- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Може ли бог да е атеист?
А моята учителка по История ми развиваше тезата ,че безверници като мен са най-лесни за манипулиране (ЪъъъъПървоначално написано от djipsito
??? ). Това какво доказва ,освен че господинът ти / учителката ми / са на коренно различни ,и лично за мен ,тъпи мнения ?
Плюс това в Библията изрично е казано "Не убивай". Затова го смятаме за нередно ,а не защото ни кара да страдаме. Убийството в даден случай може да има точно противния ефект - да изпиташ щастие/задоволство/утеха. Но все пак е зло - не защото кара някого да страда ,а защото прекратяваш нечие същестуване ,дадено на личността от Бога.
Както се казва - Бог ти е дал живот и само той може да го отнема.
Но за съвременния човек животът е сакрален и безценен и никое същество не може да му посяга. Обществото се е развило до ниво ,на което осъзнава ,че ако съществува Бог и той се гаври по този начин с животите ни ,то този Бог би могъл да бъде само и единствено зъл.
Което би трябвало да ти говори ,че след като ние като общество сме се извисили до ниво ,на което ценим живота дори повече от този ,който го е създал ,то ние сме по-"божествени" дори от този същия Бог.
Дано си разбрала нещо.