- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Може ли бог да е атеист?
Брейнлес и Неймлес са различни хора.![]()
^ трънки - пише си сам от училищния комп или прокси, или нещо такова
не мога да повярвам че като кажа вчера "ти си брейнлес и никой не те подкрепя" изведнъж изкача некъв брейнлес и започва да пише само и единствено за да го подкрепя и на всичкото отгоре пише като него и се изказва по същия начин
ПС брейнлес, прочети някоя друга ти - барт ехрам би ти изнасилил вярата
Е като ти казвам, че не е един и същ човек, значи го знам батка. Казвам го като факт, а не като предположение![]()
И все пак не каза нищо за това ,което написах .....Първоначално написано от gandalfepi4
ПС: доста интересно се е получило наистина това с появата ми и това как си нарекъл въпросния Namel3ss .... сега осъзнах защо се държеше така от самото начало. Е - кой знае - това може да е начинът на Господ да ти каже ,че не си прав ...
Мдаа появата ти ще да е чисто божествено проявление... нищо друго.
![]()
Ами не знам ... някак много егоцентрично ще е да кажа такова нещо ,но аз само така мога да си го обясня...
Господ не веднъж е насочвал ръката на човека в правилната посока през вековете ... защо да не е насочил и мен към този форум ,където да просветля незнаещите за смисъла на божието слово![]()
Чакай, как така е насочвал ръката на някой. Нали имахме свободна воля?! Господ не се меси в нашите избори. Противоречиш на Библията!
Тъй като си безверник няма как да проумееш божията промисъл - това че сме със свободна воля не означава ,че Господ Бог не може да ни дава напътствия за целомъдрен и праведен живот. Тоест да ни помага да осъществим своята мисия на Земята.
И това че казвам ,че може да съм попаднал в този форум на този светъл празник по Божията воля не означава ни най-малко ,че това е в противоречие със Светото писание.
Сиреч, ти си свободен ама аз без твоето знание манипулирам твоите избори. Мда, пълната свобода. А замислял ли си се, че може би Сатаната е направлявал ръката ти през целия ти живот, о, невернико!
Ама ти да не си някакъв модератор - спамер ?Обясних ти съвсем човешки ,а ти продължаваш да изопачаваш всичко казано ,неискайки да приемеш истината...
Пък и защо Сатаната да ме насочва тук ,където мога да споделя своята мъдрост ,натрупана с десетките прочетени книги? Това би могло да бъде угодно само на БогаПървоначално написано от ИСТИНАТА
![]()
![]()
Спамер съм, шса банна сам. Значи си марионетка на Бога викаш, а?
А ти си марионетка на Сатаната щом ми противоречиш и за това ще гориш в АДА докато аз си куфея на небето
Бърн, бейби, бърн!
А аз осещам някаква нотка на болна психика. Тези работи от скука ли ги дрънкаш или наистина си вярваш?Първоначално написано от Bra1nL3sS
Ти какво пророк ли си?
много ще ти е приятно нали? натопорчи се малкия, брейнлес в гащите направо. а до колкото за това което ми написа:А ти си марионетка на Сатаната щом ми противоречиш и за това ще гориш в АДА докато аз си куфея на небето
не, не е. това е конкретно твърдение и са му посветени най-много 2-3 страници общоБог е всемогъщ - ми то цялата Библия е посветена на това.
включителни и якото, пиш, повръщането, злото, природните бедствия, законите за това как да изнасилиш момиче, как да биеш робите си и тнСъздава вселената, земята ,звездите, луната ,хората ,животните ,растенията....въобще ВСИЧКО.
вселена която е по-добра от тази:Какво по-всемогъщо има от това ?
хората и животните не дрискат, няма зло, няма омраза, няма нещастия, има свобода, има мъдрост, има щастие, има хармония и разбирателство за всички, за винаги
да цитирам борис стругацки
"щастие за всички, безплатно, и никой няма да си отиде незадоволен"
не, не е и ти ще го докажеш в следващото си изречениеТвоите "доказателства" се базират просто на някаква глупава игра на думи
видя ли че е на логика, а не на думи?- казвате след като Бог е всемогъщ защо не премахне злото.
морала няма позитивна и негативна страна. освен че твъдрението ти е грешно е и тотално несвързано с въпроса миАми сега ще те "просветля" - на никой човек не е дадено познанието защо морала е разделен на две - позитивна и негативна страна.
и тя може да е само и единствено че така иска - нито е подчинен на нещо, нито дръгел... или не съществува както другите три хиляди и петстотин божества които съм способен да изброяНо Бог ,като всемогъщ ,със сигурност знае каква е причината.
РАЗБИРА СЕ! няма да отговориш понеже единствената причина всеможещо създание да не направи нещо е че не иска. НЯМА ДРУГ ОТГОВОРАз няма как да ти отговоря
кажи ми причината за диарията и получаваш 1000 интернет точки,но мога да ти кажа ,че всичко на света съществува с причина
da fuck?(нещо ,което дори ВИЕ атеистите знаете !
дори Физиката се базира на това)
и щом Бог е решил да създаде както ДОБРОТО ,така и ЗЛОТО ,значи е имал основателна причина.
и след като нито способностите, нито планът му са ограничени от нещо единственото което остава СА НЕГОВИТЕ ЖЕЛАНИЯ
аз знам - идва от старата каанитска митология където яхве е част от пантеон и играе в други митове - примерно това за човек наречен адам, създаден от кал в градина и говорещ с бог посредством ангели не е ново. това че част от тази история е включена в библията и ти си мислиш че е оригинална си е твой проблемЗнаеш ,че никой няма представа откъде се е 'взел' Бог
да приемем - това прави създателя на тази система задник, нямам нищо против идеята ти,но защо да не приемем ,че той като всемогъщ ,всезнаещ и всеможещ е преценил ,че човека не може да съществува пълноценно без да има баланс в света ,в който живее.
И че нещастието трябва да съществува като способ за духовно израстване (преодолявайки препятствията човек става по-силен и мъдър).
не виждам как агънце страдащо от червей който изяжда очната му ябълка става по мъдро, не виждам как войник от виетнам който пада от немощ и се удавя в помийната яма (пълна с диария от дисентерията) става по мъдър, не мога да се сетя за един от великите мислители или философи или учени които е станал толкова умен и мъдър след като е бил изнасилен от 10 души в глуха улица и пребит до смърт или страдал от неизлечима болест или "страдал" по някакъв друг начин НО се сещам за доста такива които са полудели след това или са умрели от това или са били осакатени за живот
ПС: прочети някоя и друга книжка и ще достигнеш до моите прозрения и сам.
ти пък пробвай да прочетеш библията - според думите на йешуа светът е свършил вече *намиг*
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
^ няма смисъл да ви обяснявам ,след като не можете да разберетеЖивейте си в неведение ,но ще дойде денят на Страшния съд и тогава ще съжалявате за думите си.
Ако имаш конкретен въпрос - задай го. Ако смяташ просто да оборваш всяка моя дума - окей. През *** ми е![]()
ми зададох ти вече един и ти каза че няма да дадеш (очеизбождащия) отговор по явни причини
тъй че *мех*
отделно че не ме пецка за някой който се радва на идеята да гледа как билиони хора биват измъчвани близо до него за десетки, от стотоци, от хиляди от милиони, от трилиони, от октодецилиони, от гугъли векове от хилядолетия, от ери, от еони само за начало на първата капка от океанът от първия ден на вечното им гротескно, нечовешко измъчване
между другото неймлес не вярва в ада и вярва в прераждането. само да си знаеш
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Нали бог те бе пратил, айде просветли ни, покажи ни истината! Размърдай си миропомазаната главица.Първоначално написано от Bra1nL3sS
Явно толкова съм му станал предвидим на гандалфепи4, че си е създал 2ри акаунт пародия на моя, и сам си защитава християнството и го опровергава, или е развил шизофрения вече
Но погледнах някой от постовете на Brainless и до голяма степен съм съгласен с него, не знам кой е, но хубаво храни гандалфски![]()
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
и под "хранене" разбираш "диалог" от типа на:
- всеможещо същество може да поправи страданието и злините
- бог е направил звездите и за'тва е супер
- бог е и направил дрис дрис това също ли го прави супер? отделно че няма общо с въпроса ми
-- що?Първоначално написано от Bra1nL3sS
- ЩЕ ГОРИШ ВЪВ АДА, А АЗ ЩЕ БЪДА В РАЯ ЮХУУУУ!
- da fuck?
и двамата помаци (въпреки предполагам нещо тип "фернандо песоа" относно юзърството ви) не отговаряте на един въпрос, изплювате 20 реда абсолютно несвързани с темата или въпроса глупости (половината от които и неверни и обидни за бога на библията) и после пускате двеста емотиконки с цел да направите впечатление НА СЕБЕ СИ че когато всички ви се смеят всъщност сеете някакви велики, интелектуални успехи в "дебатите"
нищо - колкото повече клоуни, толкова повече смях
Христос е доказателство, че Бог е добър.
Той също е добър, защото, тъй като доброто е по-силно от злото, и Бог е най-силният, е логично той да е добър.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
ГандалфЕпичона ,с удоволствие бих ти отговорил ако си формулираш кратко и ясно въпроса...
От 300 редовите ти постове получавам главоболие и не мога да разбера по отношение на какво търсиш просветление.
Формулирай си въпроса и с удоволствие ще ти посоча правия път![]()
1 според библията бог е всеможещ
2 в света има зло и страдание
3 ако бог е всеможещ той може да махне злото и страданието от света - щом не го е направил значи МОЖЕ но НЕ ИСКА - щом не иска значи е зъл
греша ли някъде в гореизброените факти или бог е зъл?
ПС ако ще кажеш "това би прецакало свободната воля" или "би намалило доброто" говориш глупости понеже бог е ВСЕМОЖЕЩ и може преспокойно да направи така че да нахне злото и страданието БЕЗ да бъзика свободната воля или възприемането на доброто или каквото и да е там
The Bird of Hermes
Бог иска ние сами да намерин пътя към доброто, защото ако Той премахне злото то тогава какъв свят ще е това ? Аз ще ти кажа изкуствен и не реален. Той ни е дал свобода и ние трябва да се научим на отговорност.![]()