.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12

вашето мнение

Здравейте ! Ще бъда кратка .. имам географски език (бял) ии искам да попитам,когато се целувам с език дали усещането ще е някво различно .. мерси предварително .. ааа и не съм сигурно дали темата трябва да е в този раздел

Голям фен Аватара на xSANYAx
    Искаш да кажеш,че ти е обложен,нали? Ако е това,няма причина да е различно усещането.
    • Обичай,за да те обичат! •

Повече от фен Аватара на Red_Hair
    за усещането незнам но от медицинска гледна точка обложения език крие проблеми с други органи

Никъде не съм писала,че езикът ми е обложен .. езикът ми е ГЕАГРАФСКИ ии съм си родена с такъв език .. а разлика между обложен и географски доколкото знам ИМА !

То усещането ще е същото, но ако имаш супер лош дъх на партньорът ти няма да му е много приятно.
    Както каза Red_Hair обложеният език е причина да имаш проблем с други органи. Зависи какво си яла, колко си яла и т.н. По този начин организмът се бори с токсините. За около седмица-две предполагам, че ще ти се изчисти.

GIVE... but don't allow yourself to be USED..
    LOVE...but don't allow your heart to be ABUSED..
    TRUST... but don't be NAIVE..
    LISTEN... to others but don't lose your OWN VOICE.

географски *

WishICouldForgetYou за трети път .. езикът ми е ГЕОГРАФСКИ,а не обложен иии разлика ИМА !!

Голям фен Аватара на xSANYAx
    То всъщност какво означава това географски език?
    • Обичай,за да те обичат! •

Извинявай, взех под внимание това, което са написали по-долу и така.
    Ами значи.. аз не съм имала такова нещо никога... но щом като имаш географски език значи, че имаш хиперкератинизация на филиформните папили.. това е вроговяване .. и не знам ... може би наистина може да е различно усещането

Но пак ти казвам.. това нещо е 100% свързано с лошо храносмилане или дори матаболитни нарушения като захарен диабет и други заболявания, локални химични въздействия - хранителни и сладки оцветители и консерванти, антибиотици, хигиенни и козметични средства. А ако пушиш може да се дължи и на прекомерното тютюнопушене свърано с лоша устна хигиена.

А можеш да приложиш следното лечение:
    Редовно третиране гърба на езика с мека четка за зъби самостоятелно или добавяне на воден разтвор на урея или 0,05% на Ретин А, който води до опадане на хиперкератозата (вроговяването). При значителни наслоения от вроговения епител може да приложи кюртиране или елктрокоагулация. С 1 дума - трябва да имаш много добра устна хигиена и ще се оправиш.

xSANYAx амииии по езика има бели ивици,които оформят нещо като петна на езика и наподобяват географска карта,а от там идва и наименованието му,дано се изразих добре

WishICouldForgetYou олее незнам,но аз лично не съм чувала такива неща като например за лошото храносмилане,захарният диабет ии така нататък както споменах аз съм си родена с такъв език,а и не само аз попринцип географския език не си получава постепенно,аа той си е по рождение ии тва за заболяванията нещо не сe връзва.Единственото нещо,когато имаш такъв език е че си предразположен към алергии ..

Еми щом така си се родила... не мога да ти помогна. Не знам... аз преди доста време съм чела в интернет за разни такива заболявания...
    Ти не се стряскай де... щом си си родена така.. значи не е свързано с тези неща.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си