- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Кръжок по сексология в училищата
Здравейте!
Понеже стана на въпрос в една тема в раздел "Секс", за това да се въведат учебни часове по сексология, ми хрумна да направя такава тема и да видя какво мислите. Какво предпочитате ? Бихте ли предложили на учителите и/или директора идеята за кръжок веднъж в учебната година, за 2-3 часа ?
Мислите ли, че има място за притеснение от темата ? Бихте ли посещавали кръжока ? Смятате ли, че може да се научи нещо от него ?
Коментар на един съфорумник:
Първоначално написано от Greennight
Цитат от моя коментар от темата в "Секс":
Не знам за специален учебен час, ама при нас правиха всяка година (избират един ден и примерно заменят 3 учебни часа) нещо като кръжок. Идваха сексолози и ни говориха, задаваха ни въпроси, деляха ни на групи, караха ни да рисуваме примерно къде мислим, че има ерогенни зони и такива неща. После момчетата задаваха въпроси на момичетата и обратно (на който квото му е интересно).
От тва доста се учи, можете да предложите на учителите или на директора такава идея, мисля, че ще е полезно за навлизащите в пубертета.
Ами по правилно е да се каже часове по сексуално и репродуктивно здраве и да ЗА съм такива.. кръжоци... щото ако прегледаш раздел Секс, ще установиш, че 90% от пишещите са сексуално неграмотни (виж въпросите, свърши ми в устата, бременна ли съм и може ли да се забременее ако не използваме презерватив и не е свършил в мен). Очевидно това не се говори достатъчно в училище![]()
Като цяло не е лоша идеята.Може да го направят по 2-3 часа на срок примерно,както имахме за Безопасност на пътя.Поне ще им обяснят основните неща на неграмотниците и няма да има теми от сорта на "Свършиха ми на крака,брменна ли съм ?".
DaughterOftheDevil
CherryBell13 <3
icebullet14 <3
Съгласна съм,много добра идея.Пък и часове за практика ако има..ехехеее![]()
Твърдо за, и това, че сме неграмотни (или то поне една недопустимо голяма част) си е вярно. Не че не може да се намери информация за всичко в интернет, но е хубаво да се натяква на младите днешно време, че презервативите не са толкова скъпи и не е лошо да се използват.
Едит: такова нещо като притеснение няма, учителите не падат от луната и много добре знаят какви въпроси ги вълнуват децата.
МОМЧЕ
Става въпрос за това дали младежите се срамуват да говорят за секс.
Според мен трябва да има.
Младото поколение трябва да сме добре информирани. А съм сигурна, че повече от половината на това младо поколение не знае елементарни неща.