- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Оплетена ситуация с момиче, чудя се как да действам
Здравейте! Преди време на училищна екскурзия си харесах едно момиче от съседния клас. Няколко пъти сме оставали насаме и сме си говорили - определено е мой тип, а и тя май ме хареса, поне като човек. Говорихме си някакви глупости, а и по-сериозни неща, галихме се, гушкахме се... едва ли не реших, че работата ми е уредена.
Да, ама не! Приятелките и се усетиха, че я харесвам, и като се почнаха едни подигравки!... Естествено, че тя се отдръпна - че кой обича да бъде обсъждан от всичко живо. Пояснявам - в училище ме имат за доста странен, та затова смятат, че е върховната екзотика да обърна внимание на някое момиче.
Сега в даскало често си говорим. Когато ме види, вади една супер чаровна усмивка и бузите и леко се зачервяват. Вчера, когато я поздравявах за успеха на някакво контролно, я прегърнах и усетих, как се разтрепери.
Проблемът обаче си остава - все е с приятелките си, а и на моменти чувствам, че като че ли ми бяга... Не съм от досадниците, не вися около нея през цялото време, че да се каже, че и досаждам. По-скоро може да я плаши натискът на другите, а може би неизвестното. Доколкото знам, досега не е имала приятел. И на мен ми е за сефте, де...
Преди малко разбрах, че ще има един доста подходящ за целта концерт, та и писах съобщение във Facebook да я поканя. Чакам отговор...
При тези условия просто се чудя, как да се сближим. Някакви съвети? И двамата сме на 15.
Поредният ученик в школата на живота...
на 15 ? тея нейните приятелки са някви лапетий, че кво му е смешното да си имаш приятел ? подигравали се били ем да те кат' са зле и са си няали до сега приятел и тр се подиграват..пфф лапешка работа
а доколкото до т'ва ми кажи й че я харесваш.. давай направо не се засягай от онези, които се смеят на..и аз нз на к'во ... и по-добре излезте на среща някъде другаде, а не на концерт..нз на кафе я покани..говорете кажи й какво шувстваш.. и азко тя каже, че също те харесва- давай целуни я . предложи й ... и така..
му boy
Уви, колкото и да са инфантилни, пак са и приятелки и явно се засяга от мнението им... нищо, че останах с впечатлението, че е абсолютен лидер в компанията си. Пък и просто разни шаврантии я закачат с глупости от типа на: "Ооо, кога ви е сватбата? Викайте ме за кум/шафер/кръстник/не знам какъв още..." Просто не ми се вярва, че това са хора на 15-16 години!
А и пак, дори ако наистина ме харесва (дано е така), явно е доста объркана... Логично, щом и е за пръв път, ама стига това да не попречи някак. идеята е още някак да поразтопя леда, преди вече да я поканя да се видим на 4 очи. Как може да стане това при тези условия?
Контактувай с нея,опитай се да се сближиш и с приятелките й,щом толкова ги слуша (а по начина по който ги описваш ми изглеждат недорасли и смешни ).Заговаряй я по-често и някой път просто я покани да излезете някъде
Така и не ми отговори на поканата, при все, че си е влизала в профила. Много е объркващо така - хем на моменти съвсем открито ме сваля, хем се бои да останем на 4 очи. Може би сега, като е счела, че няма нужда дори и с "Не." да ми отговори, няма да е зле няколко дена да не и обръщам внимание - ей така, да разбере, че не е хубаво така. От друга страна, няма ли да е хлапешко така и дали няма да е по-разумно да се държа, все едно нищо не е станало?
, няма да е зле няколко дена да не и обръщам внимание - ей така, да разбере, че не е хубаво така. От друга страна, няма ли да е хлапешко така и дали няма да е по-разумно да се държа, все едно нищо не е станало?[/quote]
Идеята да не й обръщаш внимание не ми харесва особено... Според мен 1во се опитай да й бъдеш хипер близък приятел, но не я притискай. Уговаряйте си срещи с общи приятели... тъкмо и онези нейните приятелки да те опознаят и да спрат да я подиграват. След това може да я поканиш да излезете само двамата...![]()
Първоначално написано от gangstalove
Идеята да не й обръщаш внимание не ми харесва особено... Според мен 1во се опитай да й бъдеш хипер близък приятел, но не я притискай. Уговаряйте си срещи с общи приятели... тъкмо и онези нейните приятелки да те опознаят и да спрат да я подиграват. След това може да я поканиш да излезете само двамата...[/quote]
Трагедията е в това, че пъво, с общите приятели няма какво да си кажем, а второ, да си утвърждаваш позициите като приятел винаги е леко рисковано... Правил съм така, накрая, когато предложих на момичето, получих отговор: "Извинявай, ама приятелството ни ми е прекалено ценно, за да го рискуваме...". Толкова усилия, и за какво... за едно "приятелство", което се разпадна в мига, в който тя си намери гадже.
Кефиш ме. Ако бяха повечето 15 годишни като теб... щеше да е чудно.
Според мен тва, че си я поканил на концерт е много добър ход, защото е тъпо, клиширано и еднотипно ходенето на кафе...
Ако концерта още не е минал, като я видиш я питай дали е видяла съобщението ти и я питай съгласна ли е. Очи в очи е друго.
Иначе се опитай да си поговориш с нея, кое я притеснява и т.н, обясни й,че няма от какво да се притеснява и да приема "подиграването" на другите на шега. Като питат "Кога е сватбата", казвате "Скоро, ще ви пратим специална покана"... бъзикайте се и вие с тях. Понякога това не се прави от гавра и за да се подиграват, може да ви се радват и просто се бъзикат.
Ако видиш, че пак се дърпа, както каза, спри да й обръщаш внимание няколко дена.
Умен си и ги осъзнаваш работите и мисля, че ще имаш успехи с момичетата като цяло ;р
Айде, успех![]()
Що се касае концерта - няма да може да дойде, защото утре си празнува именния ден. Нищо, аз не се отказвам лесно!
Успях малко да си початя с нея сега... Все ми задава разни лични въпроси, та може това да е признак на интерес... Вярно, и аз гледам да не оставам по-назад... естествено, все в рамките на приличното.
Първо ми отговори на въпроса,ако наистина и двамата се харесвате,какво ви пука от т.нар.'приятелки'?Нека си мислят и говорят,каквото си искат.Не трябва да ви дреме.Важни сте ВИЕ,а не околните..
Действай момко.
Действай.
Вместо него, аз ще направя предположение за отговора. На 15 години бъдещите дами и господа, се интересуват повече от мнението на околните от това дори на собствените си родители. И другите са важни и за да докажа думите си ще си позволя в следващото изречение да се отклоня от темата. Народните поговорки и пословици са издържали най-сериозния тест на света -времето, също както музиката на Бетовен да кажем. В този ред на мисли е й поговорката : "Кажи ми кои са приятелите ти, за да ти кажа какъв си." Следователно приятелите и околните са също много важни особено в преходните години на побертета!Първоначално написано от VaMpiRKaTaaa
Моят съвет към теб е да се постараеш да докажеш на приятелките й какъв си наистина, така им затваряш устите. Не се показвай като любопитко, избягвай " стария градски хумор" и се докажи ПЪРВО пред себе си! Поставяй си цели и ги гони!
^1.Мнението на хората не те изгражда като личност.Също така не изгражда характера на даден човек.Първоначално написано от WrongLife
2.Не можеш да съдиш за човек по приятелите му,защото всеки човек си е индивидуален.
Пич... не мисля, че имаш нужда от нашите съвети. Действаш си много добре за момента, ако питаш мен.Сякаш ти идва натурално да го правиш. Това е добре.
Добре казано. Определено умее да преценява следващия си ход.Първоначално написано от GregoryHouse
![]()
Мойтъ' е най-красива!
Ако наистина мислиш, че проблемът е в това, че обкръжението й не те приема, то тогава най-добре я покани да се видите извън училище, където те ги няма, за да можеш спокойно да й завъртиш главата. Явно момичето ти се кефи![]()
I have the thin line between
destruction and creation
drawn through me.
For that
I am cursed to never feel the peace in rest
and to find
new begginings in my restless soul.
I will never get the approval of the people
that are close to me,
but I hope to get it from a greater power.
For that
I accept myself the way I am today
and hope to find
the strenght to do the same tomorrow.
Колега Fly320, тягата на To/GA, нядявам се да ме разбирате!
В житейски контекст и също толкова успешно и в един по-интимен контекст, а именно- самозадовояването, държа да отбележа: Силата не решава нищо! Уважението, докосването е всичко.