- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Как Тренирате,Как се храните ? :)
Темата е ясна.Нека всеки който не прояви мързел да опише накратко своя тренировъчен план и хранителен режим.
Моята схема е следната:
Тренирам 4 пъти в седмицата,като гърди и трицепси тренирам по два пъти.
Спазвам НВД-ВМ.
Ползвам кре алкалин (скайтек) и бцаа и глутамин(само след тренировка,понеже е бонус от залата в която тренирам).
Хайде вие сте
Направих темата,понеже умирам от скука,а и пък може да науча нещо повече.![]()
И ако я смятате за тъпа просто я подминете и недейте да пишете коментари не по темата.Благодаря.
A journey of a thousand miles begins with a single step..
You are never a loser until you quit trying..!
skype - adrenalincho__
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000929970991
Еми аз тренирам 5 пъти в седмицата.
Гърди-бицепс
Крака
Гръб
Рамо-трицепс
1 час кардио
Корем правя след крака и след кардио и това е..
Спазвам ВВД,в този период се опитвам да кача![]()
ПП: Как така ти дават безплатно добавки от залатаДа не си VIP
![]()
4 пъти тренирам и почти всичко го тренирам по 2 пъти без гърди,рамо и трапец и съм на ВВД
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
Ами не,просто със тренировката дават добавкаПървоначално написано от DownloadVirus
Но може и да се каже,че съм един вид ВИП
:P
![]()
skype - adrenalincho__
а някакви добавки взимаш лиПървоначално написано от awerw
аминота,креатин,протеинче, ейнер ?
![]()
щото ако я караш без мисля,че е доста трудно.
skype - adrenalincho__
Въобще не е трудно,и аз го карам без. Баш пък трудно не е , но те улесняват..Първоначално написано от Everytime
Добре бе! И аз искам така! Да ида да тренирам и да ми кажат "на ти 50 кила протеин и 5 кила креатин"Първоначално написано от Everytime
![]()
хмм.Значи възстановяването ви е повече от перфектно при 4 дни в седмицата интензивни тренировки и 3 дни почивка.
Така де вируса тренира 5 дни.
skype - adrenalincho__
Да ! Ама аз правя всяка мускулна група по 1 път!Първоначално написано от Everytime
Тренирам всеки ден,като един 3 дена в седмицата правя само част от упражненията.
Иначе кардио правя всеки ден!
В момента съм на НВД и от пилешки пържоли и варени яйца нищо чудно скоро да ми изникне човка![]()
Ям много домати и краставици също,както и кисело мляко![]()
няма да ти изникне човка спокоПървоначално написано от UNITED2
![]()
щом не съм почнал да кодкудякам сме добре хаха![]()
skype - adrenalincho__
Може да го правиш на сън!Първоначално написано от Everytime
може да хах![]()
![]()
skype - adrenalincho__
Не взимам добавкиИ както Вирус каза не е трудно.
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
3 пъти в седмицата
първи ден трицепс гърди
втори бицепс гръб
трети рамо,трапец крака
Не изчислявам колко точно протеини и въглехидрати са ми нужни,но спазвам определени правила.Сега ще ги постна:
1. 2-2,5 часа преди тренировка трябва да обезпечите организма си с умерено количество въглехидрати със среден гликемичен индекс и умерено количество протеини.
2. Протеините трябва да постъпят от храни, които се преработват лесно от организма. Не е правилно да се яде преди тренировка свинско, дори без тлъстини, и говеждо, тъй като някои меса се обработват дълго – до 9 часа след приемането им. Подходящи източници на протеини могат да бъдат: суроватъчен протеин, млечен протеин, неголямо количество варена риба, обезмаслена извара, нискомаслено сирене, нискомаслено кисело мляко. Помнете, че суроватъчният протеин трябва да се приеме 2 часа преди тренировката, а не 30-45 минути преди нея, както правят някои трениращи.
3. Въглехидратите трябва да ви дадат достатъчно енергия, но не бива да затормозяват храносмилането ви. По време на тренировката стомахът трябва да е почти празен, иначе в него могат лесно да започнат гнилостни процеси и отделяне на токсини. Както показва практиката, най-добри източници на въглехидрати преди тренировъчния процес се явяват белият ориз, бананите, ябълките, печените картофи или гейнер без подсладители.
4. 30-40 минути преди тренировка трябва да се приемат 5-7 грама аминокиселини (ВСАА). Можете да приемете и 1-3 грама аргинин – за по-добро кръвонапълване на мускулите.
5. След тренировка в организма се „отваря " така нареченият "белтъчно-въглехидратен" анаболичен прозорец – това е период, в който организмът 5-6 пъти по-бързо усвоява хранителните вещества. Но това не означава, че трябва да изядете голямо количество храна или да приемете много високо белтъчна храна, няма и да има полза от такъв „подвиг”. Кръвоснабдяването в стомаха още не се е възстановило. С други думи – не се тъпчете с много храна. Най-добре би било да вземете суроватъчен протеин (0,4-0,6 г на килограм маса) и въглехидрати с висок гликемичен индекс (0,8-1,0 г на килограм маса) – всичко това ще бъде усвоено идеално без разход на много енергия. Ако не ви се приема дори такава храна, можете да ползвате няколко капсули аминокиселини (най-добре ВСАА) и чаша-две сок.
6. Час, час и половина след тренировката неизбежно ще огладнеете и е необходимо да се нахраните пълноценно. Задължително е да включите обилно количество въглехидрати със среден или нисък гликемичен индекс и внушителна порция белтъчини.
7. Не пийте вода по време на ядене. Пийте между храненията, водата е важна за растежа на мускулите ви.
8. Тъй като в сегашните плодове няма много витамини и минерали, поради начина на отглеждането им, създайте си навик след закуска и вечеря да приемате витаминно-минерален комплекси.
да питам-тези правила добри ли са и ако може дайте някакъв друг
Възтановява се,защото е на ВВД,нека като мен да жули само зелени салата и месо да видим как ще е.Иначе зимата и аз се възтановявах така,а сега с течно амино се възтановявам ама нямам грам сила.Иначе изглеждам доста по як(от зимата),щото съм по релефен.
The time's for sobieski
Ми в момента тренирам така:
Сутрин разтягам 30-на минути.
Следобяда ходя на лост и успоредка, като ги редувам - единият ден лост, другият успоредка, без почивки. Редувам си в сериите широки, тесни хватове.
Веднага след това отивам да тичам. С умерено темпо (да мога да водя разговор докато бягам) докато не издъхна. Почивам малко и изкарвам 1-2 обиколки по-бързо.
Като свърша с тичането почвам различни видове ритници, комбинации на удари с ръце и крака (ако има кой да ми държи, ритам една ръкавица, иначе във въздуха). После бой със сянка и се прибирам.
Вечерта правя корем.
Преди да си легна разтягам втори път.
Когато намеря време през деня, без значение кога, тренирам за здравина на костите - юмруците, лактите и пищялите.
Хранителен режим не спазвам в момента, само след тренировки се захранвам. Ям квото има.
Общо взето спортувам, колкото да се поддържам във някаква форма. Скоро може да се захвана по-сериозно със спорт, но в момента много други неща ми занимават ума и заемат свободното време. Пък и пороци трябва да отказвам - пиене, пушене..
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Като цяло ти си активно спортуващ,браво!
Само пушенето и алкохола не очаквах от теб![]()
skype - adrenalincho__
Еми тренирам по 3-4-5 пъти седмично,според ентусиазмаИначе тренирам предимно с дъмбели и щанги и от време на време на лостове.А също за прасец 3 пъти качвам и слизам 3 етажа на пръсти с брат ми на гръб-50 кила
Не спазвам някакъв по-специален хранителен режим.Сега от 1 седмица наблягам на протеина,за да кача малко мускул
![]()
Как успявате в една седмица два пъти да тренирате една и съща група, при все че имате някаква почивка?
Audio ergo sum
Ако имаш добро възстановяване и хранене не е проблем.![]()
skype - adrenalincho__
Ай,ай,ай.Срам и позор! Резил голям!Първоначално написано от Everytime
Ама това,че си го признаваш е хубаво качество
![]()
Според мен,трябва се тренира според типа телосложение.Най-атлетичните мезоморфи могат да си позволят по няколко тренировки седмично.Хората среден тип до 3-4 пъти,а по-леките ектоморфи само 2 до 3 пъти седмично,може и през 2-3 дни.С по-къса тренировка,по-малко упражнения и по-дълги почивки.Първоначално написано от ArrowsOfDeath
от утре почвам по тая http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=399606
а храненето е предимно от
1.месо (телешко, свинско, рядко пилешко, риба-никога ... мн се дразня да разделям костичките от месото),
2. ориз около 4-5 КГ на седмица
3. много яйца 10-30бр (с жълтъците, има холестерол ама карай все някога се мре)
4. Кисело мляко от бабата 3-5КГ/седмица (няма нищо общо с купежното)
4. Банани и портокали - 10КГ на седмица
5. Шоколад - 700-1000 грама на седмица
6. Картофи - 25КГ чувал за месец
7. Бобови работи, баници, клинове .....
ям от 5 до 10 пъти на ден, нямам точно определен режим, огладнея ли - ЯМ.
Хляб не барам, това ме кара да ям поне на всеки 3 часа, понякога и по-често.
Алкохол, газирани работи няма .... пия само вода и айрян, нищо друго.
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
А за белия хляб какво ще кажете? В последно време го увеличих и смятам, че има голяма роля в това, че качих 2 кила за месец.
Audio ergo sum