- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Безпричинно отслабване
Здравейте.
Момиче съм, на почти 19 години /края на месеца ги навършвам/. Висока съм 1.63 и теглото ми обикновено е варирало между 50 и 52 кг.Напоследък обаче рязко свалих, за повечето хора 2-3 килограма не са кой знае колко много, но аз съм доста притиснена. Падам си леко хипохондричка и просто се побърквам докато чета публикациите из интернет. Най-лошото, е че си мисля, че имам рак.Сега сигурно някой ще си каже- "ебати злето", но наистина съм доста притиснена.
Ям нормално, толкова колкото и преди. Не се ограничавам, не спазвам диети и т.н. Ям от каквото и колкото ми се яде.
Та искам да попитам какъв е реда в моята ситуация. Смисъл ясно личен лекар, направление, но какви изследвания трябва да се направят?
Благодаря на всички, обърнали внимание на мен и проблема ми . (:
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
забравих да напиша, че преди известно време ми откриха киста на яйчника и скоро трябва да отида отново на преглед за да се провери дали се е спукала. в случай, че не е може ли това да е причината за загубата на килограмите? :С
Здрасти.
Искренно ти пожелавам да са ти чисти изследванията и да ти няма нищо.
Може да не е само от това.
Според мен е от стреса.
От стреса човек качва и сваля много бързо.
На мен от стрес например,ми е излязла една много грозна кафява егзема на ръката и поне 5г си седи.Пробвах всичко.С нищо не мога да я изчистя.И най-лошото е,че сърби и най-вече при нерви,и то много и се разранява все повече.Отделно,че при стрес получавам задух и едвам дишам.При всеки е различно.При теб най-вероятно е с килограмите проблема.Аз за успокоение пия мента валериян и глог,препоръчвам ти го и на теб.То е на билкова основа и БЕЗВРЕДНО,така,че може да пиеш и по 2хапчета.
каза че си падаш хипохондричка . аз съм същата . значи каза че си мислиш че ти има рак . и аз съм така . та по въпроса ти . от няколко месеца ме обземат такива мисли и в моя случай отслабвам . отслабнах с 5 килограма . но има и случаи в които хората от мисли напълняват . аз съшо щях да пиша тема понеже сега съм на диета . смис всичко си ям без хляб дори и шоколади и такива но ме е много страх да не отслабна защото ще се върнат лощите мисли за болести .
Видовете изкуство , което творим , са си просто занаятчийство . Най - великото изкуство е нашият живот - М.К.Ричардс !
Нещо скрите в нас ни правеше слаби , докато не открихме , че това нещо сме самите ние - Робърт Фрост !
A,и друго нещо много важно.
Трябва да мислиш позитивно.
Казвай си,че не си болна и,че нищо ти няма.
ЩЕ видиш как ще се почувстваш по-добре.
Чела съм много книги как хората се излекуват от неизлечими болести с позитивни мисли.Даже един мъж се беше излекувал от спин или рак с позитивни мисли.Колкото и налудничево да ти звучи сега,защото сигурно си отчаяна,е така.
Габи, така и не успях да разбера. Тези 5 килограма с диета ли си ги свалила или просто ей така буквално от нищото...?
от лоши мисли . мислих че имам рак и така всеки ден и 5 килограма свалих и от отслабването още по - лоши мисли . но някой хора от лоши мисли напълняват също .
Видовете изкуство , което творим , са си просто занаятчийство . Най - великото изкуство е нашият живот - М.К.Ричардс !
Нещо скрите в нас ни правеше слаби , докато не открихме , че това нещо сме самите ние - Робърт Фрост !
VaMpiRKaTaaa, благодаря ти за съветите. Опитвам се да мисля позитивно и да си повтарям, че всичко е самовнушение, но ми става супер гадно, когато мои съученици ме питат- на каква диета си, ооо много си отслабнала, ебати слабите крака имаш и т.н. Дори учителите коментират и ме питат какво става с мен... не знам, но е супер гадно, защото отслабването си остава, кантара показва по-малко, хората, около мен го виждат... не знам... просто имам чувството, че ще полудея...
Знам,че е трудно,но човек трябва да има много здрава и непоклатима психика,зада се справи с проблемите,каквито и да са те.Аз пък се чудя как да сваля 5-10кг,пробвала съм много неща,е нестава и нестава.Сигурно имам много слаб метаболизъм,но няма да се откажa.
Имам и друго питане.
Често припадам.
Съмнявам се в анемия,но може и да е,защото приемам много малко течности.Т.e.най-вече вода,а трябва.
Та..от кое по-вероятно да е според вас?
Няма да се плашиш. Хипохондрията ми е страх и с психиатър ми я избиваха от главата.![]()
Сваляла съм 6 кила от нищо. Да, буквално от нищо. Ям, не се ограничавам, не спортувам, но отслабвам. Случвало ми се е няколко пъти и нищо ми няма. Единственото, което леко ми притеснява, че свалените килограми не ги възвърнах. Най-много кило и израснах с 5-10 сантиметра.
I believe that time destroys everything. You can take one beautiful apple, red. After a while, it becomes shrivelled and full of worms, just like what happens to us.
-M.B.
Провери си кръвната захар. Когато е висока, е мн вероятно да отслабваш така. Аз съм така![]()
5.1 ми беше сутринта. миналата седмица чувствах постоянна сухота в устата. като цяло не пия вода, но може би за 1 седмица съм изпила поне 15 литра вода... в рода ми има диабетици и по майчина, и по бащина линия ...
Това,че постоянно чувстваш сухота и винаги си жадна ме навежда точно на тази мисъл..Първоначално написано от Seducti0n
но тогава, защо сутринта ми отчете 5.1?
да ти кажа аз почнах да чета една книга ,,подсъзнанието може всичко'' и тайната за тийнейджъри . про4ела съм ги по 100 пъти сигурно и като ги чета все едно съм в друго измерение . всички негативни мисли ми спряха и сега съм се насочила към по позитивни работи . купи си ги едни 20 лева ама ако не спреш сега и мислите ти ще стават все по лоши и просто в един момент ще ти дойде някъкав импулс който ще те накара да си посегнеш на живота .
Не знам,но при положение,че си имала/имаш диабетици в родът сигурно си предразположена към диабет,за това си ,направи си тест,или там каквото се прави за диабет..То аз преди години се съмнявах,че имам,за това ме командироваха 2седмици в болницата..е,откачих там..по цял ден седях със забити траби във вените...но слава богу нищо ми няма.Само астма дето имам,но това е отделен въпрос.Тя си е хронична и се появява най-силно сега пролетта..Axx..как я мразя пролетта.Вчера ходих на село и си носех с мен инхалатора и всякакви боклуци...като капки за очи..че става лошо иначе.
Ако имаш по-висока кръвна захар и се уморяваш бързо или се потиш, може да означава диабет. Баща ми има от 3 години диабет и преди да му го открият беше така.![]()
Измери си един ден 2 часа след хранене захарта..За сутрин ти е нормална кръвната захар.
Seducti0n,какво стана?
Направили си изследванията?
Как си?
Какво каза доктора?
Seducti0n, малко малка си за рак. Полов живот водиш ли? Цитонамазка правена ли ти е? Ако да, кога е последната?
Да си забелязала дланите ти да се потят, да са топли и меки като кадифе? Да си забелязала лесна умора, сърцебиене, екстрасистоли? Да си раздразнителна?
Менструалният ти цикъл нарушен ли е? Ако се притесняваш, че проблемът идва от кистата, по-логично би било при яйчникови проблеми да напълнееш.
Моят съвет е да те види гинеколог.
На твое място бих си направила глюкозотолерансен тест и бих пуснала и щитовидни хормони. Едно ехо на щитовидна няма да ти е излишно.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Моя много близка позната отслабна с около 10кг. , доста рязко именно от киста.![]()
Така,направих си изследвания на кръвта и урината и всичко е в норма. За кистата ще отида другата седмица, по-скоро не могат да ми запишат час. Иначе за щитовидната жлеза ще ходя при един професор тук, в София.
А не съм усетила изпотяване на дланите, но сутрин като изкачвам училищните стълби до третия етаж и след това ми става доста топло. Примерно мои ученици седят с якетата, аз по къс ръкав. Усещам и напрежение в гърлото, не постоянно. Адски много стрес ми се насъбра и разглеждах едни материали за паническото разстройство. Дадох си сметка, че голяма част от симптомите, които имам съвпадат.
Иначе съм по-сприхава покрай изпитите сега. Иначе цитонамазка не ми е правена никога. Последния ми менструален цикъл беше доста странен- кафеникъв и в оскъдни количества.
Водиш ли полов живот или не?
Изключена ли беше щитовидна/хипофизарна патология? Дали не е била на диета за редуциране на телесна маса?Първоначално написано от Infinity
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Водя, да.
Няма да е зле да ти се направи цитонамазна.