- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Лимонена диета ?
Четох в нета за тази диета,но всички мнение които намерих бяха "от утре почвам и аз" , "лимона е вреден" и бла бла.Въпроса ми е дали някой я е правил и има ли ефект ?
1ви ден- сутрин на гладно 1 изцеден лимон в 200 мл мин. вода.
2ри ден- по същия начин по 1 лимон сутринта и вечерта.
3ти ден- по същия начин, но сутрин, следобед и вечер по 1 лимон в 200 мл. вода.
4ти ден- 4 изцедени лимона в 1 литър вода- това го пиеш през целия ден.
5ти ден- същия като 3ти ден.
6ти ден- същия като 2ри ден.
7ми ден- същия като 1ви ден.
Общо лимони за цялата диета 16 бр.
П.С. Ядеш си колкото искаш- не го забравяй. "
За тази диета става въпрос,а чух и друга която действала много и мисля да пробвам нея.
7 лимона се настъргват с кората, смесват се с една опаковка лайка (100 гр.) и се накисват в 1,5 л. вода за 24 часа.
След това се прецеждат и получената течност (около 1,4 л.) се пие всяка сутрин на гладно 7 дни (горе-долу по 200 мл. на ден).
Е,какво мислите ?
Моля те шофирай внимателно.Пази живота на близките ни,любимите ни,нашия и своя !
не .. в тази диета пак си ядеш каквото искаш ,просто пиеш тази течност всяка сутрин , но не ти я препоръчвам, една приятелка си го направи и си го изпи сутринта и после цял ден повръщаше... ако търсиш нещо по лесно ,с което да забързаш метаболизма си и да се пречистиш може да пробваш да ядеш по 1 грейпфурт всеки ден (доста е полезен , а и казват ,че помага за отслабването) или пък може да пиеш сутрин и вечер вода с мед и канела ( диетата я има в гоогле, то не че е точно диета, аз го пиех това и не че бях заслабнала нещо,но със сиг се чусвах по ободрена ,кота я пиех )![]()
![]()
VampireLover3 мога да ти кажа само, че казаното от теб е пълна глупост.Не говори след като не си запозната.
Една приятелка беше на лимонена диета миналата пролетна ваканция, ядеше си каквото пожелае и каквото винаги си е ядяла, не се ограничаваше изобщо и отслабна с 16 кг.Наистина диетата е много добра, разбира се то всяко нещо си е и до организъм, но лично на нея добре и се отрази.Лятото и аз започнах нещо подобно, но не спазвах дните, а просто всяка сутрин изстисквах един лимон в 200 мл. вода и го пиех на гладно и имаше ефект.Не беше с някакви значителни кг., но се чувствах доста по-добре, а и аз нямам кой знае какво да свалям.Хубавото на тази диета е точно това, че не се ограничаваш от нищо.Пробвай я, може би ще има ефект и при теб.
За тази с лимонените кори за първи път чувам, но може и тя да е ефикасна.![]()
Пробвала съм и дветепри мене ефект имаше от варианта с лайката свалих главно см.
...установих, че тези, които докоснаха душата ми, не успяха да пробудят тялото ми, а онези, които докоснаха тялото ми, не успяха да достигнат до душата ми…
ха извинявам се не съм прочела най-важното П.С. Ядеш си колкото искаш- не го забравяй. ". Иначе така предполагам ще е по добре от колкото цял ден само на вода с лимон.
Но каква ще е ползата като изпиеш една чаша и след това се натъпчеш с един джоб или пица ? Хмм..
Е,всеки с поне малко мозък би се сетил да не се тъпче като прасе и да разчита само на лимоните.Лично аз от утре смятам да почна тази с лайката и след 7 дена ще пиша за ресултати,стискайте палци.![]()
И все пак ще се ограничавам де,няма да ям както каза пици и хамбургери на харабия![]()
Моля те шофирай внимателно.Пази живота на близките ни,любимите ни,нашия и своя !
Успехх.. пиши след това какво е станало.
- Ти колко кг искаш да свалиш? : ))
ами аз сега съм на един хранителен режим не е строг.. дали ще е проблем да го съчетая с тази първата диета![]()
• God is a D J •
правих лимонената диета преди известно време...и на 6тия ден, започнах да повръщам... но моя стомах е доста чувствителен и просто толкова кисело не ми понесе..за резултат..не знам, сякаш не бях доволна
Към VampireLover3 - честно да ти кажа мен не ме интересуват килограмите,ако ще и 100 да съм,ама да съм си слаба ^^. Аз искам да махам см,а както пишеше за лимоните,те точно това махали.Въпреки,че и много зависи от организма,някои свалят,някои не...надявам се да съм от първите.
А дали може да се съчетава,ами не знам,аз лично съм на една диета,но не знам как се казва,която се яде през 2 часа,но съвсем по малко - 100гр кашкавал,варено яйце,ябълка и тн... и мисля да ги съчетая...въпреки че мисля че не е добра идея да гладуваш и да ядеш лимони.Все пак е кисело и не знам...да не си докараш някоя язва.
И аз искам да махам см. От два месеца някъде съм на здравословно хранене и на лек спорт значително си промених фигурата и всички около мен го забелязват,но аз искам още да премахна от корема.. това ми е проблемната зона и понякога изглежда супер плосък, но след като хапна нещо се подува като балон - ужасно е ! И въпреки това съм свалила доста кг бях 52 сега съм 46-47, много добре се чувствам относно кг но самия корем ме дразни![]()
Охх до сега стъргах лимони,още ме болят ръцетеТа така аз сега чакам "отварата" да престой 24 часа и я почвам.На мен проблемните ми зони са паласките
Лятото ги бях махнала с едни упражнения,ама станах толкова несериозна и пак си ги върнах,че и двойно....та сега лимони,каране на колело,не ям и .. чакам
.
Дано да има ефект.
Понеже съм пробвала и двата варианта с лимона. Да ви дам един съвет, когато го пиете сутрин независимо дали е с лайката или без хапвайте повече даже и да е насила,за да си нямате проблеми със стомаха![]()
...установих, че тези, които докоснаха душата ми, не успяха да пробудят тялото ми, а онези, които докоснаха тялото ми, не успяха да достигнат до душата ми…
Да това и аз съм го чела,че трябва да се яде.Само,че той се пиеше на гладно,да кажем след 30-40 мин се хапва колко да не е без хич.
хих и аз имам, макар и да не се забелязват кой знае колко аз знам, че са там на топло под дрехитеПървоначално написано от SlowDownBaby
и ме дразнят. При мен има един проблем нито родителите нито приятелят ми ме харесват толкова слаба, но аз просто не се понасям такава и не мога да си представя да отида на плаж с някъв корем, ще ми бъде адски некомфортно.
А ти какви упражнения си правила ако не е тайна?![]()
да, от утре и аз я започвам, не е нищо особено при положение, че обичам толкова много лимони ... ще е удоволствие, естествено няма да ям шоколад и ще огранича въглехидратите
дано има ефект
Аз ще ти говоря тихо,
да ме чуеш само ти.
За мъничко до мен се спри.
И аз го гледах това с лимоните и лайката.. SlowDownBaby , колко големи лимони настърга ? И ако можеш кажи с какви упражнения стопи паласките и за колко време![]()
VampireLover3 А ти на какъв режим си, та си свалила толкова кг ?![]()
Sve sto je srcu drago daleko je..
Ами упражненията са ето тези : http://www.letsgym.com/2007/03/10/dosadnite-palaski/ и определено помагат,за два месеца ги махнах почти напълно,като го правех през ден.
А лимоните колко големи бяха...тва доста труден въпросами ддз лимон като лимон.Предполагам не бяха от най-малките,все пак трябва да има и сок,кажи речи средни.
И който почва диетата с лимоните нека после да сподели за резултата,че да знаят и другите.Аз за съжаление,че взема първата си чаша лимон чак в четвъртък сутринта,нали трябва да стой 24 часа,така че другата сряда очаквайте резултат ( да се надяваме)
Ами упражненията са ето тези : http://www.letsgym.com/2007/03/10/dosadnite-palaski/ и определено помагат,за два месеца ги махнах почти напълно,като го правех през ден.
А лимоните колко големи бяха...тва доста труден въпросами ддз лимон като лимон.Предполагам не бяха от най-малките,все пак трябва да има и сок,кажи речи средни.
И който почва диетата с лимоните нека после да сподели за резултата,че да знаят и другите.Аз за съжаление,че взема първата си чаша лимон чак в четвъртък сутринта,нали трябва да стой 24 часа,така че другата сряда очаквайте резултат ( да се надяваме)
Ами аз съм на здравословно хранене опитвам се да си направя такъв живота, че да не ям повече боклуци ... в началото не докосвах нито сладко нито солено,НЕ ПИЙ НИКАКВО ГАЗИРАНО САМО ВОДА, ядях само готвено , плодове и зеленчуци.. след това започнах да си позволявам малко сладко, но разбира се умерено не в големи количества. В училище преди ядях само солети/бейк ролс/активия и задължително една ябълка. Сега се отказах и от тези боклуци и си правя сандвич :Първоначално написано от sHaDy_sOuL
Сутрин: сандвич с черен хляб,краставичка и кашкавал + една ябълка
като гледам да се храня по едно и също време-8 часа
Обяд : Ям това което има вкъщи без хляб
Нещо като слетобеден обяд: ябълка
Вечер : или това което съм яла на обяд наполовина или някакви зеленчуци
и по късно ако не издържа си взимам още една ябълка.
Позволявам си всеки ден шоколад.
Водата е задължителна, но от както започнах да се храня по този начин не ми се пие толкова много, а не мога да пия по задължение.
Допълнително си правя упражнения те включват :
Tae Bo cardio - 40 мин (има го в замунда)
Въже- колкото издържа
И в часовете по физическо ако нямаме някаква определена задача задължително скачам на въже.
Между другото вече ми излезе и прякор - Ели ябълката
Преди бях много по стриктна и правех по хиляди упражнения на ден, но вече ме мързи, а и ми писнаха и си правя само това което най-много ми помогна (тези които казах по горе). Ако имаш възможност бягай. И така сега се чувствам хиляди пъти по добре, всички ми казват, че ще стана анорексичка, но това не е вярно. Пък и по-важно е как се чувстваш ти, а не какво мислят другите.
Всичко е в това което ядеш и по колко ядеш. Ако намалиш значително количеството на храната и се храниш по три пъти на ден ще свалиш, но все пак трябва да се откажеш и от вредните храни.
Да допълня, че пържените яйца спадат към вредните храни, но съм чела, че са много полезни така, че поне това си позволявам от пърженото. ;дд
SlowDownBaby - Благодаря ти , ще започна да ги правя пък да видим какво ще стане.![]()
Иииии за малко да забравя най-добре не се храни по късно от 20:00 - 20:30.
Знам,че това с часа е важно,но ми е най трудно.Сега е 21:00 и не се сдържах и изядох една краставицаИначе аз съм на една друга диета,в която ям през два часа,първия ден ми беше мнооого трудна,но сега честно казано се чувствам много добре и като я съчетавам с лимоните ще стане супер ( да се надяваме )
VampireLover3 като чета,твоето не е чак здравословна хранене,а просто внимаваш да не прекаляваш.Аз като се замисля,не ям кой знае колко вредно,просто имам тялото на баща ми и не мисля,че е заради това че си хапвам,като се има предвит че сутрин не ям,на обяд се случва много рядко да ям най много един бейкролс и вечер каквото има за вечеря и въпреки това не мога да сваля нищо.Знам че си е ген (за жалост) но нищо не пречи да опитам.
Ииии ще се старая да ям по здравословно като теб.![]()
а тази втората диета .. лимона и лайката с гореща вода ли трябва да се заливат или няма значение![]()
• God is a D J •
Със хладка,и аз се чудих ама нали лайката не трябва да се вари,значи е в хладка.![]()