- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Може ли бог да е атеист?
няма логика - не вярвам в саурон, но мисля че е "садист", вярвам в албърт фиш и мисля че е садист,Добре, нали не вярваш в Бог, значи той не е садист, кк?
не вярвам в питър пан, но не мисля че е садист, вярвам в петко каравелов, и не мисля че е садист
това че вярваш или не вярваш в нещо по никакъв начин не рефлектира върху обективната оценка на поведението му (както си личи от примерите горе)А аз като вярващ в него ти казвам, че е добър
СТИГА ДА НЕ Е САМО ФРАГМЕНТ НА ВЪОБРАЖЕНИЕТО ТИ
единствената причина поради която все още твърдиш че нещо което току-що беше доказано за зло и садистично е добро е че искаш да защитиш собствената си представа за безгрешност
виж - не направи и жалък опит дори да адресираш нищичко от написаното горе понеже ЗНАЕШ че няма какво да кажеш
единственото което ти остава да направиш е
жалкото в случая обаче е че не казваш
"този образ е добър според мен въпреки че не мога да защитя тази теза"
ами
"аз съм винаги прав и следователно логиката и фактите са тривиални пред моето мнение, вярвайте ми"
какво друго има да си говорим - ти не се опитваш да го защитиш позовавайки се на някакви мисли или хипотези, А ПОЗОВАВАЙКИ СЕ ЕДИНСТВЕНО НА СОБСТВЕНАТА СИ ПРЕЦЕНКА, КОЯТО ТВЪРДИШ Е БЕЗГРЕШНА И БЕЗЦЕННА КАТО МОРАЛЕН КОМПАС ЗА НАС ПРОСТОСМЪРТНИТЕ КОИТО ТРЯБВА ДА ТИ ВЯРВАМЕ
нямаш на какво да стъпиш и вместо да осиновиш по-моралната и честна позиция на сляпа вяра в лицето на доказателства за противното ти нагло твърдиш че си някакво безгрешно създание, което без каквато и да е логика или заслуги е винаги по-висше от другите и заслужава автоматично почитание, вяра и обожание и следователно да спрем да мислим и да ти вярваме въпреки че е напълно нелогично
явно по тази причина ти все казваше
когато 5 човека ти искахме обяснения и доказателства в темата която САМ отвори за въпроси към тебевярвайте ми, не мислете
колко жалка позиция и колко социално несигурен и слаб индивид![]()
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes