- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Може ли бог да е атеист?
НАПЪЛНО СЪМ съгласен!!!!Първоначално написано от Nam3less3
Докато сърфирах съвсем случайно попаднах на вашите писания и този гандлаф ли е къф е - много си заблуден човек.
Вземи първо да прочетеш библията после обяснявай кой бил зъл и кой не.
Неймлес ,с теб съм на 100% евала че имаш нервите да им обясняваш така ама те милите като не вдяват не вдяват и това си е.
Не знам защо така буквално тълкувате всичко ,дето сте прочели ,ама това ,че пише ,че ако не вярваш в бог (демек не го почиташ ежедневно) 100% ще отидеш в Рая е било написано най-вероятно просто от църквата за да плаши хората.
Бог е добър и в Библията никаде няма да пише ,че е правил зло просто за да си задоволява его-манията ,както го описвате.
Пък това за доброто и злото и дали Бог ги е създал или си ги е имало са прекалено сложни въпроси за нашия ум и няма смисъл да се занимаваме с неща ,които не разбираме.
То ако хората си губеха времето да си чупят главите над разни неразрешими загадки докъде щяхме да я докараме ....
Та Гандалф вместо да се чудиш как да се заядеш с Неймлесс (който очевидно е мн по-навътре в нещата от теб) излез ,пийни една бира ,хапни някоя пържолка, хвани си някое гадже и си живей живота като доблестен пич и съм сиг. ,че ще отидеш в рая.