- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Гриза си ноктите. Не мога да спра и не знам какво да правя..
Здравейте,
Предварително Ви се извинявам ,ако вече има такава тема. То ,че има, има ама не съм търсил.
Та такам. Вече от както помня, това са към 3 години гризане нанокти. Все се опитвам да се спра, но не мога и не мога. Не знам вече какво да правя. Това не върви на добре. Вече започнах да си гриза и кожичките на пръстите. Не знам какво ми става просто. Пръстите ми винаги са гадни и зачервени. Използвам горчив лак против гризане на нокти, но нещо така не ме спира... Помощ...
П.П. Давайте всякакви гнусотии, без да прекалявате , но да имат ефект !
Благодаря Ви !![]()
-Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
-Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!
Слагай си лют пипер..
Ще видиш,другият път като гризнеш,че ще ти е за последно...
![]()
![]()
Ще пробвамПървоначално написано от VaMpiRKaTaaa
![]()
-Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
-Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!
ти си ядеш ноктите ама да ме видиш мен . аз си ям кожата самия пръст и съм го яко оглозгала . нищо неможа да ме спре дори и пипера :Д
Видовете изкуство , което творим , са си просто занаятчийство . Най - великото изкуство е нашият живот - М.К.Ричардс !
Нещо скрите в нас ни правеше слаби , докато не открихме , че това нещо сме самите ние - Робърт Фрост !
Вика му се воля.
Е баш ноктите вече е гадно. Иначе за кожичките и аз си ги гриза постоянно.![]()
Ръкавици?![]()
Трябва ти няколко дни пълно спокойствие, без телефони, компютри и училище. Почивай си хубаво и не се притеснявай за простотии, и ще спреш![]()
В аптеките продават горчив, безцветен лак - против гризене на нокти. Действа.
Човека каза, че го е пробвал.Първоначално написано от Hassell
Пробвай тва с ръкавиците, не знам.
Аз пък имам друго такова. Не мога да спра да си беля устнитеСупер много ме боли, постоянно стигам до кръв, но само ги чакам леко да зарастнат и пак почвам
![]()
Logic is a systematic method of coming to the wrong conclusion with confidence.
Проявете малко воля ... трябва да се отвикне... другото е само моментно решение
Моите бижута http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=391647
И аз съм така и с устните и с ноктите и ковичките![]()
twoQ azz bQxx .. za tebe azz jivqx, n0 tii vsiichko pr0vaLii ii sarceto mii razbii
аз не кожичките аз пръстите . оглозгала съм ги яко ама тва не ме тревожи . и аз понеже съм с брекети и цяло парче месо по някой път си дърпам и като почне една кръв :ДДДДДДДДДДДДДДДДДДДдд
Видовете изкуство , което творим , са си просто занаятчийство . Най - великото изкуство е нашият живот - М.К.Ричардс !
Нещо скрите в нас ни правеше слаби , докато не открихме , че това нещо сме самите ние - Робърт Фрост !
Ако имаш воля, ще стане. Ако не, пробвай с ръкавици, както казаха преди мен.![]()
Wth r u talking about O.o~~Първоначално написано от gab4ooo
Logic is a systematic method of coming to the wrong conclusion with confidence.
Абее азз направо полудявамм.. на мен вече ми стана навик.. Греза си ноктите когато съм в училище, вкъщи, навън, та дори и пред телевизора.. Не мога и дори да си мечтая за маникюр. С какво ли не ги мазах.. нищо не помагаа.. понякога си казвам " СПРИ , какво правиш !? " и спирам... но за краткоо, и после айде пакк. За сега малко поспрях , ама да видим до кога ще я караме така !!
![]()
![]()
Ако взимах по 1 лев всеки път ,в който се смеех до сега да съм милиардерка.. : ))
оххх...и аз съм така .. ако има някоя част от тялото,която може да се гризне я гризкамм .. смис преди и устните си гризах,кожичките и ноктите обаче с устните спрях без да разбера .. т.е сигурно съм била много заета и докато се усетя устните си ми бяха станали нормални и нямаше къде да обеля от кожата и така и спрях,а попринцип имам хубави устни и реших да не си унищожавам..следващоото е да спра да си ям ноктите.. сигурно от 6,7 годишна си ям ноктите,а сега съм почти на 14 ... ужасно е да си гледам парчето нокът и да искам да се лакирам,а да не става .. ;д да не говорим колко пари съм изхарчила за изкуствени нокти .. ;д обаче оня ден нещо пак ми прищрака и си купил едни нокти от левчето,които не са лакирани,а са бели ииииииииии изрязах ги така както аз искам, т.е нормална големина .. колкото да мога да ги лакирам и да не ме е срам от тях .. и понеже самите изкуствени нокти са най-обикновенни и както казах даже не са лакирани и са супер меки .. таа..купих си loctite колкото и откачено да звучи и си ги залепих .. лакирах ги и воаляяяяяяя ... станаха жестокии!!даже най-добрите ми приятелки в първия момент не се усетиха обаче както и да го погледнеш не можеш да разбереш,че са изкуствени ..обаче аз постоянно си ги човърках и една вечер единия падна и понеже майка ми беше до мене ми каза да ги махна шот истинските ми нокти ще станат на гъз и незнам .. махнах ги и мамка му,ако продължа да си ги ям ще си сложа ноктопластика!
Р.Р нищо не ми помага ...нито лака на perfect,който е някакъв горчив,нито ръкавици ..абе нищо ... найстина си трябва воля,която аз до този момент не мога да събера ..!
Живеят само влюбените,останалите просто съществуват!
замени навика с друг навик...явно си нервен и неспокоен човек (ефект най-вероятно от компютърни игри или просто компютър) съветвам те като ти се догризат нокти... трябва да си 'барабаниш' с пръсти, ако се сещаш за какво говорямекичката част под нокътя - от другата страна на пръста, долната, когато се удря в предмет, макар и леко, успокоява нервите (бе чувала съм го някъде
) така ще се разсееш малко и постепенно, ако правиш това ВИНАГИ, когато искаш да си хапнеш вкусни бактериални нокти, но без изключения от сорта на "ама аз малко..", ще успееш да се отърсиш от навика :P успееех и дано си разбрал какво точно означава "барабанистване" с пръсти
^^
Последно редактирано от tattoobitch19 : 06-22-2012 на 07:37
Аз си купих някакво мазило против гризане на нокти. Е, толкова беше отвратително на вкус, че след това не си докосвах пръстите до устата поне 1 седмица само след едно намазване.
Това, което ползвах е на Aura в една червена кутийка.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Има лакове против това.Но се чудя как не ти действат .. Не ти ли е гаден вкуса им
?
Така ми беше с пръстите. Пуках ги постоянно, особено двата средни пръста. След време започнаха да ме болят. Но след като си намерих повечко неща с който да се занимавам спрях със този навик.
Другият път като пак искаш да си ги гризеш, се опитай да мислиш за нещо друго...
Слагай си лакове и си намери някво занимание, с което да си отвличаш вниманието, като ти се догризат![]()
аз пък си пипам кожичките, от години си ми е навик, много пъти съм спирала и почвала, трябва ти инат
Times have changed and times are strange
Here I come , But I ain't the same
И кво, са след като толкова много хора се изредихме да ти даваме съвети, понамали ли го тоя навик поне малко?