.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 16 от общо 16

Hybrid View

Оплетена ситуация с момиче, чудя се как да действам

Здравейте! Преди време на училищна екскурзия си харесах едно момиче от съседния клас. Няколко пъти сме оставали насаме и сме си говорили - определено е мой тип, а и тя май ме хареса, поне като човек. Говорихме си някакви глупости, а и по-сериозни неща, галихме се, гушкахме се... едва ли не реших, че работата ми е уредена.

Да, ама не! Приятелките и се усетиха, че я харесвам, и като се почнаха едни подигравки!... Естествено, че тя се отдръпна - че кой обича да бъде обсъждан от всичко живо. Пояснявам - в училище ме имат за доста странен, та затова смятат, че е върховната екзотика да обърна внимание на някое момиче.

Сега в даскало често си говорим. Когато ме види, вади една супер чаровна усмивка и бузите и леко се зачервяват. Вчера, когато я поздравявах за успеха на някакво контролно, я прегърнах и усетих, как се разтрепери.

Проблемът обаче си остава - все е с приятелките си, а и на моменти чувствам, че като че ли ми бяга... Не съм от досадниците, не вися около нея през цялото време, че да се каже, че и досаждам. По-скоро може да я плаши натискът на другите, а може би неизвестното. Доколкото знам, досега не е имала приятел. И на мен ми е за сефте, де...

Преди малко разбрах, че ще има един доста подходящ за целта концерт, та и писах съобщение във Facebook да я поканя. Чакам отговор...

При тези условия просто се чудя, как да се сближим. Някакви съвети? И двамата сме на 15.
    Поредният ученик в школата на живота...

Повече от фен Аватара на IQA
    Град
    WONDERLAND *
    на 15 ? тея нейните приятелки са някви лапетий, че кво му е смешното да си имаш приятел ? подигравали се били ем да те кат' са зле и са си няали до сега приятел и тр се подиграват..пфф лапешка работа
    а доколкото до т'ва ми кажи й че я харесваш.. давай направо не се засягай от онези, които се смеят на..и аз нз на к'во ... и по-добре излезте на среща някъде другаде, а не на концерт..нз на кафе я покани..говорете кажи й какво шувстваш.. и азко тя каже, че също те харесва- давай целуни я . предложи й ... и така..
    му boy

Уви, колкото и да са инфантилни, пак са и приятелки и явно се засяга от мнението им... нищо, че останах с впечатлението, че е абсолютен лидер в компанията си. Пък и просто разни шаврантии я закачат с глупости от типа на: "Ооо, кога ви е сватбата? Викайте ме за кум/шафер/кръстник/не знам какъв още..." Просто не ми се вярва, че това са хора на 15-16 години!

А и пак, дори ако наистина ме харесва (дано е така), явно е доста объркана... Логично, щом и е за пръв път, ама стига това да не попречи някак. идеята е още някак да поразтопя леда, преди вече да я поканя да се видим на 4 очи. Как може да стане това при тези условия?

Супер фен Аватара на ivcheto0o
    Град
    Варна
    Контактувай с нея,опитай се да се сближиш и с приятелките й,щом толкова ги слуша (а по начина по който ги описваш ми изглеждат недорасли и смешни ).Заговаряй я по-често и някой път просто я покани да излезете някъде

Така и не ми отговори на поканата, при все, че си е влизала в профила. Много е объркващо така - хем на моменти съвсем открито ме сваля, хем се бои да останем на 4 очи. Може би сега, като е счела, че няма нужда дори и с "Не." да ми отговори, няма да е зле няколко дена да не и обръщам внимание - ей така, да разбере, че не е хубаво така. От друга страна, няма ли да е хлапешко така и дали няма да е по-разумно да се държа, все едно нищо не е станало?

Banned
    , няма да е зле няколко дена да не и обръщам внимание - ей така, да разбере, че не е хубаво така. От друга страна, няма ли да е хлапешко така и дали няма да е по-разумно да се държа, все едно нищо не е станало?[/quote]

Идеята да не й обръщаш внимание не ми харесва особено... Според мен 1во се опитай да й бъдеш хипер близък приятел, но не я притискай. Уговаряйте си срещи с общи приятели... тъкмо и онези нейните приятелки да те опознаят и да спрат да я подиграват. След това може да я поканиш да излезете само двамата...

Цитирай Първоначално написано от gangstalove
    , няма да е зле няколко дена да не и обръщам внимание - ей така, да разбере, че не е хубаво така. От друга страна, няма ли да е хлапешко така и дали няма да е по-разумно да се държа, все едно нищо не е станало?

Идеята да не й обръщаш внимание не ми харесва особено... Според мен 1во се опитай да й бъдеш хипер близък приятел, но не я притискай. Уговаряйте си срещи с общи приятели... тъкмо и онези нейните приятелки да те опознаят и да спрат да я подиграват. След това може да я поканиш да излезете само двамата... [/quote]
    Трагедията е в това, че пъво, с общите приятели няма какво да си кажем, а второ, да си утвърждаваш позициите като приятел винаги е леко рисковано... Правил съм така, накрая, когато предложих на момичето, получих отговор: "Извинявай, ама приятелството ни ми е прекалено ценно, за да го рискуваме...". Толкова усилия, и за какво... за едно "приятелство", което се разпадна в мига, в който тя си намери гадже.

Супер фен Аватара на djipsito
    Кефиш ме. Ако бяха повечето 15 годишни като теб... щеше да е чудно.
    Според мен тва, че си я поканил на концерт е много добър ход, защото е тъпо, клиширано и еднотипно ходенето на кафе...

Ако концерта още не е минал, като я видиш я питай дали е видяла съобщението ти и я питай съгласна ли е. Очи в очи е друго.

Иначе се опитай да си поговориш с нея, кое я притеснява и т.н, обясни й,че няма от какво да се притеснява и да приема "подиграването" на другите на шега. Като питат "Кога е сватбата", казвате "Скоро, ще ви пратим специална покана"... бъзикайте се и вие с тях. Понякога това не се прави от гавра и за да се подиграват, може да ви се радват и просто се бъзикат.

Ако видиш, че пак се дърпа, както каза, спри да й обръщаш внимание няколко дена.

Умен си и ги осъзнаваш работите и мисля, че ще имаш успехи с момичетата като цяло ;р

Айде, успех

Що се касае концерта - няма да може да дойде, защото утре си празнува именния ден. Нищо, аз не се отказвам лесно!

Успях малко да си початя с нея сега... Все ми задава разни лични въпроси, та може това да е признак на интерес... Вярно, и аз гледам да не оставам по-назад... естествено, все в рамките на приличното.

Град
    София
    Първо ми отговори на въпроса,ако наистина и двамата се харесвате,какво ви пука от т.нар.'приятелки'?Нека си мислят и говорят,каквото си искат.Не трябва да ви дреме.Важни сте ВИЕ,а не околните..
    Действай момко.
    Действай.

Супер фен Аватара на WrongLife
    Цитирай Първоначално написано от VaMpiRKaTaaa
    Първо ми отговори на въпроса,ако наистина и двамата се харесвате,какво ви пука от т.нар.'приятелки'?Нека си мислят и говорят,каквото си искат.Не трябва да ви дреме.Важни сте ВИЕ,а не околните..
    Действай момко.
    Действай.
    Вместо него, аз ще направя предположение за отговора. На 15 години бъдещите дами и господа, се интересуват повече от мнението на околните от това дори на собствените си родители. И другите са важни и за да докажа думите си ще си позволя в следващото изречение да се отклоня от темата. Народните поговорки и пословици са издържали най-сериозния тест на света -времето, също както музиката на Бетовен да кажем. В този ред на мисли е й поговорката : "Кажи ми кои са приятелите ти, за да ти кажа какъв си." Следователно приятелите и околните са също много важни особено в преходните години на побертета!
    Моят съвет към теб е да се постараеш да докажеш на приятелките й какъв си наистина, така им затваряш устите. Не се показвай като любопитко, избягвай " стария градски хумор" и се докажи ПЪРВО пред себе си! Поставяй си цели и ги гони!

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от WrongLife
    Вместо него, аз ще направя предположение за отговора. На 15 години бъдещите дами и господа, се интересуват повече от мнението на околните от това дори на собствените си родители. И другите са важни и за да докажа думите си ще си позволя в следващото изречение да се отклоня от темата. Народните поговорки и пословици са издържали най-сериозния тест на света -времето, също както музиката на Бетовен да кажем. В този ред на мисли е й поговорката : "Кажи ми кои са приятелите ти, за да ти кажа какъв си." Следователно приятелите и околните са също много важни особено в преходните години на побертета!
    Моят съвет към теб е да се постараеш да докажеш на приятелките й какъв си наистина, така им затваряш устите. Не се показвай като любопитко, избягвай " стария градски хумор" и се докажи ПЪРВО пред себе си! Поставяй си цели и ги гони!
    ^1.Мнението на хората не те изгражда като личност.Също така не изгражда характера на даден човек.
    2.Не можеш да съдиш за човек по приятелите му,защото всеки човек си е индивидуален.

Пич... не мисля, че имаш нужда от нашите съвети. Действаш си много добре за момента, ако питаш мен. Сякаш ти идва натурално да го правиш. Това е добре.

Lupus in fabula

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php - Онлайн кирилизатор!

Цитирай Първоначално написано от GregoryHouse
    Пич... не мисля, че имаш нужда от нашите съвети. Действаш си много добре за момента, ако питаш мен. Сякаш ти идва натурално да го правиш. Това е добре.
    Добре казано. Определено умее да преценява следващия си ход.
    Мойтъ' е най-красива!

Мега фен Аватара на Josefinne
    Град
    FoReVeR LoST
    Ако наистина мислиш, че проблемът е в това, че обкръжението й не те приема, то тогава най-добре я покани да се видите извън училище, където те ги няма, за да можеш спокойно да й завъртиш главата. Явно момичето ти се кефи
    I have the thin line between
    destruction and creation
    drawn through me.

For that
    I am cursed to never feel the peace in rest
    and to find
    new begginings in my restless soul.

I will never get the approval of the people
    that are close to me,
    but I hope to get it from a greater power.

For that
    I accept myself the way I am today
    and hope to find
    the strenght to do the same tomorrow.

Град
    Дрезден
    Колега Fly320, тягата на To/GA, нядявам се да ме разбирате!
    В житейски контекст и също толкова успешно и в един по-интимен контекст, а именно- самозадовояването, държа да отбележа: Силата не решава нищо! Уважението, докосването е всичко.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си