, да не могат, нито пък оттам да преминат към нас.
27А той рече: Като е тъй, моля ти се, отче, да го пратиш в бащиния ми дом;
28защото имам петима братя, за да им засвидетелствува, да не би да дойдат и те на това мъчително място.
29Но Авраам каза: Имат Мойсея и пророците; нека слушат тях.
30А той рече: Не, отче Аврааме, но ако отиде при тях някой от мъртвите, ще се покаят.
31И той му каза: Ако не слушат Моисея и пророците, то и от мъртвите да възкръсне някой, пак няма да се убедят.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Казано е че пророк Илия ще предшества идването на Месията, Исус Христос казва че той вече е на земята, а кой предшества идването на Месията-Йоан Кръстител. Събери сега 2 и 2. А за някои духовно напреднали хора, каквито са пророците, е възможно да се преродят, с мисия от Бог. А като стана въпрос за възкръсване-самият Христос е възкръснал от мъртвите за да повярват хората.Първоначално написано от gandalfepi4
^ Йоан 1:21
21И попитаха го: Тогава що? Илия ли си? И каза: Не съм. Пророк ли си? И отговори: Не съм.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Илия е само символично име, което в превод означава: "онзи, който приготвя пътя за Господ", така че именно Йоан Кръстител е приготвял пътя за Господ, и затова именно той е Илия, който се е очаквало да дойдеПървоначално написано от Ironclad
"В ония дни дойде Иоан Кръстител и проповядваше в Юдейската пустиня, като казваше: Покайте се понеже наближи небесното царство. Защото този беше, за когото се е говорило чрез пророк Исаия, който казва: "Глас на един, който вика в пустинята: Пригответе пътя на Господа, Прави направете пътеките за Него"." Матей 3:1-3
по принцип прераждане няма
"(иначе Той трябва да е страдал много пъти от създанието на света); а на дело в края на вековете се яви веднъж да отмахне греха, като принесе Себе Си в жертва. И тъй като е определено на човеците веднъж да умрат, а след това настава съд, така и Христос, като биде принесен веднъж, за да понесе греховете на мнозина, ще се яви втори път, без да има работа с грях, за спасението на ония, които Го очакват." Евреи 9:26-28
А сигурен ли си, че Исус е възкръстнал?Първоначално написано от Ironclad
Ами другия Христос преди него? Той какъв е...да не да е миналия Исус???
А нпп...какво ще рече попринцип прераждане няма? А непопринцип?
Im back...
Тебе 2 бана не ти ли стигат ?
Нещо напреки...?Първоначално написано от ZipFail
Просто вчера видях, че пишете от недоимване какво да правите...и реших да се намеся!
И не...НЕ ми стигат! Аз съм неспираем!
Im back...
Somebody call a moderatorПървоначално написано от TheMightyNadenica
![]()
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Йеах, йеах...фаст, фаст, фастумгел имидиатли!Първоначално написано от Nam3less3
Im back...
Другия ХристосПървоначално написано от TheMightyNadenica
Да знаеш пич, друсането вреди на здравето
![]()
А ако искаш, утре ще ти напиша по-подробно за Възкресението, сега е късно и ми се спи![]()
Не му обръщай внимание на пубертетските "познания", прочел 1 книга за конспирациите, някой блог и форум на някой смешник за световната конспирация и изгледал 1 зейтгейст, и вече знае истината, а всичките сме били заблудени, а истина е нещо от типа на това, че Бог нямало, но имало нематериалното, където някви рептили-извънземни се хранели с човешки души или нещо таковаПървоначално написано от Ironclad
Много по-зле от гандалфския, който поне не изпада в конспирации![]()
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Браво богоулизан...Първоначално написано от Nam3less3
Момче, ти най-малко имаш право да ме коментираш...
Книги за конспирации не съм чел, не съм гледал "зейтгеист" все още, форуми не посещавам, изключая теена...и не всички...А главно ти!
То по тази логика няма и паралелни светове...няма душа, няма Слънце(мързи ма да каам що го давам за пример)... и тн! Защо нетленното трябва да се възприема като свръхестествено??? Представи си просто, че е съседния град, а ти нямаш бензин...и факта, че не можеш да го видиш и пипнеш не значи, че го няма...което пък не навежда на мисълта, че там има само светена вода!...
Im back...
Аз за "възкресението" знам перфектно...А иначе за другия Исус...аз имах 2 неща в предвид...Но ако искаш гледай, дори и по Нешанал Джиографик го дават, едно филмче.Казва се "Първия Исус?"...После ела ми казувай, че съм друсанПървоначално написано от Ironclad
![]()
Im back...
Книги не четеш, форуми не четеш, филми не гледаш. Откъде тогава всички тея знания бе ? Сигурно рептилите лично са те просветили в тайните си ?Или пък по собствени наблюдения си ги изградил ?
![]()
Ами срещу нас правят циркове...Аз като малък отидох да си играя с хипопотама, а той се оказа всевищния егрегор и повелител хем на тъмнината, хем на светлината...извади изпод опашката си един улук и ме трапна в лявата част на предния перчем...извиках мощно - "Holly mother of God"...и извднъж разбрах, че ми дошли прозрението...Първоначално написано от ZipFail
Im back...
Не избягвай темата, а ми отговори на въпроса![]()
Дали бих отговорил на човек, който постоянно се подиграва и се опитва(подчертавам - "опитва") да се изкара като нещо повече посредством убида и ирония...А и дори когато ме попита сега беше наспамилПървоначално написано от ZipFail
![]()
![]()
...така че не виждам смисал да си правя труда...Баш на зипFAIL....А и каквото и да кажа пак ще последва същото...
Im back...
Айде де, кажи откъде си набираш знанията ? Съвсем културно те питам![]()
Присмивайки ми се преди това най-подло!!!!!Първоначално написано от ZipFail
Im back...
И все пак няма да дадеш отговор, така ли ?
Еми не мисля да пиша от сърце(дет` се вика), а отсреща някои да ми се присмива най-открито...Първоначално написано от ZipFail
Но иначе за кои неща от къде ги знам....?????
Im back...
![]()
Както и да е , ако има прераждане - само от хора в хора или и в животни.
Ако и в животни се преражда - лоша работа. (Лошите ловци ги стрелят)
А иначе, за да си чист християнин трябва точно да спазваш библията , да си добър по душа.
Това, че всички българи се смятаме за християни - не е точно така..
То и с мюсулманите е тъй..
добре бе , нали всеки си тълкува библията по свой собствен начин ( в определени норми естественно)Първоначално написано от Nam3less3
по тая логика защо ние хората ( християните ) имаме право да отнемаме живота на други същества, създадени от бог
нали не трябва да убиваме , а всяко създание е божие творение
по моята логика всички християни трябва да ca вегетарианци
![]()
та по същата тази логика когато нещо е написано черно на бяло не се ли тълкува по един единствен начин
нямам желание да задълбавам .. надявам се поне някой да разбере какво имам в предвид
![]()
![]()
“Обичта е лукс, който можеш да си позволиш едва когато всичките ти врагове са
унищожени. Дотогава всеки, когото обичаш е заложник, който саботира куражът ти и
покварява преценката ти.”
- Орсън Скот Кард, "Империя"
^ абсолютно точно
според умни християни (което трябва да задоволи тапичката щото не са глупави, гадни, заблудени атеисти) хората би следвало да са вегетарианци според библията
http://www.thenazareneway.com/biblic...enis_giron.htm
The Bird of Hermes