.

Виж резултатите на анкетата: Кръжок по сексология в училищата

Гласували
14. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • За

13 92,86%
  • Против

1 7,14%
Отговор в тема
Резултати от 1 до 8 от общо 8
    Супер фен Аватара на djipsito

Кръжок по сексология в училищата

Здравейте!

Понеже стана на въпрос в една тема в раздел "Секс", за това да се въведат учебни часове по сексология, ми хрумна да направя такава тема и да видя какво мислите. Какво предпочитате ? Бихте ли предложили на учителите и/или директора идеята за кръжок веднъж в учебната година, за 2-3 часа ?
    Мислите ли, че има място за притеснение от темата ? Бихте ли посещавали кръжока ? Смятате ли, че може да се научи нещо от него ?

Коментар на един съфорумник:

Цитирай Първоначално написано от Greennight
    А тия от МОН искали да въвеждат час по сексуално образование,щото сме били неграмотни

Цитат от моя коментар от темата в "Секс":

Не знам за специален учебен час, ама при нас правиха всяка година (избират един ден и примерно заменят 3 учебни часа) нещо като кръжок. Идваха сексолози и ни говориха, задаваха ни въпроси, деляха ни на групи, караха ни да рисуваме примерно къде мислим, че има ерогенни зони и такива неща. После момчетата задаваха въпроси на момичетата и обратно (на който квото му е интересно).

От тва доста се учи, можете да предложите на учителите или на директора такава идея, мисля, че ще е полезно за навлизащите в пубертета.

anonymous546178
    Guest
    Ами по правилно е да се каже часове по сексуално и репродуктивно здраве и да ЗА съм такива.. кръжоци... щото ако прегледаш раздел Секс, ще установиш, че 90% от пишещите са сексуално неграмотни (виж въпросите, свърши ми в устата, бременна ли съм и може ли да се забременее ако не използваме презерватив и не е свършил в мен). Очевидно това не се говори достатъчно в училище

Град
    София
    Като цяло не е лоша идеята.Може да го направят по 2-3 часа на срок примерно,както имахме за Безопасност на пътя.Поне ще им обяснят основните неща на неграмотниците и няма да има теми от сорта на "Свършиха ми на крака,брменна ли съм ?".
    DaughterOftheDevil
    CherryBell13 <3
    icebullet14 <3

Мега фен Аватара на Biskfitka
    Съгласна съм,много добра идея.Пък и часове за практика ако има..ехехеее

Повече от фен
    Твърдо за, и това, че сме неграмотни (или то поне една недопустимо голяма част) си е вярно. Не че не може да се намери информация за всичко в интернет, но е хубаво да се натяква на младите днешно време, че презервативите не са толкова скъпи и не е лошо да се използват.

Едит: такова нещо като притеснение няма, учителите не падат от луната и много добре знаят какви въпроси ги вълнуват децата.
    МОМЧЕ

Супер фен Аватара на djipsito
    Става въпрос за това дали младежите се срамуват да говорят за секс.

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    трябва да има според мен.
    за да може после да няма теми тук като "бременна ли съм", "станало ли е нещо" и т.н.

ние сме имали само 2 часа..ама то не беше относно секса..ами относно болестите и женските въпроси..и бяхме само момичета.
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Мега фен Аватара на iiordanova
    Според мен трябва да има.
    Младото поколение трябва да сме добре информирани. А съм сигурна, че повече от половината на това младо поколение не знае елементарни неща.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си